İçeriğe Yönlendir

Opel Astra J (2009-2015) bi-xenon montajı

Mehmet Başaran1679652596

Recommended Posts

Can Yücel Çetin
(düzenlendi)

merhaba arkadaşlar, 

forma yeni dahil oldum. antalyada yaşıyorum. arayıp ta bulamadığım sayfaymış, çok yararlı bilgiler var :)

arajım astra j 2014 moden sport stil.

biraz okudum ve araştırdım sayfada ama bulamadım,

antalyada mercekli far montajı, satanı varmıdır. çok gezdim sordum ama maalesef bulamadım. hep istanbul, izmir, ankara vs. illerde var.

şimdiden teşekkür ederim.

tarihinde can yücel çetin tarafından düzenlendi
imla
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Metin Akbal1679652606
(düzenlendi)

Sekillenmeye basladik sonunda:) Masallah.

7fa916acdba7060c6eac585f5d533c66.jpg

c69959f9515bfe3a912c37d0f601047c.jpg

tarihinde Metin Akbal tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Caner Öcal
On 10.05.2013 at 19:46, Turkay Enez yazdı:

Araştırmalarım doğrultusunda açılması nerdeyse imkansız olan Astra J nin farlarını uzun uğraşlarım sonunda açmayı başardım. 3-4 cm lik bir bölümünü kesmek zorunda kaldım ama sonra havyayla orjinale yakın yapıştırdım. Far bu:

tooICLE.jpg

Açmak için ısıtıcıyla ısıtıp eğmek zorunda kaldım.

wILCpui.jpg

Reflektör,

pENlnwX.jpg

Farın içinden çıkan gündüz farı ve park,

rAmnzLK.jpg

Operasyondaki en büyük yardımcılarım,

DGayRVG.jpg

tCrwFMf.jpg

H7 soketli dönüştürülmüş Hella Bi mercek,

ScqZNwg.jpg

Reflektörü kesip, mercek yerlerini ayarlandıktan sonra ısıya dayanıklı mat sprey boyayla boyadım.

cfPglza.jpg

İlk denemeler,

NGmhrf4.jpg

NUofvNP.jpg

g86OM4R.jpg

Reflektör, silikonlandıktan sonra kurumayı bekliyorlar.

EsHVmgs.jpg

Yeni ledli gündüz far,

fGd6nG2.jpg

Farın içinde bu şekilde görünüyor.

S8UX1YD.jpg

Farlar silikonlanmamış 8000k lık zenonlarla bu şekilde görünüyor.

n22iSwj.jpg

Silkonlanmış farlar işkenceye maruz kalmış durumdalar,

byFPHEJ.jpg

Flaşın parlaklığıyla bu şekilde görünüyor.

MBUgb2Q.jpg

Aracın üstünde,

TzLwYFd.jpg

Henüz far ayarı yapılmadı ve ayrıca 8000k lik ampuller 6000 liklerle değiştirildikten sonra duvar fotoları da gelecek...

merhabalar acaba şu resimleri tekrar yüklermisiniz?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
53 dakika önce, caner öcal yazdı:

merhabalar acaba şu resimleri tekrar yüklermisiniz?

Caner bey Turkay kardeşimiz en son 2013 yılında foruma giriş yapmış , bu yüzden isteğinize cevap veremeyecek ...

Yorum bağlantısı
Caner Öcal

Öncelikle merhabalar 2017 astra j (edition plus) araca sahibiz. Bu araç için mercek uygulamak istiyorum. Ancak hiç tecrübem yok bu yüzden çıkma 2 adet far alacağım. Forumu takip ederek epey bilgi edindim ancak sormak istediğim bi kaç soru var.

Mercek olarak yeni tip hella veya hella intemo düşünüyorum. (başka öneri varsa açığım tabiki.)

1- Bu hella mercekleri montajlamam için far çanağını kesmem gerekir mi? 

2- Takılacak bi-xenon merceklerde halojen ampul yahut led kullanabilir miyim? ( Oem xenon kitler çok pahalıya geliyor idarelik olarak halojen veya led düşünüyorum uyarsa.)

3- Aşağıdaki mercek kalite olarak nasıldır? Şimşek etkili selektör yapılır mı bu mercekle? 

BURADA..!!

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hoş geldiniz.

Astra j far tasına yehi tip Hella ,İntemo,yeni tip valeo bi-xenon mercek montajı yapılabilir.Tasın ampul oturan kısmını kesmeniz gerekiyor.

Bu merceklerde d1s,d2s,d3s serisi xenonları kullanabilirsiniz.Bunların haricinde takılacak ampuller uyumsuz olur.

Verdiğiniz linkteki ürünün fiyatına üstte yazdığım mercekleri alırsınız ve oem xenon kitle çok çok fazlasıyla performas elde edilir ve emeginize deger.

Linkteki konuları inceleyiniz.

Mercek montajı hakkında konu başlığı altında konular mevcut.

http://www.geceucusu.com/forum/15-işçilik-ve-montaj/ 

Yorum bağlantısı
Caner Öcal
6 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Hoş geldiniz.

Astra j far tasına yehi tip Hella ,İntemo,yeni tip valeo bi-xenon mercek montajı yapılabilir.Tasın ampul oturan kısmını kesmeniz gerekiyor.

Bu merceklerde d1s,d2s,d3s serisi xenonları kullanabilirsiniz.Bunların haricinde takılacak ampuller uyumsuz olur.

Verdiğiniz linkteki ürünün fiyatına üstte yazdığım mercekleri alırsınız ve oem xenon kitle çok çok fazlasıyla performas elde edilir ve emeginize deger.

Linkteki konuları inceleyiniz.

Mercek montajı hakkında konu başlığı altında konular mevcut.

http://www.geceucusu.com/forum/15-işçilik-ve-montaj/ 

öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim göndermiş olduğunuz konuyu epey inceledim daha önce hatta yaptığınız cosmo farıda çok beğendim. Turkay beyden fotoğrafları yenilemesini istemiştim ama malesef şuan forumu takip etmiyor sanırım.

ayrıca konuyu düzenleyip bir kaç soru daha eklemiştim yanlışlıkla yeni konu açmışım sanırım :/

bir kaç sorum daha olacak rica etsem onlarıda cevaplarmısınız?

* Yeni tip valeo merceklerde şimşek etkisi yaratıyor mu?

* Ortalama bir maliyet çıkaracak olursak yaklaşık ne kadara mâl olur?

Çıkma far takımı 250 tl tutuyor

Mercek ---?? ( sizin öneriniz hangisi olur söylediğiniz 3 mercek arasında )

Balast ---?

Xenon Ampul ---?

* Oem olmayan Xenon kit kullansam alacağım görüntü arasında ne kadar fark olur?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Şimşek sellektör etkisi balast ile alakalı durumdur.Gen5 balast d1s serisinde bu etkiyi rahatça üretebilen seridir.

Merceklerin hepsi ile bu etkiyi alırsınız.Perde yapısı itibari ile bu etkiyi bir tık ileri taşıyan intemo bi-xenon mercektir.

Çıkma farın çiftini o fiyata bulabiliyorsanız bedava.

Ortalama veya tahmin edilecek bir tutarı söylemek yanlış olur.Bu sizin hangi parçalara karar vereceğinize baglıdır.Forumda amaç mercek montajı ve aydınlatma teknik işlemlerdir,satış amacı ile yada parçaların maliyeti vesaire gibi konular kişilere ve bu ürünleri satışını yapanlar ile yapılabilecek bir işlem olur.

Konuyu incelediyseniz oem ürünler tavsiye edilir ve böyle olunca marka olarak maliyet paralelinde sizin kararınız olur.

Oem olmayan ürünler oem ürünlerin istediği özellikleri taşımayan ürünler olduğu için fark zaten ortadadır. 

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caner Öcal

Merhabalar aracıma hella intemo bi xenon mercek montajı yapacağım. Angel eye de eklemek istiyorum ancak merceğin ölçüsü şu an elimde yok bulamadımda internette hangi boy angel eye almalıyım?

Hazır konuyu açmışkende soruyum ekte ki ampulden alıyım diyorum ama oem olmayan bi ürün için 164 lira çok gibi geliyor siz ne tavsiye edersiniz?

Adsız.png

Adsız2.png

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Angel Merceğin ölçüsünden çok farın mercek takacagınız alanın ölçüleriyle alakalı.Bunun tespiti sizin elinizde ezbereden size ölçü verebilmemiz zor.

Konuda örnekler mevcut  bakabilirsiniz size fikir verebilriz.

Ampul için oem ürün alamıyorsanız bu tip marka degeri olan piayasadaki ürünlerin fiyat aralığı bu şekildedir.Daha hesaplılar içinde bakabilirsiniz lak,n bunlarda kötünün iyisi denilecek ürünler.

Bunun yerine Ge marka alabilirsiniz mesela taklidi azdır lakin kesin yok diyemeyiz.Bu üründen daha hesaplıya bulabilirsiniz belki.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Tekirdag ilimizden bir arkadaşımızın Astar J aracı orijinal led gündüz farlı halojen farlarına Hella İntemo bi-xenon ,Astra H mercek şapkası angel olunca güzel duruyor diye kullanıyorum,Hella gen5 d1s Philips metal kasa xenon ,Bmw serisi Angel halka ve gündüz farı bölümüne power led sequentiel sinyal çalışması yapmak Rabbimin izni ile kısmet oldu.Sinyal çalışmasında mikroişlemcili kart için pcb çalışması yaparak pertinax kart elle tellerden baglantı yerine pcb tasarım güzel oldu.Pcb yapması biraz uğraştırsada dizilim gayet az zaman alıyor.

20180529-_WA0000.jpg

Makina ile ayar yapılmış,arkadaşımız kendisi bilahire düzeltecek.

20180529-_WA0001.jpg

20180529-_WA0003.jpg

5990.jpg

5993.jpg

5997.jpg

5998.jpg

5999.jpg

6000.jpg

6001.jpg

6004.jpg

6005.jpg

6006.jpg

6015.jpg

6020.jpg

6030.jpg

6031.jpg

6032.jpg

6033.jpg

Bayram sonrasına araç üzeri resim ve video sözü geldi bilahire ekleyeceğim.Şimdilik çalışma videosu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Antep ilimizden bir arkadaşımızın Astra j aracı için çıkma Cosmo far alınarak,soket düzenlemesi,manuel yükseklik motoru takılması ve bu defa kablosunu yanlış baglamışım arkadaşa şemayı ve tarifi yaptım 2 kablo yer değişecek ve kendisi düzeltecek,Hella bi-xenon ,Hella gen5 balast,Osram d1s xenon,Bmw serisi büyük angel,Gündüz farı bölümüne normal sinyal çalışması yapmak Rabbimin izni ile kısmet oldu.Araç üzerinden resim 1 tane geldi,resim video artık ne zaman gelirse bilahire paylaşacağım.

5377.jpg

5379.jpg

5382.jpg

5385.jpg

5386.jpg

5387.jpg

5388.jpg

5389.jpg

5390.jpg

5391.jpg

9945.jpg

9956.jpg

9961.jpg

WA0002.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

çok şık olmuş, hayırlı olsun, sıralı sinyal yakışıyo

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
5 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

çok şık olmuş, hayırlı olsun, sıralı sinyal yakışıyo

Aynen abi çok şık :wub:

1 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Sıralı sinyal her farda güzel oluyor,sevmeye başladım.:)

Şu sequential işini çözmen çok iyi oldu abi :bravo:ellerine sağlık 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bu yaz pcb olarak tümleşik geliştirme çalışmaları yapacağım,Bir kaç aklımda proje mevcut,Bu uygulama bana çizim proğramından tut başka güzel becerilerinde kapasını açtı bakalım ilerletmek bana kalıyor.:)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yasir Ç.Sakal
14 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Bu yaz pcb olarak tümleşik geliştirme çalışmaları yapacağım,Bir kaç aklımda proje mevcut,Bu uygulama bana çizim proğramından tut başka güzel becerilerinde kapasını açtı bakalım ilerletmek bana kalıyor.:)

yapmaya niyet etmişsen bitirirsin evelallah, 
sonuçlar çok çok iyi

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 1 yıl sonra...
Mert Sönmez

Selamın aleyküm. Benim aracım opel Astra j 2014 sedan sport. Aracima mercekli far yapmak istiyorum orijinal görüntüsü ile aynı şekilde. Bana yardımcı olur musunuz? 

Hangi parçaları almalıyım nasıl montaj yapmalıyım vs...

Yorum bağlantısı
Mert Sönmez
(düzenlendi)

Abi linklerdeki fotoğraflar gözükmüyor tam anlayamadım. Müsait olduğunuz Zaman bana anlatır misiniz? 

tarihinde Mert Sönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 09.01.2020 at 07:57, Mert Sönmez yazdı:

Abi linklerdeki fotoğraflar gözükmüyor tam anlayamadım. Müsait olduğunuz Zaman bana anlatır misiniz? 

Halojen fara mercek montajı yapmak beceri, tecrübe, zaman isteyen bir işlem. Yedek bir far seti alıp onu açmanız, d1s xenon merceği yerleştirip vidalamanız lazım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...