İçeriğe Yönlendir

Fiat Egea (2015-) oem mercekli far bi-xenon dönüşüm

Oktay Toker

Recommended Posts

Oktay Toker

Ankara'dan bir arkadaşımızın Egea Sw aracının ledli mercekli tip halojen Bosch lakin yerli far üreticisi etiketli sanırım mako idi farların mercek değişiminde dot çizgili yeni tip Bosch bi-xenon mercek ile değişimi yapıldı.Arkadaşımız çizgide mavi tonu sevdiği için perdede çok kendi ayar vidası ve iç perde ile hafif bir oynama ile mavi çizgi alındı.Bosch gen5 balast,philips d1s xenon kit kullanıldı.Araçta kısa far arıza ışığı yok.Lakin balast ilk akımı nedeniyle voltaj korumaya geçiyor.Bunun için montaj sonrası yeniden roleli tertibat yapıldı ve takıldı ve yılın başında Rabbimin izni ile yapması kısmet oldu .

2093.jpg

2096.jpg

2100.jpg

2102.jpg

2103.jpg

2104.jpg

2111.jpg

2114.jpg

2116.jpg

2117.jpg

2118.jpg

2121.jpg

2123.jpg

2125.jpg

2126.jpg

2127.jpg

2129.jpg

2130.jpg

2132.jpg

2133.jpg

2135.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

Benim aracıma uygulandı. Hala valeo da oluşan mavi mor efekt bende o kadar belirgin oluşmuyor ancak uzunlar çok çok iyi oldu. Oktay hocam iç perde ile oynama öncesi ve sonrası arasında çok fark oldumu. Çünkü öncesini bilmediğim için tam yorum yapamıyorum.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

O vakit size resimlerini yollamıştım.Lakin merceğin kendi perde ayarı yapmadan öncesindeki duvar  resmi elimde yok.Bu resimdede mesafe çok yakın olduğu için mavi hat çok belirli olmasada canlı halinde ben rahatça görüyordum.

0178.jpg

Yorum bağlantısı
İlker Yüksel
(düzenlendi)

Oktay hocam bende yapmadan öncekini çok merak ediyorum açıkcası. Burada mavi/mor efekt belli oluyor. Ben CBİ alacağım.

tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güle güle kullanın, araç üzerindeki fotolarını bekliyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Yüksel
21 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Güle güle kullanın, araç üzerindeki fotolarını bekliyoruz.

LZGDbG.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Şahin1679652673

İyi günler bende Egea Sw kullanıcısıyım aydınlatmayı bir şekilde güçlendirmek istiyorum tavsiyeleriniz ne olur aslında isteğim orjinal xenon görünümü 4300k olanlardan ama kısalarım h7 ampül tipi ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
11 dakika önce, Ali Şahin yazdı:

İyi günler bende Egea Sw kullanıcısıyım aydınlatmayı bir şekilde güçlendirmek istiyorum tavsiyeleriniz ne olur aslında isteğim orjinal xenon görünümü 4300k olanlardan ama kısalarım h7 ampül tipi ?

Halojen farları sadece ampul değişimi ile en fazla %10 15 oranında güçlendirebilirsiniz , bunun yerine bi-xenon mercek uygulaması yaparsanız bu oran %50 60 oranında artacaktır ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Şahin1679652673
(düzenlendi)

peki bi-xenon uygulaması için farlarımın burdaki gibi açılıp mercek değişimi ve tabikide yeni ampül uygulaması yapılması gerek galiba bunun tahmini maliyeti ne kadar olur tecrübeniz varsa paylaşabilirmisiniz ?

tarihinde Ali Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
9 saat önce, Ali Şahin yazdı:

peki bi-xenon uygulaması için farlarımın burdaki gibi açılıp mercek değişimi ve tabikide yeni ampül uygulaması yapılması gerek galiba bunun tahmini maliyeti ne kadar olur tecrübeniz varsa paylaşabilirmisiniz ?

Her şey OEM olmak koşulu ile 700 800 civarı tutar ama bu sadece ekipman fiyatı ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Şahin1679652673

Teşekkürler o zaman kaliteli bir halojen ampulle yolumuza devam :D osram nigth breaker laser alicam 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Harun Koçak1679652684
(düzenlendi)

Merhaba dostlar,

Başka bir araçtan söktügüm valeo marka kısa mercek ve markasını bulamadığım uzun mercek var elimde. aracim fiat egea sedan farların içi boş guzel dolu bir mercek far yapmak istiyorum. Bu tesisatı komple farın içine uygularsam calışır mı? benim kisalar h11 uzunlar h15 mercek soketlerine uyduramadim.Nasil bir degişiklik yapmam gerekiyor? 

IMG_20171208_000201.jpg

IMG_20171208_000153.jpg

IMG_20170423_170545.jpg

IMG_20171210_100804.jpg

IMG_20171210_100833.jpg

IMG_20171210_100850.jpg

IMG_20171210_100900.jpg

tarihinde Harun Koçak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
4 saat önce, Harun Koçak yazdı:

Merhaba dostlar,

Başka bir araçtan söktügüm valeo marka kısa mercek ve markasını bulamadığım uzun mercek var elimde. aracim fiat egea sedan farların içi boş guzel dolu bir mercek far yapmak istiyorum. Bu tesisatı komple farın içine uygularsam calışır mı? benim kisalar h11 uzunlar h15 mercek soketlerine uyduramadim.Nasil bir degişiklik yapmam gerekiyor? 

Bunlarla uğraşacağınıza sadece kısa tarafa bi-xenon mercek montajına yoğunlaşın, en azından farı açtığınıza değer. Zaten uzun kısmında gündüz farı da var onu iptal ederseniz ayrıca gündüz farı takmanız gerekir.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Selçuk abiye katılıyorum , iki mercek hem reflektörü zayıflatacak ve gereksiz ağırlık yapacak hemde çok uğraştıracak . Bunların yerine Hella yada Bosch bi-xenon mercekle çok daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Auris DRL ledler mevcut halojen drl için uygun ölçüde , sağından solundan biraz kırparak yerine oturur ve güzel sonuç verir . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Koçak1679652684

benim uzun ve gündüz farlar tek yerde görüldüğü gibi hem uzun hemde gündüzleri mercek olsun yine istiyorum kısalarıda akşam açtığım zaman oda mercekli olsun istiyorum led ampul kullandığım için şuan ışık çok fazla yayılıyor etrafa ve diğer sürücüleride rahatsız ediyor. 

IMG_20170924_161903[1].jpg

Bu farları yapan kişiyi ayakda alkışlamak gerek. Tahdiri şahane valla :) 

IMG_20170914_000748.jpg

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Selçuk Karabulut

yanlız o farlar olmadı be üstad :( F30  angel dışarıya baktığı için angel takılmadı .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...