Halil Şahin1679652584 18 Şubat 2010 Paylaş 18 Şubat 2010 merhababen farın reflektörünü ve önünde bulunan parlak kısmı bpoyamak istiyorum daha önce montaj esnasında çizilmiş göze batıyordu.Sprey krom boya ve gümüş renk ısıya dayanıklı boya aldım.ışığın geçtiği yerleri ısıya dayanıklı boya ile boyayacağım ışığın denk gelmediği yerlere ise krom boya ile boyayayım diyorum ancak sonradan bu kromla boyadığım yerlerde boya kalkar mı?mesela mercek kapağınıda boyarsam sıkıntı yasar mıyım aynı sekilde merceğin reflektörle birleştirdiğim kısma kadar reflektörüde boyasam sorun olur mu?yoksa en güzeli hepsini gümüş renge mi boyamak?ne dersiniz?? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 18 Şubat 2010 Paylaş 18 Şubat 2010 (düzenlendi) ben mercek cercevesini dediginiz turde krom boya ile boyadim. Adana'nin o adam eriten yaz gunesinde ve xenon'un far icine verdigi isiya ragmen henuz bir problem olmadi Maasallah. ama krom boya diyince, reflektorde var olanki kadar parlak duracagini dusunmeyin sakin. eh iste; dedirtecek bir kromluk veriyor boya. once baska bir yerde deneme yapin bence, kimbilir begenmez, vazgecersiniz... ben reflektoru mat siyah boya ile boyamistim mesela... 18 Şubat 2010 tarihinde plusbil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 18 Şubat 2010 Yazar Paylaş 18 Şubat 2010 krom güzel durur yaw. .gümüş renkten daha güzel duracağı düşüncesindeyim ama bilemiyorum tabiii.. kafam karışık biraz... Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 krom güzel durur yaw. .gümüş renkten daha güzel duracağı düşüncesindeyim ama bilemiyorum tabiii.. kafam karışık biraz...beni yanlis anladiniz. elbetteki krom renk; farda gumusten cok daha şık durur. ama o elinizdeki sprey krom boya reflektordeki kroma hic benzememekte. Insaallah yaniliyorumdur, Insaallah benzeyen birsey bulmussunuzdur ama ben ulkemizde satilan ve piyasada krom sprey boya adi altinda sunulan 4-5 cesit urun denedim fari yaparken. reflektor kromunun uzagindan yakinindan gecmiyordu hicbirisi. gerci reflektoru mat siyaha boyadiktan sonra krom yakinindan gecmemesi iyi oldu bir bakima yaaa... cunku en kromsu sprey, mercek cercevelerine metalik gumus bir renk vermis ve mat siyaha daha cok yakismisti benim icin. bu yuzden dedim size, bir baska yuzey uzerinde deneyin, sonucu gorun, kullanmaya oyle karar verin diye... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Şubat 2010 Paylaş 19 Şubat 2010 Bendeki duplicolor spreyle merceğin gövdesi siyahtı onu kroma boyadım. Ancak reflektördeki gibi ayna gibi bir efekt olmuyor, sadece mat krom bir görüntüsü var.Tek kat attım ve boyadıktan sonra özel herhangi bir şey yapmadım. Herhangi bir dökülme akma vs sorun olmadı. Bendeki sprey ısıya dayanıklı olmayan tipteydi ki o da 300 dereceye kadar dayanıyordu diye hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 19 Şubat 2010 Yazar Paylaş 19 Şubat 2010 Bendeki duplicolor spreyle merceğin gövdesi siyahtı onu kroma boyadım. Ancak reflektördeki gibi ayna gibi bir efekt olmuyor, sadece mat krom bir görüntüsü var.Tek kat attım ve boyadıktan sonra özel herhangi bir şey yapmadım. Herhangi bir dökülme akma vs sorun olmadı. Bendeki sprey ısıya dayanıklı olmayan tipteydi ki o da 300 dereceye kadar dayanıyordu diye hatırlıyorum.teşekkurler abi ozaman istediğim yeri boyaybilirim tabi ışığın olmadığı yerleri..beni yanlis anladiniz. elbetteki krom renk; farda gumusten cok daha şık durur. ama o elinizdeki sprey krom boya reflektordeki kroma hic benzememekte. Insaallah yaniliyorumdur, Insaallah benzeyen birsey bulmussunuzdur ama ben ulkemizde satilan ve piyasada krom sprey boya adi altinda sunulan 4-5 cesit urun denedim fari yaparken. reflektor kromunun uzagindan yakinindan gecmiyordu hicbirisi. gerci reflektoru mat siyaha boyadiktan sonra krom yakinindan gecmemesi iyi oldu bir bakima yaaa... cunku en kromsu sprey, mercek cercevelerine metalik gumus bir renk vermis ve mat siyaha daha cok yakismisti benim icin. bu yuzden dedim size, bir baska yuzey uzerinde deneyin, sonucu gorun, kullanmaya oyle karar verin diye...teşekkur ederim.daha önce kullandım rengi hoş tabi ama orjinal reflektördeki gibi değil tabiki..mat krom renk daha güzel olurparlak olsada güzel duruyor benim ledlerin parlaması bile değişti Yorum bağlantısı
Doğukan Şenkal 14 Nisan 2014 Paylaş 14 Nisan 2014 hazır konusu açılmışken sorayım.bixenon mercek takacağım farlarıma farları aldım içini açtım merceklerimi de aldım montajdan önce merak ettiğim birşey var. farlarımın içini piano black yapmayı istiyorum. piano black boyamak için oto boyacıda siyah boya hazırlatılıyor ve üzerine vernik sıkılıyor. normal araba boyası ve verniği ile boyarsam farların içini d2s ampulün yaydığı ısı verniği yakar mı? ya da d2s ampul ne kadar ısınır bir bilginiz var mı? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 14 Nisan 2014 Paylaş 14 Nisan 2014 Kısa vade de bir şey olmaz , farın açık kaldığı sürede tahribatı etkiler... 1 Yorum bağlantısı
Eren Kahya 10 Nisan 2017 Paylaş 10 Nisan 2017 Arkadaşlar merhaba, Jetta mk5 bixenon el yapımı farlarım var fakat içi tamamen siyaha boyanmış olduğundan farlar kapalıyken boğuyor arabayı bir kısmını tekrar gümüş krom a boyamak istiyorum orjinale en yakın ısıya dayanıklı krom boya tavsiyeniz nedir? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 10 Nisan 2017 Paylaş 10 Nisan 2017 Sonradan yapılan sprey krom istenilen sonucu vermiyor malesef , krom gibi değilde parlak gri gibi oluyor . Sanayide krom kaplatabilirsin ama mevcut boya çok iyi temizlenmeli ... 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Nisan 2017 Paylaş 11 Nisan 2017 En son best marka kullanmıştım kroma en yakın hali vermişti.Lakin asla krom ton hiç bir markada yakalamayadım.Ayrıca kuruma süresi çok uzun olabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 11 Nisan 2017 Paylaş 11 Nisan 2017 Mevcut farları satıp orjnalden krom far almak mantıklı değil mi? Yorum bağlantısı
Aydın Akın 24 Nisan 2017 Paylaş 24 Nisan 2017 (düzenlendi) Eski mercek ve reflektörlerimi uzun halojen kısımda değerlendirmeyi düşünüyorum. Bu nedenle önce reflektörlerin temizlenmesi ve bir nebze de olsa işlevini yerine getirir duruma gelmesi gerekiyor. Reflektörleri 690 derece ısıya dayanıklı gümüş gri ile boyamayı düşünüyorum. Amacım mükemmel bir yansıtma değil elbette. Şimdiki durumundan iyi olsun yeter. Bu ısıya dayanıklı boya kararma, is vs sıkıntı çıkartır mı? Tam olarak bu ürünü kullanmayı düşünüyorum. Yorum alabilirim. http://urun.n11.com/oto-boya/motip-isiya-dayanikli-boya-gumus-690c-400ml-made-in-germany-P99121376?icid=990007_prudsys_productdetail_crosssell 24 Nisan 2017 tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Nisan 2017 Paylaş 24 Nisan 2017 (düzenlendi) Delinmiş erimiş kısımlar ampule odaklama yapan yerler.O kısımları orijinaldeki gibi yapmadıktan sonra uğraşma derim.H7 mercek al ve perdesini aşagıya egerek uzun hüzme merceği olarak kullanırsın. yüksek ısı boyaları sabit ısıya karşı o kadar iyi değil.Bison markanın 1200 derecelik şömine tamir silikonları var taş gibi oluyor kullandım.Aynı mermer tamir macunu gibi bir lşey sadece farkı bilinen silikon tüler gibi sıkılarak uygulanıyor.Ampulün yandığı kısıma bu uygulama en kısa sürede yogun duman ve süreklilikte islenmeyi arttırır. Gümüş grı ışığı yansıtmaz yutar.Işık yansıması için aynalama mantığı şart. Yok görsel olarak takıp park lamabası tarzında bişi yaparsan sıkıntısız zaten kullanabilirsin. Motip ve bir marka daha vardı hatırlamıyorum ve bu boyayı normaldede tavsiye etmem.Far içinde dökülmesi en çok olan ürün boyama sonrası bir şeyi ince kumla kaplarsınızya aynı şekilde oluyor. Keen tabası boya gibi oluyor. 24 Nisan 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Ekim 2022 Paylaş 3 Ekim 2022 Merhaba arkadaşlar sprey boya ile jant bile boyayan var benim aracımda biriz çizik var faydası olurmu bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim 😀 Yorum bağlantısı
aliaeren 26 Ekim 2022 Paylaş 26 Ekim 2022 Aracımdaki çiziği sprey boya ile onardım faydası oldu şimdilik idare eder 😊 Yorum bağlantısı
Recommended Posts