Gökhan Ekren 20 Haziran 2017 Paylaş 20 Haziran 2017 Merhabalar; Belki daha önce karşılaşmışsınızdır. Bagajın tam altına sinyaller gibi akış veren, frene basınca kırmızı yanan ledler türedi. Ben de bir heves aldım ancak bir sorun yaşıyorum ve sorun montaj mı yoksa arabanın modelinden mi çözemedim. Öncelikle nedir bu bagaj altı led diyenler için videoyu da sona ekledim. Benim sorunum normalde park gibi yanması gereken ledler sinyal verince, sinyalden elektrik geldiğinde sönüyor ve dönüş animasyonuna başlıyor ancak sinyal ışığı sönünce tekrar parka geçiyor. normalde sinyalde sadece sinyal animasyonunu yapması gerekiyor. Evdeki denemelerimde adaptör ile voltaj verdiğimde (sabit olarak) dönüş animasyonunu yapıyor. Bu konuda bir yardım gelirse çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Haziran 2017 Paylaş 20 Haziran 2017 (düzenlendi) Park ve sinyalin şaseleri ayrı verilmesi icab edebilir.Yada roeleli şekilde baglanamız gerekbilir.Yada en az 3 er amperlik diolar ile hem artı hem şaselemeye diod şart.Bir şekilde karışım oluyor.Buda stoplar ampullü versiyonsa yapar.Ledli versiyon ise yapacağını sanmıyorum. 20 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Ekren 20 Haziran 2017 Yazar Paylaş 20 Haziran 2017 merhabalar Oktay Bey; Sizin çalışmalarınızı fırsat buldukça takip ediyorum. Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Şu anda komple modülle beraber eve çıkardım ledleri. Daha önceki denemelerimde adaptöre ledi direkt bağladığımdan sinyal işlevini yapıyordu. Evde adaptörde sinyal verir sıklıkta kabloya artıyı verip çektiğimde de arabada yaşadığım olay oldu. yani sinyalden gelen artı kesildiği anda sürüş pozisyonu olan beyaz renge dönüyor ve tekrar sinyal yandığında animasyonuna geçiyor. Bu çalışmayı pek çok yapan gördüm ve inanın diod kullandıklarını sanmıyorum. Aklıma tek seçenek modülde bir sorun olacağı geliyor. Normalde sinyal anında bildiğim kadarı ile röle ampule kadar olan kabloya elektrik gönderip çekerek sinyal fonksiyonunu yaratıyor. Bu durum her araçta aynı olduğuna göre böyle bir ürün üretmeleri saçma. En azından sinyal anında fren ve sürüş modunu terkedip sadece sinyale odaklanması ve sinyal bitince moda girmesi gerekiyor. kablolarda da bir zorluk yok. sadece eksi artı sağ sinyal sol sinyal sürüş modu için beyaz led ve fren için kırmızı led kabloları mevcut. yanlış bağlamış olacağım bir durum da olacağını sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Haziran 2017 Paylaş 20 Haziran 2017 (düzenlendi) Sizin aracınız stop ta olsa kodlamalı çalışıyor.Artı kabloları kontrol ünitesinden geçer.Ampullü versiyonda ampul geçişleri bu tip ilavelerde sıkıntı verdirebiliyor.Tecrübe ile sabittir. Adaptör ile bu yeni nesil vw araçlarındaki voltaj durumu arasında kontrol ünitesi yönetici konumundadır.Sizi yanılmasın. Aldığınız ürün klasik tarzda elektronik swichli bir ürün.Sinyal fonksiyonu elektronik entegresi üzerinden çalışır.Basit kabloyu degiştir şeklinde olmuyor.Üründe Arıza varsa bilemem.Vw grup araçlarda stop uygulamasında enteresan sıkıntılara yol açması bence normal.Aynı ürünü Focus 1,2,3 modellerine baglayın sorunsuz çalışabilir. Sinyal durumu maalesef bu araçlarda yazdığını gibi değil. 20 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Ekren 20 Haziran 2017 Yazar Paylaş 20 Haziran 2017 Çok teşekkürler. Satıcı ile iletişime geçeyim. Çünkü evde adaptörde de sinyalden elektriği çektiğim anda normal beyaz sürüş ışığı yanıyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Haziran 2017 Paylaş 21 Haziran 2017 (düzenlendi) Linkteki ürünle aynımıdır bilmiyorum.Baglatılarında direkt aküden artı gerektiği yazıyor.Bu olmaz ise istenilen kayan ışık sinyali olmaz.Direk yanabilir.İstersen baglantılarını yeniden kontrol et.Direkt akü artısı yapmadıysan benim tahminlerim geçersiz olacaktır.Sizide yanlış yönlendirmiş olmak istemem.Anlatımınıza göre tahminde bulundum.Senin dediğin gibi baglantı hatası var demektir.Çünki parçada kontrol kutusu mevcut. http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/bagaj-alti-akar-led-silikon-led-kayan-led-sinyal-led-290162788 21 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Ekren 21 Haziran 2017 Yazar Paylaş 21 Haziran 2017 Ürün aynen budur. Onu da denedim ancak yine aynı sorunu yaşıyorum. Sinyal durumuna geçtiği anda her sinyal yanışında animasyon başlıyor ama sönüşünde yine sabit renge geçiyor. Ancak sürekli sinyale artı bağlarsam düzgün şekilde animasyonu veriyor kayar şekilde. Sanki sinyal anında, sinyal kablosuna sürekli akım gelmesi gerekiyor gibi bir durum var. Yani sinyalden akım geldiğinde kontrol kutusuna yanıp sönme durumunu hissettirmezsem sanki bu iş olur gibi. Videoları da izledim bağlayan herkes artı ve eksiyi arka parklardan çekmiş ve sinyal anında frene basan yok videolarda. Buna da şöyle emin oldum. Evde artı ve eksiyi ayrı adaptöre, diğerlerini ayrı adaptöre bağladım. Sonuç değişmedi. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Haziran 2017 Paylaş 21 Haziran 2017 (düzenlendi) Direkt voltajı parktan aldıysan sıkıntı.İlla bagımsız olması sizin araçta şart diye düşünüyorum.Direkt aküdende çektiysen ve aynı sorun oluyorsa kutusu sorunlu olma ihtimali dogar.Kutu elektronik giriştir.İlave role gerektirmiyor.Zaten düzeneği hazır olan ürün. Tam tespit için kutu değişimi lazım.Durum deneme yanılmalarla çözülür.Park,fren,sinyal uçlarını diodtlar ile giriş yapılarta denenirse iyi olur. Sizi yanıltan evdeki adaptörle çalışması.Araç üzerindeki voltaj dagılımı dediğim gibi aracın kontrol ünitesi ile oluyor.Hepsine eski nesil araçlardaki gibi direk aküden roleli bir sistem yok.Bu durum sizi yanıltıyor kanısındayım. 21 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Haziran 2017 Paylaş 24 Haziran 2017 "Aydınlatmada neleri yapmamalıyız" için çok güzel bi örnek olmuş bu video 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Haziran 2017 Paylaş 24 Haziran 2017 Fren ve sinyal haricinde diğer animasyonlar olmamalı.Park belki. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 4 Temmuz 2017 Paylaş 4 Temmuz 2017 Size katılmıyorum beyler https://www.youtube.com/watch?v=Kzy7o2oHZuc Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 4 Temmuz 2017 Paylaş 4 Temmuz 2017 Sinyal sekron tutarsa olmuş, geri vites ışığı başarılı ama diğerleri ne yazık ki kamyon aydınlatmaları gibi abartı.Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 6 Temmuz 2017 Paylaş 6 Temmuz 2017 zaten sinyal park ve geri vites haricindekiler pek kullanılmıyor, koymuşlar adamlar ister bağlarsın ister bağlamazsın... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Temmuz 2017 Paylaş 7 Temmuz 2017 Stoplar güzel ama bagaj kapağına ısınamadım. Hiç yanmasa çok cool olurdu. Güle güle kullan. 1 Yorum bağlantısı
Volkan Bulut1679652677 16 Temmuz 2017 Paylaş 16 Temmuz 2017 On 20.06.2017 at 21:44, Gökhan Ekren yazdı: Merhabalar; Belki daha önce karşılaşmışsınızdır. Bagajın tam altına sinyaller gibi akış veren, frene basınca kırmızı yanan ledler türedi. Ben de bir heves aldım ancak bir sorun yaşıyorum ve sorun montaj mı yoksa arabanın modelinden mi çözemedim. Öncelikle nedir bu bagaj altı led diyenler için videoyu da sona ekledim. Benim sorunum normalde park gibi yanması gereken ledler sinyal verince, sinyalden elektrik geldiğinde sönüyor ve dönüş animasyonuna başlıyor ancak sinyal ışığı sönünce tekrar parka geçiyor. normalde sinyalde sadece sinyal animasyonunu yapması gerekiyor. Evdeki denemelerimde adaptör ile voltaj verdiğimde (sabit olarak) dönüş animasyonunu yapıyor. Bu konuda bir yardım gelirse çok sevinirim. Öncelikle herkese merhabalar. Üstad Peugeot 206 aracımda bende bu işe kalkıştım. tam olarak seninki gibi değil ama benimde sinyal ile ilgili bir sıkıntım var şöyle ki; Siyah ve Kırmızı + ve - olarak stop park lambasına bağlayıp sabit elektrik alıyorum. parkı yaktığımda lede akım gidiyor. Beyaz'ı fren lambasının pozitif ucuna bağlıyorum ve frene bastığım zaman Led fren animasyonunu devreye sokuyor. Frenden ayağımı çektiğimde animasyon sonlanıyor. Yeşil olanı Arka sis lambasına bağlıyorum. sisleri açtığımda animasyon başlıyor. sisi kapattığımda animasyon sonlanıyor.Buraya kadar hiçbir sorun yaşamadan kurulumu ve bağlantıları gerçekleştirdim. 2 adet sarı kablomuzdan birisini sol sinyale, diğerini sağ sinyal negatifine bağlıyorum. sinyali açtığımda animasyonun devreye girmesi gerekiyor ancak!! devreye girmiyor. gerek ölçüm yaptığımda gerekse ampullerin yanış ve sinyalin çalışma mantığına baktığımda akım 12v - 0v - 12v - 0v şeklinde 1sn lik aralıklarla akımı veriyor ve kapatıyor. bu da ledin devreye girmesi için yeterli olmuyor sanırım. Benim aklıma gelebilecek her türlü kablo kombinasyonunu denedim (sokete gelen ana elektrik kablosu 2 li birisi 5v diğeri 12v sokette birleşiyorlar. 5v den sinyale paralel aldım vb aklıma gelebilecek herşeyi yaptım ama sinyalda animasyonu devreye sokamadım.) ledin sinyal animasyonunda bir sıkıntı yok. sinyal kablosunu fren kablosuna bağlayıp frene bastığımda sinyal animasyonu çalışıyor. yani animasyonda bir sıkıntı yok. Yani üstad senin sıkıntın sinyale elektrik geldiğinde devreye giriyor, söndüğünde devreden çıkıyor 1sn lik aralıklarla. ama bende hiç sinyal animasyonunu tetikleme yapmıyor. DN: Nasıl bir hikmetse stop lambasının içerisine giren 1 tane pozitif elektrik var. lambanın içindeki tablayı incelediğimde ana plaka tüm ampullerin artı ucunda dolaşıyor kesintisiz olarak. negatif ucları ayrı duruyor. DN-2 : Ledin ana elektriğini Bagaj Aydınlatmasından, Harici Adaptörden, Ön tarafa kablo uzatıp Fardan, ön parklardan falan bilumum yerden denedim. tüm animasyonlar bağlantısı kurulduğunda sorunsuz, sadece sinyal tetikleme yaptırmıyor. DN-3: Tahminimce sinyal kablosuna giden akım kesintili olduğu için animasyonu devreye sokmuyor düşüncesi ile sinyal rölesinin girişinden bir kablo alayım dedim ama sanırım Peugeot 206 larda sinyal rölesi yokmuş (Far Sinyal kolunun bağlı olduğu com2000 isimli bir alet var zamanlayıcı o alet tarafından kontrol ediliyormuş diye bir bilgi aldım. ne kadar güvenilir bilemiyorum) Ancak!! İnternette Peugeot 206 sinyal rölesi diye arattığımda parça sitelerinden bildiğimiz 3 girişli röle 40 tl gibi bir fiyatta satılıyor. demekki araçta röle var. ama nerede Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Temmuz 2017 Paylaş 18 Temmuz 2017 (düzenlendi) Böyle bir üründe sinyal bölümü için tetik devresi yapılmıştır.Acaba sinyal şasesi ayrı ise bu ledin kutusuna bu şase verilmesi gerekebilir.Sizi yanıltan dıştan baglantıda çalışıyor olması diye düşünüyorum.Gerçi her türlü baglantıyı denediğinizi belirtmişsiniz lakin sinyal şasesinide denediyseniz led kutusu sıkıntılı demektir.206 2010 sonrası ise bu araçtada park,sinyal fren kontrollü yapı ile çalışıyor. Önceki mesajlarımdaki tahminler hala geçerli diyebiliriz. Sonucu merak ediyorum,bekliyorum. 18 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Bulut1679652677 18 Temmuz 2017 Paylaş 18 Temmuz 2017 11 saat önce, Oktay Toker yazdı: Böyle bir üründe sinyal bölümü için tetik devresi yapılmıştır.Acaba sinyal şasesi ayrı ise bu ledin kutusuna bu şase verilmesi gerekebilir.Sizi yanıltan dıştan baglantıda çalışıyor olması diye düşünüyorum.Gerçi her türlü baglantıyı denediğinizi belirtmişsiniz lakin sinyal şasesinide denediyseniz led kutusu sıkıntılı demektir.206 2010 sonrası ise bu araçtada park,sinyal fren kontrollü yapı ile çalışıyor. Önceki mesajlarımdaki tahminler hala geçerli diyebiliriz. Sonucu merak ediyorum,bekliyorum. Arkadasin 100 cc lik motosikletine bagladim gecici olarak ana eleltrigi fardan aldim sinyal verdiğimde sinyal animasyonu devreye girdi. Ustad dedigin gibi sinyal akimi bsi uzerinden geldiginden kaynakli bir sikinti sanirim bakalim 1 2 sacma fikrim var haftasonu onlari da deneyecegim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Temmuz 2017 Paylaş 18 Temmuz 2017 Motorda şasi ortaktır diye düşünüyorum. Yeni nesil araçların çoğunda sinyal şasisi farklı verillebiliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts