Canberk Çınar 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Herkese merhabalar, Aranıza İzmir'den katılıyorum. Clio 4 aracıma ayakaltı ve ayna altı aydınlatma yapmayı planlıyorum. Malzemelerin siparişlerini verdim. Kafamdaki soru işaretlerini giderdiğimde en yakın zamanda projeyi tamamlayacağım. Forumu uzun zamandır takip ediyorum ama yeni üye oldum. Bilgilerinize güveniyorum. Sorularımı liste halinde yazıyorum. Yardımcı olursanız beni çok memnun edersiniz. 1) Ayakaltı aydınlatma için mercekli modül led kullanacağım. Ledlerin aydınlatmasına göre her ayağın altına bir veya 2 modül koyacağım. Min. 4, Max 8 mercekli modül led kullanacağım. Elektriği tavan lambasından alacağım. Modül ledler fazla gelir mi? Tavan lambası bu elektriği karşıyalabilir mi ? Veya ekstra bir aparat vs. kullanmama gerek var mı? Yoksa direk kablo çekebilir miyim ? 2) Ayna altı aydınlatma için her bir 3 watt olan kartal gözü ledi sipariş verdim. Benim elimdeki ekipmanlar yeterli olmayabilir. Ayna altına delik vs. Bu işlemi aksesuarcıda yaptırmayı planlıyorum. Tahminen ne kadar işçilik ücreti öderim? Yaptıran, bilen, duyan bilgi verebilir mi? Bir de sadece merkezi kilidin karşılamasında ve kapılar açıldığında yanmasını istiyorum. Bunun için elektriği nasıl ve nerden almamız gerekir ? Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Hoşgeldiniz. 1.Ayak altı için çok çok fazla aydınlatma düşünüyorsunuz.Tavsiye etmem.Lakin çok ışık olsun isteğiniz güçlü ise karar sizin.Lensli modul ise zaten gerek yok.Noıktasal ışık vereceği için çevresel şekilde ışık tatmin etmeyecektir.Linkteki konu içeriklerinde bir çok çalışmalar ve resimler mevcut inceleyiniz. http://www.geceucusu.com/forum/26-i%C3%A7-ayd%C4%B1nlatma/ 2.Merkezi kilitte sadece karşılam seçeneği ile çalıştırmak biraz zor olabilir bu sol kapıdaki ana kilit tesisatında ayrıca belirli bir tetikle oluyorsa olabilir.Yoksa sabit tetik var ise her kapı aç,kapa işleminde çalışır.Mebla konusundaki sorunuzun cevabını yaptıracağınız kişi verebilir. Yorum bağlantısı
Canberk Çınar 20 Eylül 2016 Yazar Paylaş 20 Eylül 2016 Çok aydınlık olsun istemiyorum. Loş bi hava katmak istiyorum. Mercek konusunda doğru söylüyorsunuz. Noktasal olur. O zaman normal modül ledlerden kullanırım veya direk gidip şerit led alabilirim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 (düzenlendi) 5050 3 chip olanlarda 3 erli olarak oldukça kafi loş ışık alınabiliyor.Az gelir ise smd5630 aliminyum şerit ledli ve yine 3 erli şekilde ideal olur. http://www.marketdijital.com/3Ledli-5630-Modul-5730,PR-1784.html http://www.marketdijital.com/5630-LEDLI-3LU-MODUL-LENSLI-BEYAZ,PR-2920.html 20 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Canberk Çınar 20 Eylül 2016 Yazar Paylaş 20 Eylül 2016 (düzenlendi) Teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta sonuna kadar ihtiyaçlarımı giderip ayakaltı aydınlatmasını tamamlarım inşallah. Diğer kullanıcılarında fikirlerini bekliyorum. Yardımın için teşekkür ederim Oktay abi. Edit: Düşünmeden yazmış bulundum. Zaten tavan lambası merkezi kilit karşılamasına ve kapı switchlerine bağlı. Ayna altı içinde elektriği tavandan alabilirim. Tavan lambası her biri 3 wattlık kartal gözü ledleri ve şerit/modül ledleri kaldırır mı ? 20 Eylül 2016 tarihinde Canberk ÇINAR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Düzgün montaj yapıldığı sürece led sayısı olarak sıkıntı olmaz.Kartal göz nasıl oluyor bilmem lakin ışık hamojen yayılsın istiyrsan ledlerin önü açık olmalı ve geniş açıda olmalı.Yoksa ışık yandığında noktasal ışık olur ve camın dışından çirkin görünebilir.Şerit led modul gibi olursa ideal olacaktır. Yorum bağlantısı
Canberk Çınar 21 Eylül 2016 Yazar Paylaş 21 Eylül 2016 Bu gün çevredeki bi aksesuarcı ile görüştüm. 80 TL dedi. Kartal gözü kargo şubesinde. Cumartesi sabahtan gidip alıp montajını yaptıracağım. Elektrik tavandan geleceği için ayak altı içinde bir kablo çektireceğim. Modül ledler elime ulaştığı vakit onlarında montajını yapacağım. Kısmet olursa resimleri paylaşırım. 1 Yorum bağlantısı
Canberk Çınar 2 Ekim 2016 Yazar Paylaş 2 Ekim 2016 (düzenlendi) Merhabalar. Bir süredir planladığım eklentileri yapmaya başladım. Fakat biraz terslikler oldu. Ayna altı aydınlatma yaptırdığım yer bağlantıyı istediğim gibi yapmadı. Park lambalarına bağladı. Bir kaç eksik ekipmanım var onları tamamladıktan sonra bağlantıyı değişreceğim. Ayakaltı aydınlatmayıda bugün tamamladım. Yapım aşamasında fotoğraf çekemedim. Amatörce olmasını istemedim bu yüzden biraz uğraştım. Fotoğraf çekmek için vaktim olmadı. İyi kötü yorumlarını bekliyorum. Teşekkür ederim. 2 Ekim 2016 tarihinde Canberk ÇINAR tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Ekim 2016 Paylaş 2 Ekim 2016 Eline sağlık,iyi günlerde kullan.Arka koltuk altına led koydun ise çok içte kalmış gibi ve öyle ise anlamı kalmamış diye düşünüyorum.. Yorum bağlantısı
Canberk Çınar 3 Ekim 2016 Yazar Paylaş 3 Ekim 2016 Arka koltukta ledi konumlandırabileceğim iki yer vardı. Biri şuan olduğu gibi. İkincisi ise ön koltuğun altında bulanan demire klipleyebilirdim. O şekilde de denedim. Fakat ışık düzgün yayılmadı. Daha dışarı alsaydım bu sefer led gözükecekti ve o zaman yapışmayabilirdi. Şimdilik böyle oldu belki ileride farklı şekilde konumlandırabilirim. Yorumun için teşekkür ederim Oktay abi. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 (düzenlendi) Arka koltugun altı içe doğru genişlik yeterli ise bu kısım fazlası ile güzel olacaktır. Orta yüksek kısımın yan kenarlarıda uygun lakin led önüne cam tarzı bir şeylerde şart olur.Hazır satılan kapı içi aydınlatma parçaları alınıp yapılabilir.Azıcık daha maliyet artar lakin daha orijinal durur. Biraz daha vakit ve uğraşı ile tatmin edici sonuç alınacaktır. Tekrar iyi günlerde kullan. 3 Ekim 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Canberk Çınar 4 Ekim 2016 Yazar Paylaş 4 Ekim 2016 evet o tarz bişey almayı bende düşündüm fakat delmek istemedim veya orda bi çıkıntı olsun istemedim o yüzden koltuk altına konumlandırdım. Araç şuan iş yerinde aracı aldığım bi vakit konumlandırmayı revize edicem. 1 Yorum bağlantısı
Sercan Yılmaz1679652665 11 Kasım 2016 Paylaş 11 Kasım 2016 Merhabalar, kısa zamandır düşündüğüm projeyi hayata geçirmişsin arkadaşım. Tebrik ederim çok temiz görünüyor. Projeni detaylı olarak benimle paylaşırsan bende kendi arabamda hayata geçirmek isterim. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Yusuf Çimen 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 (düzenlendi) On 20.09.2016 at 20:49, Canberk ÇINAR yazdı: Herkese merhabalar, Aranıza İzmir'den katılıyorum. Clio 4 aracıma ayakaltı ve ayna altı aydınlatma yapmayı planlıyorum. Malzemelerin siparişlerini verdim. Kafamdaki soru işaretlerini giderdiğimde en yakın zamanda projeyi tamamlayacağım. Forumu uzun zamandır takip ediyorum ama yeni üye oldum. Bilgilerinize güveniyorum. Sorularımı liste halinde yazıyorum. Yardımcı olursanız beni çok memnun edersiniz. 1) Ayakaltı aydınlatma için mercekli modül led kullanacağım. Ledlerin aydınlatmasına göre her ayağın altına bir veya 2 modül koyacağım. Min. 4, Max 8 mercekli modül led kullanacağım. Elektriği tavan lambasından alacağım. Modül ledler fazla gelir mi? Tavan lambası bu elektriği karşıyalabilir mi ? Veya ekstra bir aparat vs. kullanmama gerek var mı? Yoksa direk kablo çekebilir miyim ? 2) Ayna altı aydınlatma için her bir 3 watt olan kartal gözü ledi sipariş verdim. Benim elimdeki ekipmanlar yeterli olmayabilir. Ayna altına delik vs. Bu işlemi aksesuarcıda yaptırmayı planlıyorum. Tahminen ne kadar işçilik ücreti öderim? Yaptıran, bilen, duyan bilgi verebilir mi? Bir de sadece merkezi kilidin karşılamasında ve kapılar açıldığında yanmasını istiyorum. Bunun için elektriği nasıl ve nerden almamız gerekir ? Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. O dediklerini ben hep kendim yaptım Arka ön ayak aydınlatma ayna altı Kartal gözü montajı servis ve elektrikçiler uçuk fiyatlar istediler ben kendim yapmaya karar verdim 4 saatte tamamladım bütün işlemi beyaz led ve kartalgözü süper oldu ve toplam 30 ₺ maliyetle elektriğinde bağajdan çektim 23 Kasım 2016 tarihinde Yusuf çimen tarafından düzenlendi Eksik yazı 2 Yorum bağlantısı
Sercan Yılmaz1679652665 6 Aralık 2016 Paylaş 6 Aralık 2016 On 23.11.2016 at 21:30, Yusuf Çimen yazdı: O dediklerini ben hep kendim yaptım Arka ön ayak aydınlatma ayna altı Kartal gözü montajı servis ve elektrikçiler uçuk fiyatlar istediler ben kendim yapmaya karar verdim 4 saatte tamamladım bütün işlemi beyaz led ve kartalgözü süper oldu ve toplam 30 ₺ maliyetle elektriğinde bağajdan çektim Peki bagajın neresinden aldın @Yusuf ÇimenArkası çok karanlık oluyor ve bende ayak aydınlatması yapayım istiyorum. Ama senin gibi kendim yapayım istiyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts