Tuncay Kırış 10 Ekim 2016 Paylaş 10 Ekim 2016 Merhaba, Daha önce bu konu ile ilgili bir konu görmüştüm ancak uygulama yapılan aracın modeli eski olduğu için yeniden açmak istedim. Benim düşüncem ve istediğim şu yönde Aracım 2002 Laguna1, kapı açma tuşuna bastığımda kapılar açılıyor ancak kapıyı açtığımda tavan aydınlatması aktif oluyor. Kapıyı geri kapatınca da dim yaparak sönüyor. Benim yapmak istediğim kapıları açma tuşuna bastığımda tavan aydınlatmasının yanmasıdır. Neden derseniz yan aynalar için eşik aydınlatması yapacağım bunun için bahsi geçen senaryonun olması şart...... Daha önceki Megane2 aracımda bu durum oluyordu yani kapı açma tuşuna basarsam tavan aydınlatması yanıyordu kapı kapanınca da geri olarak sonuyordu. Bunu nasıl yapabilirm acaba Birde ilave olarak kontak anahtarını kapadığımda kapıyı açmadan tavan aydınlatmasını yakmak istiyorum. Sanırım böyle bir röle var ancak bu ikisini birden yapabileceğim bir bağlantı vs... röle bişiy varmıdır ya da nasıl yapbilirim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Ekim 2016 Paylaş 10 Ekim 2016 Araç pc ye baglanıp aydınlatma seçenekleri bölümü var ise bakılmalı.Yok ise istediğiniz özellikleri aracın şu anki yapısına müdehale ederek kapı kenarında yada açma kolu içindeki swich iptali ile elde yapılacak roleler veya gerekli olursa ilave tesisat çekerek yapabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Tuncay Kırış 11 Ekim 2016 Yazar Paylaş 11 Ekim 2016 bahsi geçen aracım için bilginiz varmıdır pc de bu özellkler aktif oluyormu vs... diye ya da İstanbul anadolu yakasında bunu kontrol edebileceğimiz yer varmıdır. Aslına bakarsanz meraklıyımdır obd dongle da alabilirim ancak nedir tipi vs... uyumlusu bilemediğim için çinden sipariş etmedim. Birsürü çeşidi var Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Ekim 2016 Paylaş 11 Ekim 2016 (düzenlendi) Bilğim olsa detayıyla yazardım lakin bu tip araç pc baglantısı vesaire işlemleri için sadece mantıksal bilğim var.Uygulama tecrübem olmadı. Pc baglantısı için Laguna forumları inceleyin bilği yazılmıştır. Diğer soruların cevabını sanayide aramanız gerekiyor. 11 Ekim 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts