Can Atakan 11 Ocak 2018 Paylaş 11 Ocak 2018 Oktay Toker yazdı: Linkteki sayfada kısada olsa bilğiler mevcut.D3s hakkında çok detay bulmaya gerek yok D1s ile yanış performans aynı sadece kimyası,balastı biraz farklı.Beyazını bulmanız sadece yan sanayilerle mümkün. Kısaca bu ampul modelinde macera şansınız sınırlı ve tavsiyem güzel bir far ayarı yaptırın devam edin. Genişlet Teşekkür ederim hocam ilginize tekrar gözden geçireceğim Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Ocak 2018 Paylaş 12 Ocak 2018 Can Atakan yazdı: Öncelikle herkese merhaba aranızda çok yeniyim bu konulardaki tecrübelerinizi okurken baya bir cahil kaldığımı farkettim kendimi izah ederken yanlışım olursa şimdiden affola Fabrikasyon olan Bi-Xenon farlarımda aydınlatma açısından şikayetim denecek pek bir durum olmasada daha iyi bir görüş elde etmek isterim.İlk değişim olarak ampullerimi elden geçirmiştim, aracımda şuanda kullandığım standart OSRAM D3S Xenarc 4300K ampullerim mevcut fakat sizlerinde bir çok uygulamada yapmış olduğu mercek değişimi vs durumlarını merak etmek,böyle bir uygulama için kaşıntım olması gereksiz bir durum mu? Ayrıyetten bu ampul,mercek gibi malzemelerin yetkili bayiileri kimlerdir böyle bir listeniz,konunuz mevcut mu gözümden kaçtıysa da kusuruma bakmayın Oem olarak devam etmek mi mantıklı olur yoksa böyle bir araştırma,çalışma ile daha verimli sonuçlar almak mümkün olur bu bilgilerin yanı sıra az çok maaliyet oranlarından bahsedebilirseniz sevinirim. Fotoğraf alıntıdır;temsili, aracın far fotoğrafı. Genişlet Merceklerde islenme vb. bir sorun yoksa değiştirmeye çalışmak gereksiz bir macera olur. Zaten yeni jenerasyon mercekler bunlar. 1 Yorum bağlantısı
Can Atakan 15 Ocak 2018 Paylaş 15 Ocak 2018 Hocam inceleme yapıp anladığım kadarıyla far merceğinde islenme veya iz diyebiliriz tam emin olmamakla birlikte göz bebeği gibi bir leke mevcut fakat araştırdığımda değişimin yine bir valeo mercekle yapılması gerekmekteymiş afl-afs sisteminden dolayı başka mercek montajı mümkün olmadığından takılan merceklerde de kısa zaman içerisinde aynı durumun gerçekleşmesi söz konusuymuş,ampullerimin orijinalliğine güvenemediğimden Bosch bayisinden sipariş vererek yoluma devam ettim bu şekilde bile bariz görüş artışı yakaladım sorun birazda ampulden yanaymış galiba,Osram kutulu logolu ampullerin yan sanayisine denk geldim sanırım,ilginize teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Ocak 2018 Paylaş 15 Ocak 2018 (düzenlendi) Aydınlatmanın ideal seviyede olması güzel.Kalite bir far ayarı ile dahada iyi olacaktır. Leke açılıp temizlensede kullanıma baglı olarak yeniden tekrarlar ve temizlik olması aydınlatmayı en az bana göre abartısız yüzde 30 iyileştirir.Lakin bu farları açmak ve kapatmak şart olacaktır.Başka türlü temizlemek oldukça zor.Mercek değişimin afl,afs ile alakası yok.Mercek 3 yada 4 vida tutar ve aynı merceğin temizleyip egerki eflektörü ciddi sıkıntıya düşmediyese aynen takılır.Tek sorun bu merceğin kasasına başka mercek montajı yapılamaması aynı mercek şart.Merceğin selenoid motorunda elektronik kart mevcu ve bu kart afl,afs sistemine entegre.Bana göre başka merceğede gerek yok.Bu islenme bütün merceklerde aynı olur önüne geçilmesi zordur.Isı varsa islenmede vardır. 15 Ocak 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Can Atakan 23 Ocak 2018 Paylaş 23 Ocak 2018 Uygun görürseniz konu kirliliği yaratmamak adına burdan bi soru sormak istedim tekrar bu şekilde bi uygulama aradım fakat forumda göremedim . Aracımda aynı şekilde sağ kısmı beyaz boş reflektör bu şekilde USA versiyon yapmak mümkünmüdür bu işlem için far açılması kesin gerekli mi? Gerçekten çok hoşuma giden bir görüntü Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Ocak 2018 Paylaş 23 Ocak 2018 Orijinal reflektörden edinirseniz ki oldukça zor denilebilir ve değişim için far açılması şart.Boya yada kagıtla turuncu orijinal hali vermiyor. Dış camdanda folyo kagıtla yapanlar var lakin iyi durmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Can Atakan 23 Ocak 2018 Paylaş 23 Ocak 2018 Çok sağolun hocam yine hüsran oldu sonuç tahmin ettiğim gibi park halinde görünce gerçekten güzel yapılmış bir işçilikti,sizlerden fikir almak istemiştim teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Ocak 2018 Paylaş 23 Ocak 2018 Size pahalıya mal olma ihtimali yüksek olan bir seçenek olabilir. Far açılır orijinal şeffaf reflektör kalıbı alınır ve stop tamircisi iyi olan bir yer bulunur ve aynı kalıpta orijinal sarı reflektör parçası kullanılarak yaptırılabilir ve yerine orijinal tırnaklı olmasada güzelce sabitlenebilir lakin dediğim maliyet yüksek olacatkır. Yada yurt dışı sitelerde sırf bu reflektörlerin turuncusunu satanlar var araştırmak lazım.İngiliz,Rus ve Polonya sitelerinde bulunabilir. 1 Yorum bağlantısı
Can Atakan 23 Ocak 2018 Paylaş 23 Ocak 2018 Bir göz gezdireyim hocam fakat yaşadığım şehirde bu konuda imkanlar kısıtlı,orjinal far ampulü seçeneği bulmak bile zor maalesef. Yorum bağlantısı
Recommended Posts