Ercan Ozan 11 Eylül 2016 Paylaş 11 Eylül 2016 arkadaşlar merhaba; aynı ampülün tipleri arasında performans farkı var mıdır? Yani mesela Osram NB H7 ile H4 tipleri arasında performans farkları olur mu acaba? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Eylül 2016 Paylaş 12 Eylül 2016 (düzenlendi) H7 ve H4 kılıf far yapıları birbirinden çok farklıdır.Perpormans olarak yapısı gereği H7 yapısı daha üstündür denilebilir.Bana göre 2012 sonrası H sınıfı far tasarımları oldukça iyileşme sağladı ve bu arayı epey kapattı denilebilir.Lakin bunu deneyimlerde far ayarı unsuru bariz şekilde farkettirebiliyor.İyi ayarlanmış bir H4 far H7 fardan daha iyi performans verebilir.Unsur farklılıkları olduğu sürece net fark her zaman sürekli gözlemlediğim kadarı ile benim açımdan değişiyor. 12 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ercan Ozan 13 Eylül 2016 Yazar Paylaş 13 Eylül 2016 On 12.09.2016 at 15:13, Oktay Toker yazdı: H7 ve H4 kılıf far yapıları birbirinden çok farklıdır.Perpormans olarak yapısı gereği H7 yapısı daha üstündür denilebilir.Bana göre 2012 sonrası H sınıfı far tasarımları oldukça iyileşme sağladı ve bu arayı epey kapattı denilebilir.Lakin bunu deneyimlerde far ayarı unsuru bariz şekilde farkettirebiliyor.İyi ayarlanmış bir H4 far H7 fardan daha iyi performans verebilir.Unsur farklılıkları olduğu sürece net fark her zaman sürekli gözlemlediğim kadarı ile benim açımdan değişiyor. teşekkür ederim Oktay bey bilgilendirme için. Bir far ampülü vardı H7 modeli benim H4 den daha iyi aydınlatıyor gibi gelmişti o sebeple sormuştum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Performansın ana kriteri öncelikle farın optik tasarımıdır. Ampul daha sonra gelir. H7 1500 lümen, H4 ise 1000 lümen arada o fark ta var. Hella'nın kamyon için ürettiği universal bir H4 farın xenona yaklaştığı yazıyordu, çapı 28 cm idi Yorum bağlantısı
Recommended Posts