İçeriğe Yönlendir

Bagaj açık ikaz ışığı yapımı

Ali Saruhan

Recommended Posts

Ali Saruhan

Selamınaleyküm

Selçuk hocanın kapı açık ikaz ışığından ilham alarak ben de bagaj açık ikaz ışığı yapmaya karar verdim. kırmızı renk modul 2 adet led ile.

yapmayı düşündüğüm yerler ve kullanmayı düşündüğüm ledlerin resimlerini ekliyorum.

sizlerden öneri alıp son şeklini vereceğim İnşallah.

Önerilerinizi bekliyorum

tmp_26526-PhotoGrid_14972625178441732506850.jpg

tmp_26526-Screenshot_2017-06-12-13-16-002111852191.png

Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Göz hizası olursa her bagajı açtığında gözünün içine içine girer o kırmızı ışıklar. İsyan edersin tat vermez. Mümkün olduğu kadar yukarı bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Saruhan
7 saat önce, Aydın Akın yazdı:

Göz hizası olursa her bagajı açtığında gözünün içine içine girer o kırmızı ışıklar. İsyan edersin tat vermez. Mümkün olduğu kadar yukarı bence.

evet haklısın sonradan onu düşündüm. boyumu ölçü bakayım en üst nereye kadar koyabilirim bakalım

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bagaj kaputunun açıldıktan sonraki egimindeki halinde işaretlediğin kısımlara yada etrafına taksan direkt karşıya göz hizasına ışık vermesi çok zor. Bence gayet ideal kısımlar aralıklı olması farkedilir seviye oluşturur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu ne işe yarayacak? İçeriye uyarı ışığı koymak daha iyi olmaz mıydı?

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
On 12.06.2017 at 00:29, Ali Saruhan yazdı:

evet haklısın sonradan onu düşündüm. boyumu ölçü bakayım en üst nereye kadar koyabilirim bakalım

Bitti mi?:fiuw:

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
(düzenlendi)
On 15.06.2017 at 12:36, Selçuk Keleş yazdı:

Bu ne işe yarayacak? İçeriye uyarı ışığı koymak daha iyi olmaz mıydı?

On 31.05.2017 at 20:56, Selçuk Keleş yazdı:

Sıkıntı olacağını düşünmüyorum da biraz apaçi görüntüsü oluşmuş :) 

:fiuw:

:lol::lol:

tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Fikir Forum cevherimiz Fatih'ten gelmişti.Uğraşmak ve kusurlarıyla uygulamak bana kısmet olmuştu.Benim için çok zahmetli denilecek uğraşlar sonucu ve epey parça zaiyatı sonrası buda yaklaşık 20 ye yakın lcd arka pleksi plakası harcayarak oluşan kırmızı üçgen arkası ve ünlem arkasına gelecek şekilde smd5050 ledleri yan yana dizerek ve havuz şeklinde yuvalar yaparak ışık hamojen görünsün diyerek oluşan bir açlışma.Ayrıca beyaz iki yönlü kısıma led dizaynı ile beraber uygulamıştık.Detay kapsamına ait konu olması lazım şu an bulamadım.Bulunca linki eklerim.Belki farklı fikirler sunabilir.

6592.jpg

6594.jpg

6832.jpg

DSCF332.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

İçte ortada olan sağ ve sol ışıklar arka kapıların üzerinde el tutamagı olan kısımlardaki aydınlatmalar.

Kaput üzerindeki birbirine yakın olan aydınlatmalar kaput plastiği üzerinde alta bakacak şekilde her bir tarafa yanlışım yok ise 8 er smd5050 beyaz ledler ile aydınlanıyor.

Daha yaklın plan resmi.

3279.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Ledsiz olandan Bmw bagajındada olması gerekiyor ki?Mercedes olması şart değil hani.Mercedesin kaput üzerinde takılı olmasını diyorsan o başka.

Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Bagaj kapağı ic kısımda paylaştığın resimdeki gibi aynı şekilde görmüştüm eski mercedeslerde. Bmwde hic karşılaşmadım. Muhtemelen onlarda da vardır o donemdekilerde.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...