İçeriğe Yönlendir

Renault 9 Broadway (1981-1999) ek stop nasıl bağlanır

Ali Akıncı

Recommended Posts

Ali Akıncı

Slm Arkadaşlar forumda yeniyim benim yapmak istediğim stoplarda boş olan yerlere sadece frene basinca yanacak ampul eklemek fakat orada boş duylar var sadece elektrik yok kendimce yandaki ampulden paralel çektim firene 5 dk ayağimi basili tutum sanki sigorta bölümünden yanik kokusu geldi şüphelendim ve söktüm parelel bağlantiyi ben bunu nasil bağlayabilirilim tşk ederim.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hoşgeldiniz.

21watt olan ampule paralel 21watt bağlanınca sigorta degeri düşük kaldığı için fazlaca ısınma yapmış olabilir.

1.Aküden yada sigorta kutusundan sabit 12 volt kablosu çekip bir role yardımı ile sağlıklı şekilde çalıştırabilirsiniz.

2.Her 2 ampulü aynı duyu kılıfında satılan cree ledler var.Onlardan alıp değişirseniz sigortadan fazla akım çekmez ve bu sorun olmaz.Ledler için konuda bilğiler var inceleyiniz.

http://www.geceucusu.com/topic/4395-sinyal-stop-arka-sis-ve-geri-vites-i%C3%A7in-ledli-p21w-p215w-ba15s-bay15d-ampul-tavsiyesi/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Ben orijinal ampul performansı açısından 1.ci seçenek biraz zor olsada öncelikli tavsiye ederim.

Cree led alacaksanız led sayısı çok olanı tercih edin. 

Yorum bağlantısı
Mahir Isparta
14 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Ben orijinal ampul performansı açısından 1.ci seçenek biraz zor olsada öncelikli tavsiye ederim.

Cree led alacaksanız led sayısı çok olanı tercih edin. 

hocam bi konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

O boşluklar aslında sis farı için rezerve edilmiş. Maliyet artırmamak için sis farı koymamışlar, zorunluluk yoktu o zamanlar. 

Tabii kablolama ve sigorta da koymamışlardır. 4 tane stop lambası olması yasal düzenlemeye aykırı. Zaten aküyü de gereksiz kullanıcaktır. 5W park ampullerinden kullanıp aynı şekilde park ucundan paralel alın hem sigortaya yüklenmez hem de estetik durur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...