Doğan Şen1679652677 3 Ağustos 2017 Paylaş 3 Ağustos 2017 Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir forumdan faydalanmama rağmen üye olmak yeni nasip oldu. sizden bi konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. İnternette araştırmama rağmen yeterince bilgiye ulaşamadım. Şimdi ben civic fd6 aracıma otomatik kumandadan açılır bagaj yapmak istiyorum. Araç orjinal merkezi kilit kumanda olmasından dolayı zaman ayarlı röle buldum onu alıcam. Alacağım röle, 2 sn içinde açma tuşuna 2kere bastığında tetik vermeye programlanmış ve 2 çeşidi var. + tetik için ve - tetik için. Bağlantısını arka kapı kilidinden paralel olarak yapıcam ama aracın + veya - tetik mi verdiğini bilmiyorum.bunu nasıl bulabilirim . oto kontrol kalemiyle bulabilir miyim? yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. http://eticaret.elo.com.tr/ELO-UZAKTAN-KUMANDA-ROLESI-12V-Tetik,PR-663.html Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Ağustos 2017 Paylaş 3 Ağustos 2017 Kontrol kalemi ile tespitini yapabilirsiniz.Kapı içindeki motora erişirseniz tespitini daha kolay olacaktır.Kapaı arası sokette bakacaksanız toplu iğneyi kabloya batırarak kablo sıyırmadan tespiti yapabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Doğan Şen1679652677 3 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2017 (düzenlendi) Şimdi, Oktay Toker yazdı: Kontrol kalemi ile tespitini yapabilirsiniz.Kapı içindeki motora erişirseniz tespitini daha kolay olacaktır.Kapaı arası sokette bakacaksanız toplu iğneyi kabloya batırarak kablo sıyırmadan tespiti yapabilirsiniz. Tesekkur ederim hocam. Kapi icinden yapmayi planliyorum. Peki nasil anliycam. Yani + veya - yi neye göre anliycam kisaca anlatirsaniz cok memnun kalırim 3 Ağustos 2017 tarihinde Doğan Şen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Ağustos 2017 Paylaş 3 Ağustos 2017 Çok fazla tecrübem yok 2 defa uygulama yapmak kısmet oldu.Yazdığı şekilde ben yapmıştım. Kontrol kaleminin şase kısmını şaseye tutup ,sivri uç ile motorun üzerindeki kabloya diğer ucu tutup kumandadan aç kapa yaparak artı ise lambası yanar.Eksi ise kontrol kaleminin ters uç yaparak kontrol edince ortaya çıkar.Eksi tetik ise artı zaten direkt gelir bunuda rahatça belirlersiniz zaten. Ölçü aleti var ise bununlada bulabilirsiniz mantık aynı. Yorum bağlantısı
Doğan Şen1679652677 3 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2017 Bir saat önce, Oktay Toker yazdı: Çok fazla tecrübem yok 2 defa uygulama yapmak kısmet oldu.Yazdığı şekilde ben yapmıştım. Kontrol kaleminin şase kısmını şaseye tutup ,sivri uç ile motorun üzerindeki kabloya diğer ucu tutup kumandadan aç kapa yaparak artı ise lambası yanar.Eksi ise kontrol kaleminin ters uç yaparak kontrol edince ortaya çıkar.Eksi tetik ise artı zaten direkt gelir bunuda rahatça belirlersiniz zaten. Ölçü aleti var ise bununlada bulabilirsiniz mantık aynı. Anladim cok teşekkür ederim gerçekten sağolun Yorum bağlantısı
Atakan Er 16 Şubat 2018 Paylaş 16 Şubat 2018 S.a. abiler kardesler. Aracimin kapi acma ve kapama tusuna bastiginda alt taraftan kablolari buldum yalniz sorum şu; acma kablosu ve kapama kablolarini birlestirip 1 kablodan devam etmesi gerekiyor. Kapilari actim kabloya + tetik gitti. Kapilari kapattim kabloya + tetik gitti. Yalniz araya ne koymam lazimki kapamaya bastigimda acmaya, acmaya bastigimda kapamaya elektrik gitmemeli. Dilimin dondugunce anlatmaya calistim umarim basarmisimdir. Tesekkurler. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Şubat 2018 Paylaş 16 Şubat 2018 Diyot koyabilirsiniz yada çift kontaklı röleli devre yapabilirsiniz . Ama ben bunun mantığını anlamadım neden böyle bir şey istiyorsunuz ? Ayrıca yapılacak bariz bir hatada araç beyni yada body control zarar görebilir , dikkat edin ... Yorum bağlantısı
Atakan Er 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 Far uzatma modülü vardı araçta sonradan takılan, onu tekrar bağlamak istedim ama modülün tek bir tetik ucu var. Modülün tek ucu olduğu için kilitlemeye bağlasam sadece kilitlendiğinde yanıyor, acmaya bağladığımda sadece kilitler açıldığında yanıyor. ac kapa ya aynı anda bağlayamayacağım için diyot kullanmam gerekiyor o zaman. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 Araya diyot koy açma kapamayı birbirinden ayır işlem tamamdır. Daha önce eski aracım o şekilde yıllarca kullandım. Araya diyot koymadan da kullandım ama merkezi kilit kendini korumaya alıyor... Yorum bağlantısı
Recommended Posts