Kamil Kutlu 29 Ocak 2017 Paylaş 29 Ocak 2017 Selamlar arkadaşlar bir sorinum var aracima ayna alti led taktirdim tavan lambasi tesisatina 1 yildir sorunsuz kullandim geçen hafta ikiside söndü bende yenileriyle degiştirdim şimdi sorun kapilar kilitlendiginde biri yaniyor biri sönüyor kapilar açildiginda tam tersi bu arada sönmezi gereken ledin de arti vr eksisi de degişti lütfen bilen arkadaşlar bana yardim edebilirmi Yorum bağlantısı
Murat Engin 31 Ocak 2017 Paylaş 31 Ocak 2017 ledlerin polaritesi ters olmuş olabilir mi? birinin yanıp, diğerinin sönmesi bunu düşündürdü... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 ledlerde köprü diod var yada köprü diod beslemeli led sürücü var ise artı eksi farketmez her iki ters baglantıda çalışır.Buda hattı kesilen kablo hangisi ise ona göre tepki vermesini sağlar yani bu sorunu yapabilir.Lakin direkt baglantı led ise artı eksi değişimde asla yanmaz.Şase farklılık sorunu olması yüksek.İlk baglantıdaki şaseleme yada artı verme 2 kapıda farklı oldu ise şu an farklı bir sonuç alıyorsunuz. Yorum bağlantısı
Aydın Akın 6 Haziran 2017 Paylaş 6 Haziran 2017 (düzenlendi) Kapılar kilitlendiginde ve açıldığında kapı kilidine gelen + ve - kutuplarda değişme gerçekleşiyor olabilir. Eğer ledlere akımı kapı kilidinden almissaniz aynı kablodan kapı kilitlendiginde + açıldığında da - akım geçiyorsa ve iki ledin de uçları ayni kablolara birbirinin tersi şeklinde bağlanmışsa ledin biri yanarken diğeri sonecektir. Katlanır ayna montajinda iki aynanın + ve - uçlarını birbirine ters bagladigimda biri açılırken diğeri kapanıyordu. Ledler de buna benzer bir şekilde bağlanmış olabilir. Cümlelerim karışık olmuş da olabilir. Bu saatte ancak bu kadar olmuş da olabilir 6 Haziran 2017 tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts