Gökhan Tongay 29 Haziran 2015 Paylaş 29 Haziran 2015 İnternetten sipariş etmiştim. Hella e55 g2 modeli için uygulama yaptım. ÖncesiSonrasıLenslerMercekler 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Sol taraf neden yoğun ? Diğer mercek isli mi ? 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 30 Haziran 2015 Yazar Paylaş 30 Haziran 2015 Yok lensin odak noktası clear lens ile sanırım bir iki milim yer değiştiriyor.Mercek perdesini ampule yaklaştırınca netleşiyor fakat ne kadar uğraşsamda sağ tarafı denk getiremedim.Fazla vaktim olmadığı için de uğraşmak istemedim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Yok lensin odak noktası clear lens ile sanırım bir iki milim yer değiştiriyor.Mercek perdesini ampule yaklaştırınca netleşiyor fakat ne kadar uğraşsamda sağ tarafı denk getiremedim.Fazla vaktim olmadığı için de uğraşmak istemedim.Hiç yakışıyo mu forum cevherine 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 2 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2015 Hiç yakışıyo mu forum cevherine Ankaraya gelmek zorunda kaldım yarın sabah tekrar Antalyaya dönücem o zaman bakarım icabına Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Fark edilir derece bir iyileşme olmuş. Daha xenon olayını çözmeden bir de clear mercek ve d5s olayı çıktı kafam çorba oldu iyice Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 (düzenlendi) Kalite cidden artmış.Fakat odaklama sorun olmuş gibi.Umarım çözersin.Şansın zkv mercek ile eski Hella merceğin reflektör aralıkları neredeyse aynı sayılır fakat sag sol yanal odaklama farkını sanırım yaşıyorsun.Mahmut okuyunca tiyo verecektir.Bence başını agrıt. Fark edilir derece bir iyileşme olmuş. Daha xenon olayını çözmeden bir de clear mercek ve d5s olayı çıktı kafam çorba oldu iyice Kafanı yorma,Çorbayı mideyi indir. 3 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 (düzenlendi) Hem flaş gibi patlasın hem de kesilme çizgisi izleyeyim dedim işe koyuldum , odak noktasını tutturmak ve çizgiyi netleştirmek epey Zamanımı aldı ama sanki oldu gibi. 24 Nisan 2016 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 Elinize sağlık çok güzel olmuş. Çizgi de çok keskin olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 15 metreden duvar resmi bu , güzel olmuş gibi geldi bana, bir de gece yol resmi çekersek , tam fikir edineceğiz galiba. 5 Yorum bağlantısı
Emrah Sayar 29 Ekim 2016 Paylaş 29 Ekim 2016 Merhaba arkdaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama yanlış ise yetkili arkadaşlar silebilir. Elimden düşürerek köşesini kırdığım valeo h7 nin fresnel lens merceğini biraz eğlence birazda merak sebebi ile clear lens e çevirmeye karar verdim İlk olarak lensin yüzeyini 1200 ve 2000 lik su zımparaları ile zımparalayarak fresnel in dairelerini yok ettim , daha sonrada cam polisajı ile merceğin yüzeyini tekrar parlak hale getirdim . Soldaki sağlam olan fresnel lens , sağdaki parlattığım lens Projektörün perdesinin sabit olması sebebi ile perdeye de biraz modifiye yapmak istedim Bunlarda valeo h7 projektörün orjinal çizgisi Işık kaynağı 4300k h7 led , belki 5000k olsaydı çizgiler daha güzel çıkabilirdi. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum , iyi forumlar. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Ekim 2016 Paylaş 29 Ekim 2016 Elinize sağlık. Mavi renk ile Perde şekli hariç çok fazla bir fark yok gibi geldi bana.Hatta alt ve üst resim karşılaştırması yaparsak yaptığınız işlem sonrasındaki resimde ışık dagılması fazla görünüyor.Yani sapmalar var,karanlık alanlar oluşmuş gibi.Hamojen değil. Yorum bağlantısı
Emrah Sayar 29 Ekim 2016 Paylaş 29 Ekim 2016 (düzenlendi) Işık farkı ve karanlık noktalar reflektörün kararmasından kaynaklanıyor, bu projektörden pek bir beklentim de yok aslında yedek olarak duruyor El becerisi ve tecrübe için bişeyler yapmak istedim, elime reflektörü sağlam olan xenon merceği geçerse daha iyi bir kıyaslama yapabiliriz. Forumda okuduğum kadarıyla lens değişimleri odak sorununa sebebiyet verebiliyormuş. Belki bu teknik ile odak sorunu yaşamadan daha net perde çizgileri alınabilir diye düşünüyorum Edit : Aklıma aynı reflektör ile iki farklı lensi denemek geldi, yarın bu şekilde deneyerek tekrar bir karşılaştırma yapmak daha iyi olacak sanırım 29 Ekim 2016 tarihinde Emrah sayar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emrah Sayar 5 Kasım 2016 Paylaş 5 Kasım 2016 Aynı reflektör ile iki lensi de denedim , çizgide biraz netlik farkı olmuş görünüyor . İstediğim seviyede değil , lensin üzerini incelediğimde kerarlarda biraz daha dalgaların kaldığını fark ettim. Müsait bir zamanda biraz daha zımparalama ve parlatma yapacağım inşallah , şuan başka projeler daha çok vaktimi alıyor 1 Yorum bağlantısı
Demircan Yenice 13 Haziran 2021 Paylaş 13 Haziran 2021 Merhabalar. Aracımın megane 4 sedan. Aracımın far mercekleri normal halojen ampul takılan tip merceklerden. Odak çizgisi net değil ve ışığı dağıtıyor gibi. Clear lens ile değiştirip daha kaliteli bir netlik oluşturmak istiyorum. Öncelikle daha önce bunu yapmış arkadaşlar varmı. Birde bu clear lensleri nereden bulabilirim. Aliexpresten küçük bir araştırma yaptım ama bulamiyorum. Ölçü olarak benim aracın lensleri 3" olduğunu düşünüyorum bu ölçü konusunda da bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim.şimdiden çok teşekkürler Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 14 Haziran 2021 Paylaş 14 Haziran 2021 Aracınızın farlarında 2.5" Valeo H7 halojen mercek var ve bu mercekler için üretilmiş clear lens yok . Valeo malesef performans konusunda vasata yakın bir marka , halojen , xenon ve bi-xenonda da bu böyle . Tercih edilmeyen markaların başında gelir , reflektörü çabuk kararır , aydınlatması kötüdür . Farı açmak gibi bir niyetiniz varsa , mevcutu Hella yada Bosch marka bi-xenon mercekle değiştirerek hem aydınlatma kalitesini hemde görseli düzeltebilirsiniz . Yorum bağlantısı
Recommended Posts