İçeriğe Yönlendir

Renault Clio 4 (2012-) ledli gündüz farı destek

Serdar Dinç

Recommended Posts

Serdar Dinç

selam arkadaslar clio 4 farlarin arasinda bulunan gunduz farimin aydinlatmasini guclendirmek istiyorum 3 watt  power led fazlami gelir isik siddetini dimmerla ayarlamak istiyorum su anda orjinal takili olan led hangisi bilgisi olan varmi yada bu konuda daha kapsamli bilgiye ihtiyacim var 

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
6 saat önce, Serdar Dinç yazdı:

ve birde SIFIR  hella bi xenon mercek nerden bulabilirim

Aleyküm selam , Orjinalinin sıfırını bulmanız hele türkiyede imkansız gibi , aliexpres de taklitleri var ama tavsiye etmem , ancak temiz ve az , kullanılmışını bulabilirsiniz , ararsanız yardımcı olabilirim.

9 saat önce, Serdar Dinç yazdı:

selam arkadaslar clio 4 farlarin arasinda bulunan gunduz farimin aydinlatmasini guclendirmek istiyorum 3 watt  power led fazlami gelir isik siddetini dimmerla ayarlamak istiyorum su anda orjinal takili olan led hangisi bilgisi olan varmi yada bu konuda daha kapsamli bilgiye ihtiyacim var 

Bu dediğiniz olur ancak muhtemelen ledlerin sürücüleri dahil komple yeniden dizayn yapacaksanız , aracın kontrol sisteminin bir ihtimal eror verebileceğini de hesaplayın gerçi bunlar için artık hazır küçük basit canbus lar satılıyor , deneyerek tecrübe edeceksiniz artık.

Yorum bağlantısı
Serdar Dinç
4 saat önce, Sırrı Polat yazdı:

Aleyküm selam , Orjinalinin sıfırını bulmanız hele türkiyede imkansız gibi , aliexpres de taklitleri var ama tavsiye etmem , ancak temiz ve az , kullanılmışını bulabilirsiniz , ararsanız yardımcı olabilirim.

Bu dediğiniz olur ancak muhtemelen ledlerin sürücüleri dahil komple yeniden dizayn yapacaksanız , aracın kontrol sisteminin bir ihtimal eror verebileceğini de hesaplayın gerçi bunlar için artık hazır küçük basit canbus lar satılıyor , deneyerek tecrübe edeceksiniz artık.

peki orjinalde kullanulan ampuller ledler hangisi bilginiz varmi simdi bosuna sokmek istemiyorum

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

Oktay ustanın  led konusunda epey çalışma ve tecrübesi mevcut , bu konuda size doyurucu bilgiyi verebilir , ama tavsiyem edinebilirseniz , aracınızın çıkma LED'lerini bulup onun üzerinde çalışın , hoşunuza giderse montaj yaparsınız , aracınızda kullanılan ampülleri farın arka kapağını açıp görebilirsiniz , yada bir ihtimal far üzerindeki etikette yada kullanım kitapçığında yazabilir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Reno grubunda en güçlü yanan led drl clio da , çok güzel bir ışık rengine ve aydınlatmaya sahip . Kullanılan ledler yüksek performanslı cree ledler bunlara müdahale mümkün değil malesef , ayrıca power led den daha güçlü ışığa sahipler . 

3W power ledi soğutmak için büyük soğutuculara ihtiyaç var bu seferde yer sıkıntısı çıkacak , bence uğraşmayın . İlla led çalışması yapmak istiyorum diyorsanız sis lambalarını led leyin ...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serdar Dinç
5 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı:

Reno grubunda en güçlü yanan led drl clio da , çok güzel bir ışık rengine ve aydınlatmaya sahip . Kullanılan ledler yüksek performanslı cree ledler bunlara müdahale mümkün değil malesef , ayrıca power led den daha güçlü ışığa sahipler . 

3W power ledi soğutmak için büyük soğutuculara ihtiyaç var bu seferde yer sıkıntısı çıkacak , bence uğraşmayın . İlla led çalışması yapmak istiyorum diyorsanız sis lambalarını led leyin ...

tesekkurler . peki  sifir hella bi xenon mercek bulabilirmiyim ?aliexpressdeki çin mali mercekler 100 tl civari ama ne kadar performans verir bilemiyorum yada soyle sorayim çin mali mercekler su an orjinal aydinlatmasindan daha kotu aydinlatmami verir 

5 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı:

On 04.05.2017 at 08:05, Sırrı Polat yazdı:

peki orjinalde kullanulan ampuller ledler hangisi bilginiz varmi simdi bosuna sokmek istemiyorum

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Gündüz farı  olarak montaj alanı yapısı gereği göze en ideal yüksek ışıkta görünen ve sadece reflektör kalitesi ile performans sunan bir yapıda modeldir.Işık gücünü yetersiz bulmanız tabi sizin düşünceniz lakin çok seçeneginiz yok helede 3 watlık klasik ledler ile tavsiye etmem.

Kullanılan ledler 3528 150ma lik her biri 50 lümen ışık gücünde olan power ledler kullanılıyor.Led sürücü bu ürünlerde biraz farklı mantıkla çalışıyor ve yerine takılacak olan ledleri sürücü akım kontrol yapısı nedeniyle kabul etmeyebiliyor yerine takılacak ledi yakmayabiliyor.Yinede bu modelde deneme yapma şansım olmadı.Kısa bir incelem yapma fırsatım oldu ve yanılmıyorsam aynı markayı ve farlarıda üreten yerli firma ülkemizde çıkarılan Toyota far ürünlerinide gündüz farlarını yapıyor ve Toyota'da aynı  ledleri kullanıyorayrıca Hella,Valeo,Bosch gündüz farlarındada aynı ledler kullanılayor ve sürücü dediğim gibi 4 lü ledli gündüz farlarında ömür açısından farklı mantıkta çalışıyor bu sadece tahmin olduğu için bilği olsun istedim.

Aynı ledin daha güçlüsü olarak 3528 sınıf 300ma lik olan ile deşitirilebeilir.Yurt dışından bulabilirsiniz ülkemizde bir ara getiriliyordu lakin şu an maalesef getiren yok.Yada eliniz ve bilğiniz yatkınsa 3535,3030 serisi power ledler en yakın boyutta olana ledlerdir.Lakin akım destegi ve voltaj aralaıkları farklı ledlerdir.Led sürücüde desteklerse ki akım sınırı olduğu için zor bu ışıktan daha fazla bir ışık alamnıza olanak vermeyecek bir çalışma olur.Yada yaparın derseniz 3535 için sürücü kullanabilirsiniz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Dinç
On 08.05.2017 at 06:56, Oktay Toker yazdı:

Gündüz farı  olarak montaj alanı yapısı gereği göze en ideal yüksek ışıkta görünen ve sadece reflektör kalitesi ile performans sunan bir yapıda modeldir.Işık gücünü yetersiz bulmanız tabi sizin düşünceniz lakin çok seçeneginiz yok helede 3 watlık klasik ledler ile tavsiye etmem.

Kullanılan ledler 3528 150ma lik her biri 50 lümen ışık gücünde olan power ledler kullanılıyor.Led sürücü bu ürünlerde biraz farklı mantıkla çalışıyor ve yerine takılacak olan ledleri sürücü akım kontrol yapısı nedeniyle kabul etmeyebiliyor yerine takılacak ledi yakmayabiliyor.Yinede bu modelde deneme yapma şansım olmadı.Kısa bir incelem yapma fırsatım oldu ve yanılmıyorsam aynı markayı ve farlarıda üreten yerli firma ülkemizde çıkarılan Toyota far ürünlerinide gündüz farlarını yapıyor ve Toyota'da aynı  ledleri kullanıyorayrıca Hella,Valeo,Bosch gündüz farlarındada aynı ledler kullanılayor ve sürücü dediğim gibi 4 lü ledli gündüz farlarında ömür açısından farklı mantıkta çalışıyor bu sadece tahmin olduğu için bilği olsun istedim.

Aynı ledin daha güçlüsü olarak 3528 sınıf 300ma lik olan ile deşitirilebeilir.Yurt dışından bulabilirsiniz ülkemizde bir ara getiriliyordu lakin şu an maalesef getiren yok.Yada eliniz ve bilğiniz yatkınsa 3535,3030 serisi power ledler en yakın boyutta olana ledlerdir.Lakin akım destegi ve voltaj aralaıkları farklı ledlerdir.Led sürücüde desteklerse ki akım sınırı olduğu için zor bu ışıktan daha fazla bir ışık alamnıza olanak vermeyecek bir çalışma olur.Yada yaparın derseniz 3535 için sürücü kullanabilirsiniz.

abi kullanilan ledler bunlarmi . bunlar degilse link veya gorsel paylasirmisin ve bunlarin yerine tavsiye ettigin ledinde linkini paylasirsan sevinirim ....

On 08.05.2017 at 06:56, Oktay Toker yazdı:

abi kullanilan ledler bunlarmi yada bunlar degilse bi gorsel link vs paylasirmisin bunlarin yerine tavsiye ettigin ledleride paylasirsan sevinirim

Screenshot_20170509-214526.png

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Serdar Dinç

abi belki biraz sacma soru olacak ama 5630 serit led olmazmi serit ledi olcusune gore kescez led yuvasina denk gelen ledi yuvaya sokcaz bosta kalan ledleri de makaronla izole bantla izolasyon yapsak nasil olur ;)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

5630 şerit ledler 60ma versiyondur ve her biri 30 lümen civarındadır.Orijinal ledleri daha güçlüdür.

Amacınız nedir açıklama yapmadınız.Lakin orijinal ledlerden daha güçlü bir ışık istiyorsanızyorsanız reflektörü kullanıp önceki yorumlardaki ledlerle uygulama yapılabilir.

Elinizdeki gündüz farı ledleri bozuldu ise kolay yoldan dediğiniz şerit ledleri kesip birleştirebilirsiniz.

Linkteki amacınıza uygun göeceğiniz hazır tip ledleri ve bunları çalıştıracak sürücüyüde alıp daha güçlü ışık alınabilir.

http://www.marketdijital.com/Samsung--Toshiba-Led-Urunleri,LA_616-2.html#labels=616-2      

http://www.marketdijital.com/350mA-12-Volt-Girisli-Led-Driver,LA_450-2.html#labels=450-2

Yorum bağlantısı
Serdar Dinç

abi amacim daha guclu isik 

3535 cree led suan halihazirdaki ledlerden dahami guclu olur

bunlar icin sogutucu pcb gerekiyormu

birde ben bu siteden hic alisveris yapmadim guvenli bi sitemi kapida odememi yapiliyo yoksa klasik site ici havuzdami toplaniyor ....

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 12.05.2017 at 14:43, Serdar Dinç yazdı:

abi amacim daha guclu isik 

3535 cree led suan halihazirdaki ledlerden dahami guclu olur

bunlar icin sogutucu pcb gerekiyormu

birde ben bu siteden hic alisveris yapmadim guvenli bi sitemi kapida odememi yapiliyo yoksa klasik site ici havuzdami toplaniyor ....

Gündüz farının gücü yasal standartlarla belirlenmiştir. Daha fazla ışık olunca elinize ne geçecek zaten gündüz yanan bi far bu? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Aydın Akın
On 18.05.2017 at 22:28, Selçuk Keleş yazdı:

Gündüz farının gücü yasal standartlarla belirlenmiştir. Daha fazla ışık olunca elinize ne geçecek zaten gündüz yanan bi far bu? 

75 ya da 100 wattlik ledler kesinlikle görünürlüğü artıracaktır, şiddetle tavsiye ediyorum. Hatta reflektör bile takilabilir. İnanılmaz görünür olacaktır araç ⚡⚡⚡

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
9 saat önce, Aydın Akın yazdı:

75 ya da 100 wattlik ledler kesinlikle görünürlüğü artıracaktır, şiddetle tavsiye ediyorum. Hatta reflektör bile takilabilir. İnanılmaz görünür olacaktır araç ⚡⚡⚡

Niye uğraşıyorsunuz ki bu kadar , masrafa da gerek yok kısa farları açın bitsin o zaman , 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Aslında uzunlar bu iş için birebir abi :) kisalarin görünürlüğü de bir yere kadar.

Ama yine de bahsettiğim 100wattlik halısaha ledleri ideal gündüz görünmek için :lol::lol::lol:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Gündüz farlarındaki ledler görünmek için yeterli. Fazlası önümü aydınlatsın diye çakma xenon takmaya benziyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Taner Söylemez

2017 Clio 1.5 Joy modeldeki gündüz ledi çatlamış içerisine su alınca ledi bozulmuş bunun tamiri mümkünmüdür? Hangi ledleri montajlarsak eskisi gibi olur acaba? Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Taner bey orijinal sıfır led drl nin tanesini 150 TL ye satıyorlar , çıkma çift ise 200 250 TL aralığında , tamir etmek isteseniz 50 ile 80 TL arasında malzeme tutar , renk farkı oluşması muhtemel . Aradaki 70 TL fark için uğraşmaya değmez bence ...

Yorum bağlantısı
Taner Söylemez

Mahmut bey makyajli kasanin ledi farkli en ucuz 500 tl ye bulabildim. Hani tamiri icin hangi led olabilir 70-80 tutmasi cok degil. Cikma zor bulunuyor ve asiri yuksek fiyat.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Oktay Toker

Durum nedir belli değil lakin bilği kalsın.

Orijianl ledin aynısı bulmanız perakende olarak çok zor.Yurt dışından yada en kolayı aynı tarz parçanın hurdasını bulup ledleri aktarmakla çözmek en hızlı ve hesaplı yolu olur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...