İçeriğe Yönlendir

Seat Leon Neon Led Sönme Sorunu

Bekir Akçagöz

Recommended Posts

Bekir Akçagöz

Arkadaşlar Merhaba;

Resimde görülen neon tüp ledlerden 2 farımın içine de uyguladım beyaz ışığı gündüz farına sarı ışığı sinyale bağladım araç çalışmadığında sıkıntısız çalışıyor 2 tarafta fakat araç çalıştırıldığında sağ farda ki gündüz farına bağlı olan beyaz led 3 saniye sonra sönüyor. beyaz led'in bağlantısını söküp sarıyı takınca sarı çalışmakta fakat beyaz aracı istop etmeden çalışmıyor. Sol fardaki beyaz led sıkıntısız araç çalışınca da sönmüyor. sol far'a elimde fazladan bulunan diğer tüp led'i takıp aracı çalıştırdığımda da farın içinde olan çalışıyor fakat yedek olan led yiner 3 sn sonra sönüyor.

sağ farda ki beyaz led'e 7812 regülatör bağlasam sorun çözülür mü? araç çalışınca aracın verdiği voltaj 14.4 'e çıktığı için sorun olabilir diye düşünüyorum

2x-60cm-font-b-LED-b-font-font-b-Headlight-b-font-font-b-Strip-b.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Leon araçta maalesef bu sorun böyle.Orijinal Ampulden dolayı akım kontrolü araç çalıçınca ortaya çıkıyor ve korumaya geçiyor ve arıza ikazı düşüyor.İlğinç olan sol taraf bunu yapmıyor.Sağ tarafa önce 5watt dipsiz ampulü paralel bağlayarak test edeceksiniz.Olmaz ise 8.2ohm veya 10ohm 50watt aliminyum direnç alıp kablosunu uzatıp ana şaseye yada iyi bir sogutucuya sabitleyip bağlayacaksınız.Sorun kalmayacaktır.Tecrübe ile sabittir.

Aaç menüsünden gündüz farını kapatıp aküden role ve kotak açılınca artı gelen bir sigortadan tetik alınırsa di,rence felan gerek kalmaz.Sadece Orijinal gündüz farı tesisatını kullanamazsınız. 

Her şekilde bu kullandığınız parçayı tavsiye etmesemde akşam görseli iyi olunca uygulanıyor.Gündüz far içince oldukça çirkin duruyor kanısındayım.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bekir Akçagöz
26 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Leon araçta maalesef bu sorun böyle.Orijinal Ampulden dolayı akım kontrolü araç çalıçınca ortaya çıkıyor ve korumaya geçiyor ve arıza ikazı düşüyor.İlğinç olan sol taraf bunu yapmıyor.Sağ tarafa önce 5watt dipsiz ampulü paralel bağlayarak test edeceksiniz.Olmaz ise 8.2ohm veya 10ohm 50watt aliminyum direnç alıp kablosunu uzatıp ana şaseye yada iyi bir sogutucuya sabitleyip bağlayacaksınız.Sorun kalmayacaktır.Tecrübe ile sabittir.

Aaç menüsünden gündüz farını kapatıp aküden role ve kotak açılınca artı gelen bir sigortadan tetik alınırsa di,rence felan gerek kalmaz.Sadece Orijinal gündüz farı tesisatını kullanamazsınız. 

Her şekilde bu kullandığınız parçayı tavsiye etmesemde akşam görseli iyi olunca uygulanıyor.Gündüz far içince oldukça çirkin duruyor kanısındayım.

Oktay bey;

Önerileriniz için çok teşekkürler yarın uygulayacağım. Yalnız şöyle birşeyde var sol tarafa yedekte olan neon led'i taktığımda aynı şekilde oda sönüyor fakat farın içine taktığım sönmüyor benim kafamı asıl bu çok karıştırdı. acaba led güç kablosu üzerinde bulunan röle mi? buna neden oluyor anlamadım 2 takım 4 adet led'in sadece 1 tanesi bu sorunu yapmıyor kalan 3 tane yapmakta

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Sol far kablosuna paralel yine 5watt ampul takın deneyin.sıkıntı olmaz ise ampulü izole edip güzel bir yere sabitleyin.Yada ampul yerine 25watt 60ohm aliminyum direnç bağlarsanız buradad sorun kalmaz.Yada önce 120ohm 11watt dirençte işi çözebilir.

Yorum bağlantısı
Bekir Akçagöz
23 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Sol far kablosuna paralel yine 5watt ampul takın deneyin.sıkıntı olmaz ise ampulü izole edip güzel bir yere sabitleyin.Yada ampul yerine 25watt 60ohm aliminyum direnç bağlarsanız buradad sorun kalmaz.Yada önce 120ohm 11watt dirençte işi çözebilir.

Peki direnci ampul gibi + / - bağlayıp led'e paralel hat çekerek mi? bağlamalıyım? yada sadece + yada - ye mi? bağlamalıyım

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Ledi bagladığın orijinal gündüz farı kablosuna direncin 2 ucunu  + ve - ye paralel baglayacaksın.Haricen tesisat olmayacak.

Senin anlatımın zaten aynı şey.Ha paralel kablo çekmişsin ha birleşik bağlamışsın farketmez sadece kablo uzayacak hepsi bu.Haricen farklı yerden tesisat olmayacak.Maksat ampulün çektiği akımı dirence verip arızayı kaldırmak. 

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bekir Akçagöz

Ben org. gündüz farı ampulünü de yerine takarak denemiştim ampül yanmaya devam etmişti fakat led yine sönmüştü. bu durumda araç elektriği kesmiyor anlaşılan

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bunu önceden yazsaydın iyi olurdu.

Ampul yanmaya devam edipte led sönüyorsa tek seçenek ledinde sorun var demektir.

Öncelikle tam tespit yapmak şart.

Her şekilde orijinal ampul sönünce arızaya geçiyor ve çözümü üstte yazdıklarım.Onun haricindeki sorun farklı boyuta girer.

Araç çalışınca ampulde takılı ve yanıyor aynı anda bu led yanıp sönüyorsa ledin sorunludur yada.Fazla akım hatası oluşuyor ise ampulünde sönmesi gerekiyor.

Ledi ampulün yanışındaki aynı kabloya bagladıysan tamam fakat park kablosuna bagladıysan bu baglantı hatasına girer.

Ampule 3 kablo gider.Gündüz farı,park,şase.

Gündüz farına baglı i,se ve far konumu parkta ise yanıp söner.Bunları ayırt etmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...