Yunus Emre Andaç 7 Mayıs 2016 Paylaş 7 Mayıs 2016 Bir saat önce, Yusuf Nazım Aydoğdu yazdı: cosmo araçların beyinleri uymuyor diye biliyorum bi kaç arkadaş denemişti ve d1s yada d3s yeni merceklerle daha çok verim alırım kanaatindeyim açıkcası peki mercek olarak ne kullanmalıyım ve hangi marka ampulle beyin kullanmalıyım mesajınızı şimdi görüyorum bana hella mercek kullandığını söyledi h7 ampul photon xenon var üzerinde şuan Yusuf bey ben Astra H kasa sahibiyim,orjinal cosmo farlarını uyguladım ve sorunsuz çalıştırdım. Muhtemelen Astra J'dede sonuç böyle olur fakat sizin probleminiz yanlış usta seçimi. Sıfır farlarınızı alınca ya montaj için uzman biriyle görüşün yada aracın orjinal farlarını uygulama yoluna gidin. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Haziran 2016 Paylaş 12 Haziran 2016 (düzenlendi) On 07.05.2016 at 18:26, Yunus Emre Andaç yazdı: Yusuf bey ben Astra H kasa sahibiyim,orjinal cosmo farlarını uyguladım ve sorunsuz çalıştırdım. Muhtemelen Astra J'dede sonuç böyle olur fakat sizin probleminiz yanlış usta seçimi. Sıfır farlarınızı alınca ya montaj için uzman biriyle görüşün yada aracın orjinal farlarını uygulama yoluna gidin. On 07.05.2016 at 17:11, Yusuf Nazım Aydoğdu yazdı: cosmo araçların beyinleri uymuyor diye biliyorum bi kaç arkadaş denemişti ve d1s yada d3s yeni merceklerle daha çok verim alırım kanaatindeyim açıkcası peki mercek olarak ne kullanmalıyım ve hangi marka ampulle beyin kullanmalıyım mesajınızı şimdi görüyorum bana hella mercek kullandığını söyledi h7 ampul photon xenon var üzerinde şuan Maalesef Astra j için bu bazı adaptasyonlar olmadan mümkün değil.Yani bir tane kablo değişimi ile olmuyor.Pin sıralama ilavesi ve değişimi şart.Yükseklik motoru pinleri şasi,merceğin kesin değişimi vesaire.Tecrübe ile sabittir.Yakında tam adaptasyonu yapılmış bir çalışmayı paylaşacağım. Cosmo far soket pin sıralaması biraz farklı ve uyarlanabilir.Beyinden kasıt balast olarak cevaben yazayım fark kısaca yaşanan soruna göre yazarsam halojen ampul arıza ışığı kısmıdır.Zaten farın diğer aksamları muhakkak adapte edilmeli.Etmedende çalışıyor fakat gündüz farı direk parkta çalışır sabit ışıktadır.Yükseklik motoru çalışmaz.İçindeki adaptif bi-xenon merceğinin perdesi elektronik sensör kontrollüdür.Bi-xenon olarak çalışmaz.Soketinde uzun hüzme pini boştur,Merceğin bi-xenon mercek ,ile değişimi olmaz ise sadece kısa far olarak kullanılabilir. İade ettiğiniz far çalışmasında mercek Hella kullanılmış.Aynı mercekten kullanılır.Gen5 serisi balast ve D1s xenon takımı veya oem d2s xenon takımı ile performasn alabilirsiniz.Bunun dışında kullanılan H sınıfı xenon ampullerin kılıf sorunlarından dolayı kullanılması sıkıntılıdır ve mercek montajı kusuruna paralel olarak bunu yaşamışsınız. 12 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 12 Haziran 2016 Paylaş 12 Haziran 2016 H kasa astramda orjinal sokette eksik olan 2 adet pini tamamlayıp,Tech2 ile araca tanıtıp başka hiç bi şey yapmaya gerek kalmadan kullanmıştım.Muhtemelen J kasanında o şekilde olacağını düşünüyordum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Haziran 2016 Paylaş 12 Haziran 2016 (düzenlendi) Xenon sistemi Astra j kasada tanıtanı maalesef bulamadılar.Bir çok servise sorluduğunda bilinmiyor ve araca pc bağlantsı yapıp uğraşanlarda vardı sonuç alamadılar diye kısa bir yorum okumuştum.Yolunu bulsalar epey bir kolaylık sağlayacak fakat her şekilde merceği bi-xenon olarak gerekli diğer sensör vesaire modul eklemesi yapmadan Como farın özellikleri incelenince kullanılması imkansız dersem yanılmış olmam diye düşünüyorum.Yükseklik motoru ve pin uçlarıda sokete uyumlu olması gerektiğinden şu an tam emin değilim ama 2 pin hariç oda kısa far + ve ortak şase pin ucu diye hatırlıyorum,park ucuda doğru lakin cosmo farda bu uca beyinden voltaj kontrollü olarak gündüz farı park ayrım pini kullanıldığı için gündüz farı direkt parkalr yanıyor bundan dolayı saymıyorum ve bütün diğer pinlerin yeri değişiyor.2 pin ucuda boşta kalıyor. 12 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 12 Haziran 2016 Paylaş 12 Haziran 2016 Benim aracımdada Ahl sistemi yok eğerki o sistemi kurmak isteseydim bir ahl beyni ve arka aksa kadar tesisat çekmem gerekecekti.Bunların getirdiği ek maliyet fazla olduğu için uygulamadım şimdilik.Dedikleriniz ile ilgili pek bi fikrim yok benim aracımda astra H kasa olduğu için belki benzerlik gösterebilirler diye yorum eklemek istedim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Haziran 2016 Paylaş 12 Haziran 2016 Astra H ile hali yıl bazında başta olmak üzere teknolojik farklılık olarak çok fark var.Buna zaten vakıfsın. Astra j Cosmo ile İnsignia Cosmo far yapısı görsellik haricinde ve İnsignia kendine has bir kaç özellik haricinde bire bire yakın bir far tasarımı.Bu tasarım kendine has özellikten dolayı buda oldukça hareketli perde yapısına dayalı olarak aydınlatma sunan xenon sistemde ve halada bence tek. Tek diyeceğim umarım makyajlı kasalarında aynı merceği kullanmamışlardır.Bunuda sadece mercek değişimi şart olmasın diye istiyorum.Gerçi farın tipinide bozdular. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 12 Haziran 2016 Paylaş 12 Haziran 2016 7 saat önce, Oktay Toker yazdı: Astra H ile hali yıl bazında başta olmak üzere teknolojik farklılık olarak çok fark var.Buna zaten vakıfsın. Astra j Cosmo ile İnsignia Cosmo far yapısı görsellik haricinde ve İnsignia kendine has bir kaç özellik haricinde bire bire yakın bir far tasarımı.Bu tasarım kendine has özellikten dolayı buda oldukça hareketli perde yapısına dayalı olarak aydınlatma sunan xenon sistemde ve halada bence tek. Tek diyeceğim umarım makyajlı kasalarında aynı merceği kullanmamışlardır.Bunuda sadece mercek değişimi şart olmasın diye istiyorum.Gerçi farın tipinide bozdular. Makyajlı kasadan kastın K kasa ise onlarda xenon yok led matrix farlar var zaten bildiğin üzere Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Haziran 2016 Paylaş 13 Haziran 2016 2 saat önce, Yunus Emre Andaç yazdı: Makyajlı kasadan kastın K kasa ise onlarda xenon yok led matrix farlar var zaten bildiğin üzere Astra dan bahsetmiyorum.K falan bilmem takibimde değil.Farlarını gayet iyi biliyorum. İnsignia makyajlı kasa farı olarak yorumladım. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Temmuz 2016 Paylaş 9 Temmuz 2016 (düzenlendi) Bursa ilimizden bir arkadaşımızın Astra J aracına haricen alınan Cosmo farı için daha önceden yapılan bi-halojen çalışması sonrasında bi-xenon takıma dönüş yapılmak istenmesi ile Hella bi-xenon,Hella gen5 balast,D1s xenon takımı,Bmw Angel,Gündüz farı bölümüne sinyal ledleri eklenerek,yükseklik motorları analog olan ile değişimi ile(Araç üzerinde sanırım motorun biri sıkıntılı olduğu için çalışma sorunu oluşmuş tam kullanılamıyor) Rabbimin izni ile geçtiğimiz aylarda yapmak kısmet olmuştu. 9 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Temmuz 2016 Paylaş 9 Temmuz 2016 (düzenlendi) Aynı çalışmayı Ankara'dan bir arkadaşımız içinde geçtiğimiz ayda Rabbimin izni ile yapmak kısmet oldu.Arkadaşımızın izni ile araçtaki gündüz farı bölümü için voltaj kontrol ünitesi incelemeside yapma fırsatı buldum.Oldukça tecrübe edinmeme vesile oldu. Bu farda ise Hella intemo bi-xenon mercek kullanıldı.Yine Hella gen5,d1s xenon takımı.Orijinal gündüz farı ledleri 3535 serisi ledler ile değişimi yapıldı ve yine sinyal ledleri eklendi,Analog yükseklik motorları değiştirldi. 9 Temmuz 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
taner eviş 11 Temmuz 2016 Paylaş 11 Temmuz 2016 On Thursday, February 13, 2014 at 22:12, Selçuk Karabulut yazdı: Mobilden saçma sapan alıntı yaptı anlamadım . neyse Okyay abi . bursa daki farin angel neden renk değiştirmişti abi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Temmuz 2016 Paylaş 11 Temmuz 2016 Led sogutucudan ayrılmış ve yanmaya yüz tutmuş.pembemsi gibi yanması içteki renk tabakası kavrulmaya başladığı için diyebilirim.Çokta incelemedim çıkarırken tepeleri kopmuştu.Ledli çalışmalarda ledin kendi sogutucusunu üzerine lehimleyerek kullanmak bu tip sıkıntılara sebebiyet vermez dikkat etmekte fayda var. 1 Yorum bağlantısı
İsmail Sezgin 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 Foruma yeni katıldım. Baya güzel ve faydalı konular var. Emeğinize sağlık... Aracım 2014 Astra J Edition. Bilindiği üzere gündüz farlarım Turuncu halojen T20. Aracımın bakımlarını ve işlemlerini yaptırdığım ustamda Sport farları var. Kafa kafaya takas şansım var. Yalnız problem şu; sport farlarda gündüz farları turuncu değil. Led gündüz farları var. Kendi aracıma takarsam arıza uyarısı verecek. Bunu nasıl engelleyebiliriz ? %5Burl=http://hizliresim.com/ZYPOaA%5D%5Bimg%5Dhttp://i.hizliresim.com/ZYPOaA.jpg%5B/img%5D%5B/url%5D Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 http://www.geceucusu.com/topic/7251-opel-astra-j-2009-bi-xenon-montaj%C4%B1/?page=6 Yorum bağlantısı
Taylan Esen 20 Ekim 2016 Paylaş 20 Ekim 2016 Selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum, büyüklerime saygılar. 2013 Astra J 1.4 T Sport aracıma geçen gün Shield marka Led Xenon ampul seti taktırdım H7 6000k. Gündüz ledlerim orjinalinde beyaz olduğu için kısa farların sarı olması gözüme batıyordu bir anlık gafletle çakma xenon tabir edilen işe bulaştım. Aldığım ürün ucuz bir üründe değil işçilik ve plaka ledlerinin beyaz olmasıyla beraber 500 TL para verdim. Beyaz ışık harika görünüyor fakat tahmin ettiğim üzere ışık çok dağınık, gece yolculuğu yapmadım henüz ama diğer araç sürücüleri için sorun çıkaracağını tahmin ediyorum. Şimdi mercek uygulaması arayışındayım İzmir'de bir ustayla görüştüm telefonda sadece bu işi yapan 400 TL ücret söyledi ve Astra J farlarının sıkıntılı olduğunu farı kesmesi gerektiğini ve su, buhar almamasını garanti edemeyeceğini belirtti. Hiç sorunsuz olur dese bile 400 TL şu an için fazla geldi ki sorunsuzluk garantisi veremiyor. Muayeneden geçme işine şu an için kafa yormak istemiyorum 1 ay önce yaptırdım çünkü. Tavsiyelerinize ihtiyacım var bilhassa İzmir'de yardımcı olabilecek arkadaşlarla iletişime geçmek isterim. Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 21 Ekim 2016 Paylaş 21 Ekim 2016 Taylan Esen Bey, Amacınız eğerki gerçekten trafiği etkilemeden yüksek görüş almak ise,Bi-xenon dönüşümü 400 liraya bile olmaz.Çünkü o paraya çıkma malzemeleri bile anca alırsınız. Bütçeniz yok ise size tavsiyem beyaz yanan halojen ampüller var örneğin ; -Philips Diamond Vision -Philips Cyristal Vision -Osram Cool Blue İntense Bu ampüllerin çiftini piyasadan 100 lira aşağısına bulabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Taylan Esen 21 Ekim 2016 Paylaş 21 Ekim 2016 Teşekkürler yorumunuz için. Benim amacım iyi görüşten ziyade beyaz ışık elde etmekti bunu sağladım fakat resimlerde göründüğü üzere ışık dağınık ve çok parlak. Şimdi önümde iki seçenek var ya iyi kötü bir mercek uygulaması yaptıracağım yada mevcut Xenon'ları söküp 500 TL'yi çöpe atacağım. Hevesim kaçtı biraz çünkü kendi zevkim için başkalarını rahatsız etmek istemiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 22 Ekim 2016 Paylaş 22 Ekim 2016 400tl fiyat veren sadece sadece projektör montajı demiş olabilir. Xenon ampul ve balast fiyata dahil miydi? Projektör işine gireceksen bence yapmışken iyi bir şey yaptırmalısın sonrasında farın içini tekrar açtırayım değişim yaptırayım sıkıntı oluyor. Mevcut led ampullerin halkası değiştirilerek projektörde kullanılabilir denemek lazım. Yorum bağlantısı
Taylan Esen 22 Ekim 2016 Paylaş 22 Ekim 2016 Ampul ve balast dahil değil sadece mercek montajı ve bixenon özelliği olacak. Ben elimdeki mevcut led ampulleri kullanmak istiyorum, ustaya h7 olduğunu söyledim ayarlarız dedi. Onları kullanmak istiyorum çünkü sadece onlara 400 TL para verdim bir kaç gün önce. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 22 Ekim 2016 Paylaş 22 Ekim 2016 14 dakika önce, Taylan Esen yazdı: Ampul ve balast dahil değil sadece mercek montajı ve bixenon özelliği olacak. Ben elimdeki mevcut led ampulleri kullanmak istiyorum, ustaya h7 olduğunu söyledim ayarlarız dedi. Onları kullanmak istiyorum çünkü sadece onlara 400 TL para verdim bir kaç gün önce. Yapacağınız en doğru şey elinizdeki led ampülleri minimum zarar ile satıp yolunuza o şekilde devam etmeniz. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Ekim 2016 Paylaş 23 Ekim 2016 Taylan bey.. Tamponunda kırmızı bez olan araç sahibi arkadaşta sizin isteginizdeki çalışmayı yaptırmış ve H7 bi-halojen mercek çakması ki buda Hella mercek bozmasıdır,Led ampul,xenon vesaire beyaz ışık haricinde aydınlatmadan mahrum kalmış ve çok pişman olduğunu bizzat izahatını yaptı.Sonra bi-xenon ve d1s sisteme geçiş ile içi rahat olduğunuda izahatını yaptı.Astra j clublarinde iletişime geçebilirsin konuşursun tanınan bir araç ve kişi. 500tl verdim ve daha fazla vermeden içim rahat olsun diyecekseniz Osram,Philips beyaz serisi Halojen ampulden başka şansınız yok.O ledler çöpe gitmez uzunlara takarsın sellektör niyetine kullanırsın. Yorum bağlantısı
Taylan Esen 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Çalışma saatlerimden dolayı gece trafiğe çıkmıyorum yani henüz kimseyi rahatsız etmedim. Yazdıklarımdan gördüğünüz üzere yaptığım işten dolayı pişmanım ve bu hafta bu işi çözeceğim. Yorum bağlantısı
Taylan Esen 26 Ekim 2016 Paylaş 26 Ekim 2016 Az önce ürünü aldığım yere gittim uzunlara takmayı denedik H7 olmasına rağmen sığmadı bende geri iade ettim yerine halojen ampul taktırdım paramı geri aldım. Aldığım ürünün resmini ekledim 70 TL'ye aldım çıkardığım led'ler 400 TL'ydi, mavi boyalı ampuller resimdekinin içindekiler eski ampullerim. Diğer yandan tampon ve far sökülmeden led montajı yapılmamasının cevabı da diğer resimde mevcut, sökülen ledin fotoğrafını da ekledim. Şimdi uzun kısa sis hepsi halojen, istediğim beyaz görüntüyü de elde ettim kafam rahatladı. 1 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Andaç 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 On 26.10.2016 at 11:49, Taylan Esen yazdı: Adınıza sevindim Yorum bağlantısı
Recommended Posts