Erçin Çetin 26 Temmuz 2016 Paylaş 26 Temmuz 2016 Merhabalar. Yaklaşık 1 yıldır formunuzu uzaktan takip ediyordum. Mercek farı hakkında öğrendiğim bilginin % 80 i bu siteden olmuştur. Bu sebeple teşekkür ederim. Bu günde aranıza katıldım. Aydınlatma ile alakalı sıkıntılarım var. 91 Tipo DGT kullanmaktayım. Normal farı hiç ellemeden sis farı yerine mercek farı takmak istiyorum. Bunun için 2. el h7 mercek aldım. Fakat mercek far sandığımdan büyük. Bu sebeple sis farı yerine montaj olasılığı kalktı. Benimde aklıma ön panjur kısmına takabilir miyim düşüncesi doğdu. Bu kısımda da iki sıkıntı var. 1) Mercek farını koruma altına almak için bir kap veya kasa yapmam gerekiyor. Bu nasıl olmalı? (benim aklıma 150 lik pimaş boru içine montajlamak geldi. Ön kısmına düz cam kestirip arka kısmına tapa yapmak.) 2) Montaj kısmını da basit bir sis farı montajı gibi yapmayı düşünüyorum. Bu şekilde yapacağım montaj sıkıntı çıkarır mı? Bu konuda nasıl bir öneriniz olur? Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 26 Temmuz 2016 Paylaş 26 Temmuz 2016 suya karşı çok iyi izole etmeniz lazım. titreşime karşı çok iyi bir ayak yapıp sabitlemelisiniz. fakat bir de far ayarı için gerekli donanımı sağlamalısınız ki milletin gözünü almasın. sis olarak mı kullanacaksınız? merceğin perdesi ne şekilde bakmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Temmuz 2016 Paylaş 26 Temmuz 2016 (düzenlendi) 27 dakika önce, Erçin ÇETİN yazdı: Merhabalar. Yaklaşık 1 yıldır formunuzu uzaktan takip ediyordum. Mercek farı hakkında öğrendiğim bilginin % 80 i bu siteden olmuştur. Bu sebeple teşekkür ederim. Bu günde aranıza katıldım. Aydınlatma ile alakalı sıkıntılarım var. 91 Tipo DGT kullanmaktayım. Normal farı hiç ellemeden sis farı yerine mercek farı takmak istiyorum. Bunun için 2. el h7 mercek aldım. Fakat mercek far sandığımdan büyük. Bu sebeple sis farı yerine montaj olasılığı kalktı. Benimde aklıma ön panjur kısmına takabilir miyim düşüncesi doğdu. Bu kısımda da iki sıkıntı var. 1) Mercek farını koruma altına almak için bir kap veya kasa yapmam gerekiyor. Bu nasıl olmalı? (benim aklıma 150 lik pimaş boru içine montajlamak geldi. Ön kısmına düz cam kestirip arka kısmına tapa yapmak.) 2) Montaj kısmını da basit bir sis farı montajı gibi yapmayı düşünüyorum. Bu şekilde yapacağım montaj sıkıntı çıkarır mı? Bu konuda nasıl bir öneriniz olur? Aldığın mercek reflektör yapısı sis farı niyetine olmaz.Kısa far olarak kullanabileceğin bir yapıdadır.Ayrıca sis farı olarak uygulayacaksan kısa far çizgisinden 7cm ile 10cm alt hizada olması gerekiyor.Mercek perdesi düz çigi şeklinde yada dot tip olmalı. Pimaş boru sadece arka kapak gibi bir işlemde kullanabilirsin.Merceği komple kapatırsan erime yapar.Uğraşıların boşa gider. Mercek çapı 100mm civarı genişliğe sahiptir.Bu genişlikte aliminyum boru kullanarak yapmanı tavsiye ederim.Her şekilde izole ve mercek ayarı sorunu seni çok uğraştırır. Spot lamba tiplerinde yuvarlak yapıda işini yapabileceğin boyutta olanlar mevcut araştırıp bunlardan edinip cam yapma işindende kurtulup metal bir kutuya yapma fırsatında olacaktır. Sağlıklı uzun ömürlü olması için tek tavsiyem Önü şeffaf camlı servis Minübüslerinde sıkça gördüğümüz mercekli farlar var bunlardan alıp sis farı olması için perdesinde işlem yapman ki bu bu merceklerde zor değil yada kısa far olarak kullanacaksan direkt kullanman en doğrusu olacaktır.İZole sorununda olmaz taneside Hella marka olanlar hariç çok pahalı değil diye biliyorum. Bunları yaptıktan sonra umarım h serisi xenon ampul kullanmazsın. 26 Temmuz 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erçin Çetin 26 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2016 (düzenlendi) xenon hiç kullamayacağım. Bir gözüm ameliyatlı, bu nedenle karşımda xenon far olunca yavaşlamak zorunda kalıyorum. Tek şeritli yolda kısmi sıkıntılar yaşıyorum. Aracımda kısa far yeterli gelmiyor. Karşımdaki sürücüyü rahatsız etmeden en etkili aydınlatmanın mercek olacağına karar verdim (sis farı niyetine kullanmayacağım). Bu nedenle bu işe kalkıştım. Orjinal farı da bozmak istemedim. Minibüslerde kullanılan mercek fardan bahsetmişsiniz. Ben baktım netten bulamadım. Herhangi bir sitenin linki varsa ve yollarsanız sevinirim. Pimaş boru erimesi benimde kafamı karıştırıyordu. Yardımlarınız için teşekkürler. Mercek perdesi nin ortasında "z" şekli var. 26 Temmuz 2016 tarihinde Erçin ÇETİN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Temmuz 2016 Paylaş 26 Temmuz 2016 (düzenlendi) Sis farı olarak kullanmayacaksanız mercek perdesi ile oynamanıza gerek yok.Servis otobüslerindeki parçalara ait alttaki linki buldum.Lakin İzmir sanayide bu parçaları satan çok yer vardır oralara bakmanıda tavsiye ederim. Lakin anlatmınızda çif kısa far olayı ortaya çıkmış olacak.Nacizane tavsiyem bu şekilde bir uğraşa mebla ve zaman yerine haricen bir far alın ve bu far üzerinde bi-xenon mercek çalışması yaparak aydınlatma performansına ulaşmış olursunuz. http://www.ticariaracyedekparca.com/default.asp?git=altkategori&altid=67O67O 26 Temmuz 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Erçin Çetin 26 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2016 İki tercih arasında kaldım. Yardımlarınız için teşekkürler. Baya sıkıntılı bir iş... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Temmuz 2016 Paylaş 26 Temmuz 2016 Aydınlatma performansı için bi-xenon ve oem xenon takım ile çekilecek sıkıntıya fazlası ile değecek bir karar olacaktır. Yorum bağlantısı
Erçin Çetin 26 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2016 şimdi ben yaparım ama sıkıntı şu. yaptığım işte merceği düzgün oturtamazsam daha fazla uğraşacağım. Hadi yaptım diyelim. Arabayı satıp yeni araç aldığımda aynı sıkıntı baş gösterecek ve bir daha yap. Onun yerine 1 defa yapıp aksesuar niteliğinde söküp yeni gelen araca aynı şekilde takma çabam vardı. Şu anlık aklıma yatan iş: metal bir dış kap ile ön panjur kısmına montaj denemesi. Bu olmaz ise normal farı mercek fara çevirmek. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Temmuz 2016 Paylaş 28 Temmuz 2016 Oktay abiye katılıyorum. Yapmak istediğin şey trafiğe uygun değil. Ne montajı ne izolasyonu hiç bi tarafını düzgün yapabilmen mümkün değil. Orjinal farda neler yapılabilir ona odaklanmak lazım. Yukarda bahsedilen hazır mercekli farlar farba marka, kısa uzun ve sis olarak ayrı ayrı satılıyor. Ancak dediğim gibi bunları altyapısı olmayan tampon/ızgaraya düzgün monte edemezsin. Yorum bağlantısı
Ali Osman KAYMAZ 29 Temmuz 2016 Paylaş 29 Temmuz 2016 On 26 Temmuz 2016 Salı at 21:09, Oktay Toker yazdı: Sis farı olarak kullanmayacaksanız mercek perdesi ile oynamanıza gerek yok.Servis otobüslerindeki parçalara ait alttaki linki buldum.Lakin İzmir sanayide bu parçaları satan çok yer vardır oralara bakmanıda tavsiye ederim. Lakin anlatmınızda çif kısa far olayı ortaya çıkmış olacak.Nacizane tavsiyem bu şekilde bir uğraşa mebla ve zaman yerine haricen bir far alın ve bu far üzerinde bi-xenon mercek çalışması yaparak aydınlatma performansına ulaşmış olursunuz. http://www.ticariaracyedekparca.com/default.asp?git=altkategori&altid=67O67O bu mercekli otobüs farlarından elimde vardı yanlış hatırlamıyorsam hella ve ayfar marka idi malzemeleri bulursam resmini ekleyeyim Yorum bağlantısı
Erçin Çetin 1 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2016 Zaten çıkış yolu bulamadım... Tamponda yeterli mesafe yok. Yapsam da mercek far ayarı sıkıntılı. En iyisi dediğiniz gibi yeni far ve motorlu mercek alıp, montajını yapmak. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts