İçeriğe Yönlendir

Amerikan Park Modülü Arıza Lambası

Aydın Akın

Recommended Posts

Aydın Akın

Merhaba;

2004 3.18i aracıma amerikan park montajı yaptım. Modül olması gerektiği gibi sıkıntısız çalışıyor fakat tek sorun şu akıllı arabalar :)

Aracımda arıza lambası yanıyor sağlı sollu. Sinyalleri bir kez çalıştırınca düzeliyor fakat kontağı her açışımda o arıza lambalarını muhakkak görüyorum.

Montajda elbette sinyallere giden + kabloları kesildi. Arıza lambalarını tamamen söndürmenin bir yolu var mıdır acaba?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

BMW lerde kalibrasyon sistemi mevcut ,  gem modülü kendini sürekli olarak test/kontrol  ediyor . Takılan modül teste izin vermiyor olabilir , bunu bir tane 21W halojen ampulle test edebilirsiniz ,  sağ yada sol sinyal kablosuna modülden önce 21W ampulü bağlayın ve bu şekilde deneyin , problem devam etmiyorsa yaptığınız ampul devresi yerine sisteme paralel olarak 50W 6/8Ohm alüminyum direnç bağlayın kalıcı bir çözüm olsun...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Aydın Akın
18 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı:

BMW lerde kalibrasyon sistemi mevcut ,  gem modülü kendini sürekli olarak test/kontrol  ediyor . Takılan modül teste izin vermiyor olabilir , bunu bir tane 21W halojen ampulle test edebilirsiniz ,  sağ yada sol sinyal kablosuna modülden önce 21W ampulü bağlayın ve bu şekilde deneyin , problem devam etmiyorsa yaptığınız ampul devresi yerine sisteme paralel olarak 50W 6/8Ohm alüminyum direnç bağlayın kalıcı bir çözüm olsun...

Teşekkür ederim ilginiz için. En kısa sürede denemeye çalışacağım ama -20 -30 arasında değişen havalarda biraz zamanimi alir sanırım.  Olumlu ya da olumsuz denryimlerimi paylasirim.

17 saat önce, Mustafa Bağseven yazdı:

BMW e46 mı araç?

Evet Mustafa Bey

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Çeyrek watt 10 ohm direnci öyle bi baglamalısınız ki araç sinyal verince direnci okumayı bırakıp ampülü okuyacak sinyali kapatınca direnci okuyacak..E46 da arıza ışıgı ,hızlı yanıp sönmenin çözümü budur.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
1 saat önce, Mustafa Bağseven yazdı:

Çeyrek watt 10 ohm direnci öyle bi baglamalısınız ki araç sinyal verince direnci okumayı bırakıp ampülü okuyacak sinyali kapatınca direnci okuyacak..E46 da arıza ışıgı ,hızlı yanıp sönmenin çözümü budur.

Hızlı yanıp sönme, herhangi bir sinyali ilk kez çalıştırdığımda 4 kez hızlı yanıp sönme şeklinde oluyor. 5'incide normal yanıp sönme hızına dönüyor ve hata ortadan kalkıyor. Ya da sinyallere hiç dokunmadan 4'lüleri açınca normal yanma hızında yanıyor ve 3'üncü yanmada arıza lambası sönüyor. Sanırım aracın sistemi ilk kontrolünde kabloyu kestiğim için sinyal lambalarına ulaşamıyor ve sinyali çalıştırınca lambanın varlığını idrak ediyor nihayetinde.

Öyle bi bağlamalısın cümlesinden korkmalı mıyım acaba :) İşin sihiri büyüsü burada anladığım kadarı ile.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Oktay Toker

amerikan park devrede iken sinyal hattı boşa çıkıyor.sorunun kaynagı bu.8.2 ohm,10ohm aliminyum direnç bağlanacak lakin bunu amerikan park devrede iken roleli bir sistem ile baglanacak bu direnç Ampul hattını besleyecek arıza yanmayacak.sinyal verdiğinizde direnç devreden çıkacak ve ampul devreye girecek.İlk hızlı yanıp sönmede dahil sorun kalmayacak.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Aydın Akın
On 21.02.2017 at 23:06, Oktay Toker yazdı:

amerikan park devrede iken sinyal hattı boşa çıkıyor.sorunun kaynagı bu.8.2 ohm,10ohm aliminyum direnç bağlanacak lakin bunu amerikan park devrede iken roleli bir sistem ile baglanacak bu direnç Ampul hattını besleyecek arıza yanmayacak.sinyal verdiğinizde direnç devreden çıkacak ve ampul devreye girecek.İlk hızlı yanıp sönmede dahil sorun kalmayacak.

Hevesle havaların ısınmasını beklerken olanlar oldu. Ne heves kaldı ne iştah. İlginiz için size de teşekkürü borç bilirim Oktay Bey. Düşüncelerimi iptal etmesem de bir süreliğine ertelemek zorundayım sanırım. Ağrı'nın bendeki yeri hep bambaşka olacak...

IMG-20170220-WA0005.jpg

20170212_171822.jpg

20170212_171904.jpg

20170212_171937.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Çok geçmiş olsun.Sizde bir şey olmamasını diliyorum.Kış olayları bu yıl oldukça etkili oldu yada medyadan dolayı sürekli izleyince bize fazla geliyor..Rabbim daha kötülerinden muhafaza eylesin.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Geçmiş olsun kardeşim , inan çok ama çok üzüldüm . İçinde olmadığınızı düşünerek te sevindim Rabbim esirgesin inşallah cümlemizi . Mal canın yongası kolay kazanılmıyor , size ve sevdiklerinize birşey olmaması içimizi rahatlatır...

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
(düzenlendi)

İlgi, alâka ve samimiyetinize gerçekten çok teşekkür ediyorum. Çok şükür bizlerde bir şey yok. Araçtan indikten iki üç dakika sonra oldu olay. Ola ki aracın başında biraz oyalansak düşen kardan biz de nasibimizi alabilirdik. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun diyebiliyorum sadece. Allah korusun...

Medyada görünmeyen belki onlarcası var Oktay Bey. Ağrı sanayisi cabrio olmaya aday onlarca araçla dolu. Yandan baktığınızda koltukları görünen üzerine kar düşmüş bir çok araç gördüm. Neyse ki aracım onlardan biri olmadı. Çok ucuz atlattık diye düşünüyorum. Video linkini paylaşıyorum. Araca düşen karı görünce eminim siz de benim gibi şaşıracaksınız aracın bu durumuna.

Video linki.

https://youtu.be/ARj9jgj3Dos

tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Aydın Akın
3 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Geçmiş olsun :shok:

Çok teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...