Selçuk Tom 10 Temmuz 2017 Paylaş 10 Temmuz 2017 Değerli üstadlar öncelikle sizlerden çok şey öğrendim yıllardır sitenizi takip ediyorum ama bugüne kadar hiç bir mercek dönüşümü yapmışlığım yok. yıllardır kendi aracıma mercek montajı yapmak hep hayalimdi. artık cesaretimi topladım nasipse ilk montajım için hazırlıklarımı yapıyorum. aracıma Hella intemo + d1s ampul ve Gen 5 balast almak için araştırmalara başladım. ayrıca Gen7 + d3s'de kafamı kurcalamıyor değil kararsızım şuan. Benim sıkıntım ve sizlerden faydalanmak istediğim husus şu; burada okuduğum kadarı ile Passat araçlarda bixenonlarla sellektör yapmak için ve aracın beynine zarar vermemek için kısa ve uzunlara röle ve bir takım devreler bağlanıyormuş bunları nereden temin edebilir ve nasıl bağlarız? ayrıca bir diğer husus ise intemo merceği far taşına geçici sabitleyip çizgi hizalamasında ufak tefek düzeltmeleri yaparken merceği nasıl kaydırmadan tam sabitliycez bu konularda çok aklım karışık. yardımcı olmanızı rica ediyorum saygılar. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Temmuz 2017 Paylaş 10 Temmuz 2017 (düzenlendi) 2 setide rahatça kullanabilirsiniz.Sadece D1s set yedek parçalar konusunda şu an daha kolay. Role sistemi için linkteki şemayı kullanabilirsiniz.Hazır bulmanız zor ya kendiniz yapacaksınız yada elektronikçi, tanıdığınız var ise yaptırabilirsiniz.Yapamam diyorsanız Elo firmasının hazır role si mevcut isterseniz o firmadan alabilirsiniz.Bu durum sadece Passat araçlara mahsuz degil. http://www.geceucusu.com/topic/496-xenon-i%C3%A7in-r%C3%B6le-ve-direk-ak%C3%BC-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1/?page=11 Mercek sabitlemesi için önce sıcak silikonla sabitleme yapıp mercek sabitleme deliklerini işaretledikten sonra bu kısımlara uzun vidalar ile sabitleyebilirsiniz.Son aşamayı yine duvara karşı ışık verip somunları sıkmalısınız. http://www.geceucusu.com/topic/2678-halojenden-xenon-bi-xenona-d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCm-metodlar%C4%B1/?page=2 10 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Temmuz 2017 Paylaş 10 Temmuz 2017 (düzenlendi) Passat hangi model ve far çeşidi? 10 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 10 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2017 Oktay bey cevap için teşekkür ederim. Abi şimdi ben merceği taktıktan sonra farı kapatıcam ondan sonra röle ve diğer devre işlerine girişicem öyle değil mi? bir de röle hariç başka devre gibi birşey gerekiyor mu? Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 10 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2017 (düzenlendi) 3 saat önce, Oktay Toker yazdı: Passat hangi model ve far çeşidi? Abi b7 kasalardan. Senin b8 e yaptıklarını inceledim sen passat konusunda çok uzmansın senden faydalanmak isterim 10 Temmuz 2017 tarihinde Selçuk Tom tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Temmuz 2017 Paylaş 10 Temmuz 2017 B7 için arıza ışığı olacak.Role devresi şart.Ayrıca arıza ışığı içinse her far için 8 ohm alimnyum direnç montajı lazım ki kısa far arıza ışığı kesilsin. Verdiğim linklerde bolca anlatım mevcut.O anlatımlardan fark olmayacak.Yinede takıldığın yer olursa buradan yazarsın elimizden geldiğince yardımcı oluruz.Linkteki konu sanada yardımcı olabilir.Arkadaşımız şu an bitrimek üzere. http://www.geceucusu.com/topic/4896-citroen-ds4-arac%C4%B1ma-bi-xenon-uygulamas%C4%B1/?page=6 Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 10 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2017 Abi elo ya baktım senin bahsettin rolenin ismi Elo stop zaman rolesi olan mı? Eğer bu roleyse 2 tanemi lazım 1 tane mi? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Temmuz 2017 Paylaş 10 Temmuz 2017 (düzenlendi) Elo da ne tür isimle geçiyor bilmiyorum.Uygulamada isterseniz her fara ayrı ayrı yada amperi yüksek olursa tek rolede kullanılabilir.Alınacak rolenin montaj şemasına göre durumu siz belirlersiniz yada o aşamaya geldiğinizde buradan yada Ustam konuyu Passat B7 konusu varsa aynen konusuna aktaracaktır oradan devam ederek yardımcı oluruz. 10 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 10 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2017 tamam abi ben en kısa zamanda tüm seti toplayıp montaja geçeyim sonra sizi tekrar rahatsız edeceğim gibi görünüyor. Ayrıca yedek çıkma far arıyorum orjinale yapmaktan biraz endişe duyuyorum. Oldukça masraflı olacak gibi duruyor bana bu proje hadi hayırlısı. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 11 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2017 (düzenlendi) 13 saat önce, Oktay Toker yazdı: B7 için arıza ışığı olacak.Role devresi şart.Ayrıca arıza ışığı içinse her far için 8 ohm alimnyum direnç montajı lazım ki kısa far arıza ışığı kesilsin. Oktay bey bu 8 ohm alüminyum dirençleri nasıl bağlayacağız fara? 2 tane alıp 2 fara da ayrı ayrı uygulayacağız öyle değil mi? bir de farın neresine nasıl bağlanacak? ayrıca internette "8.2 Ohm 25w Alüminyum Direnç" buldum bunu alayım mı? bir de röle hakkında sorum var verdiğiniz linkteki röle de 2 adet röle resmi var. burada soldaki 86 nolu hatta kısa far, sağdaki 86 nolu hatta uzun far giriyor o kımı pek anlamadım. yani 2 röle alıp sol farın 86 nolu rölesine kısaları, sağ farın 86 nolu rölesine uzunlarımı bağlayacağız. aydınlatırsanız sevinirim. 11 Temmuz 2017 tarihinde Selçuk Tom tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Temmuz 2017 Paylaş 11 Temmuz 2017 (düzenlendi) Yazılanın haricinde bir şeylere kafanızı takarsanız sizin için sıkıntı olur ve sürekli sorular üretirsiniz.Yazılanlar tecrübeye dayalı olarak ortaya çıkan parçaların degerleridir şöylede olurmu deyince sizin için karışık hale gelir. Siz öncelikle sırsı ile montaj aşamalarını halledin bu aşamayı en sona bırakın derim. 50watt olmalı.25watt olacaksa 15ohm yada 22ohm alınıp olarak 2 tane alınıp paralel baglanacak.Her iki farda Kısa far ampul soketine paralel baglanacak. Şemada açıkça belirgin tarif mevcut evet 2 role olacak.Vw gurubu ve yeni nesil araçlar için bu şart..Role pinleri şekli aynen budur ve şemaya bakıp baglantı olacak.1 role kısa far hattı için,2.role uzun far hattı için.Roleyi alırken şeffaf kılıfta ve içinde yeşil ledi olan 40amperlik olanı alınız.Son cümleniz gibi olacak. role bağlanıp paralel olacak ve tetik uçları kısa ve uzun olarak bağlanacak. 11 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 11 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2017 (düzenlendi) abi affına sığınarak soruyorum, yanlış anladıysam lütfen düzelt. o zaman sağ far için 2 role, sol far için 2 role alınıp toplamda 4 role alacağız doğru mu? alacağım rolenin de resmini ekliyorum. bahsettiğiniz şeffaf role bu zannedersem 11 Temmuz 2017 tarihinde Selçuk Tom tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Temmuz 2017 Paylaş 11 Temmuz 2017 (düzenlendi) Şemayı yaparsanız yazdıklarım geçerli. Alacagınız role için kendi içindeki baglantı şeması geçerli olur.İkiside farklı bir role dir.alakasız iki farklı yapı ve Karıştırmayalım. Bu alacağınız role şemasında baglantısı mevcuttur.Ona göre işlemi vardır. 11 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Temmuz 2017 Paylaş 11 Temmuz 2017 (düzenlendi) Eklediğiniz role resimi ben Elo rolesi diye algılayarak bu cevabı yazdım. Şemaya göre anlattığım role bu.Bu roleden sağ ve sol far için 2 şer tane kullanılacak.Oto elektrik hırdavatçılarında rahatça bulunur.Bu roleye göre şemadaki dizayn geçerli.Sizin eklediğiniz Role hazır dizayn ve başka şekilde baglantıya uygun olmayan kendi şeması ile takılabilecek bir roledir. Şemaya uygun kullanımı olan role bu. http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/role-12-volt-40-amper-5-ayakli-290842219?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021167*58375872927*{type}*290842219*pla-79002696447&gclid=Cj0KEQjw7pHLBRDqs-X8hZ3Mgp0BEiQAXIo9rgdvIjOdSo8pfEJN347904X0LtpE9ca_xw1lcN2Zb8waAjY28P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 11 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 11 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2017 23 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Eklediğiniz role resimi ben Elo rolesi diye algılayarak bu cevabı yazdım. Şemaya göre anlattığım role bu.Bu roleden sağ ve sol far için 2 şer tane kullanılacak.Oto elektrik hırdavatçılarında rahatça bulunur.Bu roleye göre şemadaki dizayn geçerli.Sizin eklediğiniz Role hazır dizayn ve başka şekilde baglantıya uygun olmayan kendi şeması ile takılabilecek bir roledir. Şemaya uygun kullanımı olan role bu. http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/role-12-volt-40-amper-5-ayakli-290842219?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021167*58375872927*{type}*290842219*pla-79002696447&gclid=Cj0KEQjw7pHLBRDqs-X8hZ3Mgp0BEiQAXIo9rgdvIjOdSo8pfEJN347904X0LtpE9ca_xw1lcN2Zb8waAjY28P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 Abi teşekkür ederim az kalsın role mole derken vazgeçiyordum bu sevdadan aklım karışmıştı ben bu işi beceremem diye düşünmeye başlamıştım. neyseki link imdadıma yetişti. Seni de meşgul ediyoruz abi kusuruma bakma lütfen. 4 tane sipariş veriyorum abi bundan hemen. Senin dediğin gibi yeşil ledlidir inşallah. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Temmuz 2017 Paylaş 11 Temmuz 2017 Bu kısım önemli bir unsur lakin daha önemli unsurlara gelmeden vazgeçmek niyetiniz ciddi ise bence doğru olmaz kanısındayım. Link ve resim ortada.Lakin imkanın var ise sanayide oto elektirik hırdavatçısından almanı tavsiye ederim.Ayrıca dediğim gibi bu aşamaları far çalışmasının en sonunda başlamanızı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 11 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2017 Abi elektrikçiye gitsem bana bu şöyle bu böyle diye başka ürün verir falan git gel uğraşmayım çünkü çok yaşadım böyle sorunlar yoğurdu üfleyerek yiyorum ben yıllardır. O yüzden senin verdiğin linktekini direk alayım işim sağlam olsun abi. Bir de kablo almam gerekiyor abi bunları ve diğer bağlantıları yapmak için. Kabloları da temin edersem direk başlayacağın kısmet olursa far işine. Kablo konusunda da fikir verirmisin abi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Temmuz 2017 Paylaş 11 Temmuz 2017 (düzenlendi) Karar sizin.Linkteki satıcı ile konuşmadan alma. Aküden çekilecek kablo en az 1 lik olmalı.Ben genelde 1.5 kullanıyorum ve tavsiye ediyorum.Oto elektirikçisinden almaz ise bölgede inşaat malzemleri satanlardan 2x1.5 luk yoksa 3x1.5 luk kablo satışları varsa ve genelde bu kablolar elektirik tesisatlarında kullanılan tek damarlı olan degil çoklu telli kablo olanlardan almalısın. 11 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Temmuz 2017 Paylaş 11 Temmuz 2017 (düzenlendi) Selçuk usta B7 sanırım 2011 başlangıcı olması gerekiyor. http://www.geceucusu.com/topic/488-vw-passat-b6-2005-2010-xenon/?page=7 11 Temmuz 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 11 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2017 Şimdi, Oktay Toker yazdı: Selçuk usta B7 sanırım 2011 başlangıcı olması gerekiyor. http://www.geceucusu.com/topic/488-vw-passat-b6-2005-2010-xenon/?page=7 Abi senin gmail'ine bir mail yolladım bakabilirmisin? Yorum bağlantısı
Can Atakan 10 Ocak 2018 Paylaş 10 Ocak 2018 Öncelikle herkese merhaba aranızda çok yeniyim bu konulardaki tecrübelerinizi okurken baya bir cahil kaldığımı farkettim kendimi izah ederken yanlışım olursa şimdiden affola Fabrikasyon olan Bi-Xenon farlarımda aydınlatma açısından şikayetim denecek pek bir durum olmasada daha iyi bir görüş elde etmek isterim.İlk değişim olarak ampullerimi elden geçirmiştim, aracımda şuanda kullandığım standart OSRAM D3S Xenarc 4300K ampullerim mevcut fakat sizlerinde bir çok uygulamada yapmış olduğu mercek değişimi vs durumlarını merak etmek,böyle bir uygulama için kaşıntım olması gereksiz bir durum mu? Ayrıyetten bu ampul,mercek gibi malzemelerin yetkili bayiileri kimlerdir böyle bir listeniz,konunuz mevcut mu gözümden kaçtıysa da kusuruma bakmayın Oem olarak devam etmek mi mantıklı olur yoksa böyle bir araştırma,çalışma ile daha verimli sonuçlar almak mümkün olur bu bilgilerin yanı sıra az çok maaliyet oranlarından bahsedebilirseniz sevinirim. Fotoğraf alıntıdır;temsili, aracın far fotoğrafı. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Ocak 2018 Paylaş 10 Ocak 2018 Oem ürünlere ait bayiler markaların kendi üniversal sitelerindeki bayileri bulmak iyi olur. 1 Yorum bağlantısı
Can Atakan 11 Ocak 2018 Paylaş 11 Ocak 2018 @Oktay Toker Teşekkür ederim öncelikle hocam,fakat böyle bir merakın gerekli olup olmadığı konusunda da fikirleriniz benim için kıymetli olur Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Ocak 2018 Paylaş 11 Ocak 2018 (düzenlendi) Linkteki sayfada kısada olsa bilğiler mevcut.Selçuk ustam konu başlığına d3s ilaveside belki yapar. D3s hakkında çok detay bulmaya gerek yok D1s ile yanış performans aynı diyebiliriz,sadece kimyası,balastı biraz farklı.Beyazını bulmanız sadece yan sanayilerle mümkün. Kısaca bu ampul modelinde macera şansınız sınırlı ve tavsiyem güzel bir far ayarı yaptırın devam edin. 11 Ocak 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts