Mustafa Arıkan 19 Ağustos 2016 Paylaş 19 Ağustos 2016 Arkadaşımın aracında kısa farın önündeki şapka sıcaktan boyasını atmış ve kararmış. Bu da aydınlatmayı etkiliyor sanırım. Diğer fara göre sönük kalıyor. Bu şapka ne kadar gerekli? Söksek sıkıntı olur mu? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Ağustos 2016 Paylaş 19 Ağustos 2016 Benim tespitime göre şapka önemli.Önemli olan hususu ise ışığın dagılmasını önleyerek birleşip odak noktasına daha güçlü şekilde vurmasını sağlıyor.Bunu alınca duvarda odak noktasının açı derecesi dağılıp biraz daha genişliyor. Dışının kararmasın önemi yok.İçinin kararması ise sıkıntılı olacaktır.Sökersen diğer fara göre ışık biraz daha geniş ve dagınık görülebilir ve uzun mesafe azalır diyebilirim. Ampul tutucu teli bunun bacaklarına baglı ise aynısı ile değişmen faydalı olur. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 20 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2016 Oktay abi cevabın için teşekkürler. Sökersek ikisini de sökecez. Ancak ampul deliğinin oraya puntalı. Sökmesi basit ama geri takma şansımız yok. İçi de kararmış. Karşıdan bakınca diğerine göre karanlık görünüyor far. Ancak duvarda görüntüsü için foto çekmedik daha. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Ağustos 2016 Paylaş 20 Ağustos 2016 Önemli olan iç kısmı ve bu kısımda kararmış ise hali ile yansımasıda olacaktır. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Ağustos 2016 Paylaş 20 Ağustos 2016 (düzenlendi) Resimdeki eklediğim 308 tasından çıkma ve değişmesi zor değil,olur dersen yollayım. 20 Ağustos 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Akkaya1679652715 22 Aralık 2020 Paylaş 22 Aralık 2020 Selamun aleyküm 2009 Linea kullanıcısıyım far ampulüm patlamıştı değişeyim derken sapkasının bir bacağını sanırım daha önce deforme olduğundan dolayı kopardım ampulüm tutmuyor.Ben bu parçayı araştırırken bu siteye ulaştım. Ve sizin bir çok insan ayardım ve tavsiyelerinizi okudum. Öncelikle teşekkürler. Benimde benzer bir paraçaya ihtiyacım var nereden temin edebilirim şayet siz bu işle uğraşıyorsanız ve elinizde çıkası varsa almak isterim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Aralık 2020 Paylaş 22 Aralık 2020 4 saat önce, Murat AKKAYA yazdı: Selamun aleyküm 2009 Linea kullanıcısıyım far ampulüm patlamıştı değişeyim derken sapkasının bir bacağını sanırım daha önce deforme olduğundan dolayı kopardım ampulüm tutmuyor.Ben bu parçayı araştırırken bu siteye ulaştım. Ve sizin bir çok insan ayardım ve tavsiyelerinizi okudum. Öncelikle teşekkürler. Benimde benzer bir paraçaya ihtiyacım var nereden temin edebilirim şayet siz bu işle uğraşıyorsanız ve elinizde çıkası varsa almak isterim. Parçayı lehim vs tutturup fara takmaya çalışın, yoksa çıkmacılardan far bulsanız da bu parçayı tek bulmanız için çok gezmeniz lazım. Duyun teli far şapkasına takılacak şekilde mi yapılmış? Normalde duya takılı bir bilezik olur oraya tutturulur klips. Yani iki parça birbirine bağlı olmaması lazım bence. Yorum bağlantısı
Recommended Posts