Oktay Toker 12 Mart 2017 Paylaş 12 Mart 2017 Ankara'dan bir arkadaşımızın Egea Sw aracının ledli mercekli tip halojen Bosch lakin yerli far üreticisi etiketli sanırım mako idi farların mercek değişiminde dot çizgili yeni tip Bosch bi-xenon mercek ile değişimi yapıldı.Arkadaşımız çizgide mavi tonu sevdiği için perdede çok kendi ayar vidası ve iç perde ile hafif bir oynama ile mavi çizgi alındı.Bosch gen5 balast,philips d1s xenon kit kullanıldı.Araçta kısa far arıza ışığı yok.Lakin balast ilk akımı nedeniyle voltaj korumaya geçiyor.Bunun için montaj sonrası yeniden roleli tertibat yapıldı ve takıldı ve yılın başında Rabbimin izni ile yapması kısmet oldu . 3 Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 13 Mart 2017 Paylaş 13 Mart 2017 Benim aracıma uygulandı. Hala valeo da oluşan mavi mor efekt bende o kadar belirgin oluşmuyor ancak uzunlar çok çok iyi oldu. Oktay hocam iç perde ile oynama öncesi ve sonrası arasında çok fark oldumu. Çünkü öncesini bilmediğim için tam yorum yapamıyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Mart 2017 Yazar Paylaş 13 Mart 2017 O vakit size resimlerini yollamıştım.Lakin merceğin kendi perde ayarı yapmadan öncesindeki duvar resmi elimde yok.Bu resimdede mesafe çok yakın olduğu için mavi hat çok belirli olmasada canlı halinde ben rahatça görüyordum. Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 13 Mart 2017 Paylaş 13 Mart 2017 (düzenlendi) Oktay hocam bende yapmadan öncekini çok merak ediyorum açıkcası. Burada mavi/mor efekt belli oluyor. Ben CBİ alacağım. 13 Mart 2017 tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 Güle güle kullanın, araç üzerindeki fotolarını bekliyoruz. 1 Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 21 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Güle güle kullanın, araç üzerindeki fotolarını bekliyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Ali Şahin1679652673 4 Nisan 2017 Paylaş 4 Nisan 2017 İyi günler bende Egea Sw kullanıcısıyım aydınlatmayı bir şekilde güçlendirmek istiyorum tavsiyeleriniz ne olur aslında isteğim orjinal xenon görünümü 4300k olanlardan ama kısalarım h7 ampül tipi ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 4 Nisan 2017 Paylaş 4 Nisan 2017 11 dakika önce, Ali Şahin yazdı: İyi günler bende Egea Sw kullanıcısıyım aydınlatmayı bir şekilde güçlendirmek istiyorum tavsiyeleriniz ne olur aslında isteğim orjinal xenon görünümü 4300k olanlardan ama kısalarım h7 ampül tipi ? Halojen farları sadece ampul değişimi ile en fazla %10 15 oranında güçlendirebilirsiniz , bunun yerine bi-xenon mercek uygulaması yaparsanız bu oran %50 60 oranında artacaktır ... 2 Yorum bağlantısı
Ali Şahin1679652673 4 Nisan 2017 Paylaş 4 Nisan 2017 (düzenlendi) peki bi-xenon uygulaması için farlarımın burdaki gibi açılıp mercek değişimi ve tabikide yeni ampül uygulaması yapılması gerek galiba bunun tahmini maliyeti ne kadar olur tecrübeniz varsa paylaşabilirmisiniz ? 4 Nisan 2017 tarihinde Ali Şahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Nisan 2017 Paylaş 5 Nisan 2017 9 saat önce, Ali Şahin yazdı: peki bi-xenon uygulaması için farlarımın burdaki gibi açılıp mercek değişimi ve tabikide yeni ampül uygulaması yapılması gerek galiba bunun tahmini maliyeti ne kadar olur tecrübeniz varsa paylaşabilirmisiniz ? Her şey OEM olmak koşulu ile 700 800 civarı tutar ama bu sadece ekipman fiyatı ... 1 Yorum bağlantısı
Ali Şahin1679652673 5 Nisan 2017 Paylaş 5 Nisan 2017 Teşekkürler o zaman kaliteli bir halojen ampulle yolumuza devam osram nigth breaker laser alicam 1 Yorum bağlantısı
Harun Koçak1679652684 10 Aralık 2017 Paylaş 10 Aralık 2017 (düzenlendi) Merhaba dostlar, Başka bir araçtan söktügüm valeo marka kısa mercek ve markasını bulamadığım uzun mercek var elimde. aracim fiat egea sedan farların içi boş guzel dolu bir mercek far yapmak istiyorum. Bu tesisatı komple farın içine uygularsam calışır mı? benim kisalar h11 uzunlar h15 mercek soketlerine uyduramadim.Nasil bir degişiklik yapmam gerekiyor? 10 Aralık 2017 tarihinde Harun Koçak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Aralık 2017 Paylaş 10 Aralık 2017 4 saat önce, Harun Koçak yazdı: Merhaba dostlar, Başka bir araçtan söktügüm valeo marka kısa mercek ve markasını bulamadığım uzun mercek var elimde. aracim fiat egea sedan farların içi boş guzel dolu bir mercek far yapmak istiyorum. Bu tesisatı komple farın içine uygularsam calışır mı? benim kisalar h11 uzunlar h15 mercek soketlerine uyduramadim.Nasil bir degişiklik yapmam gerekiyor? Bunlarla uğraşacağınıza sadece kısa tarafa bi-xenon mercek montajına yoğunlaşın, en azından farı açtığınıza değer. Zaten uzun kısmında gündüz farı da var onu iptal ederseniz ayrıca gündüz farı takmanız gerekir. 1 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 10 Aralık 2017 Paylaş 10 Aralık 2017 Selçuk abiye katılıyorum , iki mercek hem reflektörü zayıflatacak ve gereksiz ağırlık yapacak hemde çok uğraştıracak . Bunların yerine Hella yada Bosch bi-xenon mercekle çok daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Auris DRL ledler mevcut halojen drl için uygun ölçüde , sağından solundan biraz kırparak yerine oturur ve güzel sonuç verir . 1 Yorum bağlantısı
Harun Koçak1679652684 10 Aralık 2017 Paylaş 10 Aralık 2017 benim uzun ve gündüz farlar tek yerde görüldüğü gibi hem uzun hemde gündüzleri mercek olsun yine istiyorum kısalarıda akşam açtığım zaman oda mercekli olsun istiyorum led ampul kullandığım için şuan ışık çok fazla yayılıyor etrafa ve diğer sürücüleride rahatsız ediyor. Bu farları yapan kişiyi ayakda alkışlamak gerek. Tahdiri şahane valla Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 5 Temmuz 2018 Paylaş 5 Temmuz 2018 yanlız o farlar olmadı be üstad F30 angel dışarıya baktığı için angel takılmadı . Yorum bağlantısı
Recommended Posts