Yaşar Akgün 26 Ağustos 2017 Paylaş 26 Ağustos 2017 Herkese iyi akşamlar uzun zamandır yoktum. Aracımda arkadaşın yurtdışından getirdiği Jvc kd r-501 teyp var. Önlerde 10 cm Sony arkalarda 2 oval ve 2 tane 17 cm Piooner hoparlör var,anfi yok +/- hoparlör bağlantılar doğru herhangi bi yerde şase yok sesi 20 ve üzeri açınca teyp kendinin kapatıp kapatıp açıyor. Aracı çalıştırınca sorun ortadan kalkıyor. Aküyü yeni aldım sorun devam ediyor. Çözüm fikri olan? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Ağustos 2017 Paylaş 26 Ağustos 2017 (düzenlendi) Akü yeni olabilir lakin öncelikle amper uyumsuzluğu açık görünüyor.Ayrıca bu medya cihazını aracın kendi power kablosu ile besliyorsanız buda hataya sebep olabilir.Kablo kalınlığı yeterli değilse aşırı akımda direnç oluşturup voltajın paralelinde akımı düşürür.Power tesisatını kalın kablolar ile yapmanız gerekir.araç açlışında akü artı dinamo gücü iki kat bir akım kaynagı oluşuyor diyebiliriz buda tesisattaki aşırı yükü azaltır. Kısaca anlatmaya çalıştım umarım doğru cümleler ile olmuştur.Çok eskilerden uğraştığım bir alan olarak aklıma gelen sebebler bu şekilde diye düşünüyorum. Yeni sistemlerde Mahmut'un tecrübesi daha iyi diye düşünüyorum.Daha çok genç ve epey sistem kurduğunu düşünüyorum.Okursa yazacaktır. 26 Ağustos 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Yaşar Akgün 27 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2017 Çok teşekkürler Evet üzerindeki orjinal güç kablolarını kullandım. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Eylül 2017 Paylaş 1 Eylül 2017 On 26.08.2017 at 20:13, Yaşar Akgün yazdı: Herkese iyi akşamlar uzun zamandır yoktum. Aracımda arkadaşın yurtdışından getirdiği Jvc kd r-501 teyp var. Önlerde 10 cm Sony arkalarda 2 oval ve 2 tane 17 cm Piooner hoparlör var,anfi yok +/- hoparlör bağlantılar doğru herhangi bi yerde şase yok sesi 20 ve üzeri açınca teyp kendinin kapatıp kapatıp açıyor. Aracı çalıştırınca sorun ortadan kalkıyor. Aküyü yeni aldım sorun devam ediyor. Çözüm fikri olan? JVC güzel sorunsuz bir marka ama ana üniteleri çok güçlü değil , yani bi pionner , sony yada alpine gibi üzerinde yazılan değerleri veremiyor . Sizin üniteniz 4x50W max. mofset çıkışa sahip standart bir ünite , düzgün bir işçilik ve yeterli tesisatla , 4 adet koaksiyel 4 ohm 100W max. hoparlörü besler , ama siz hem orjinal tesisatla hem de 6 hoparlörle üniteye fazla yükleniyorsunuz . Sistem de kendini aşırı yüke ve ısıya karşı korumaya alıyor ki bu çok normal . 2 adet oval 6x9 hoparlörleriniz zaten diğer 4 hoparlörlerden daha fazla güç çeker , siz aslında 8 hoparlör beslemeye çalışıyorsunuz . Çözüm A: Ses versin yeter , derseniz ; 1: + ve - kablo çapı yükseltilecek 2: Hoparlör sayısı 4 e düşürülecek 3: Bass ayarı ve extra load ayarları minimize edilecek Çözüm B: Biraz ses olsa iyi olur aslında , derseniz ; 1: + ve - kablo çapı yükseltilecek 2: Mevcut 6 adet hoparlör , marka olmasına gerek yok fazla yer kaplamayan küçük 4 kanal stereo bir amfi ile beslenecek ... Teyp sadece çıkış vereceği ve yüke binmeyeceği için zorlanmayacak ve kapanmayacak ... 1 Yorum bağlantısı
Yaşar Akgün 1 Eylül 2017 Yazar Paylaş 1 Eylül 2017 Şimdi, Mahmut Akbulut yazdı: JVC güzel sorunsuz bir marka ama ana üniteleri çok güçlü değil , yani bi pionner , sony yada alpine gibi üzerinde yazılan değerleri veremiyor . Sizin üniteniz 4x50W max. mofset çıkışa sahip standart bir ünite , düzgün bir işçilik ve yeterli tesisatla , 4 adet koaksiyel 4 ohm 100W max. hoparlörü besler , ama siz hem orjinal tesisatla hem de 6 hoparlörle üniteye fazla yükleniyorsunuz . Sistem de kendini aşırı yüke ve ısıya karşı korumaya alıyor ki bu çok normal . 2 adet oval 6x9 hoparlörleriniz zaten diğer 4 hoparlörlerden daha fazla güç çeker , siz aslında 8 hoparlör beslemeye çalışıyorsunuz . Çözüm A: Ses versin yeter , derseniz ; 1: + ve - kablo çapı yükseltilecek 2: Hoparlör sayısı 4 e düşürülecek 3: Bass ayarı ve extra load ayarları minimize edilecek Çözüm B: Biraz ses olsa iyi olur aslında , derseniz ; 1: + ve - kablo çapı yükseltilecek 2: Mevcut 6 adet hoparlör , marka olmasına gerek yok fazla yer kaplamayan küçük 4 kanal stereo bir amfi ile beslenecek ... Teyp sadece çıkış vereceği ve yüke binmeyeceği için zorlanmayacak ve kapanmayacak ... Teşekkürler bilgilendirme için. Aslında 6 hoparlör takmayacaktım. Aldığımda arkada 4 tane vardı önlerde hoparlör yeri yoktu ilk sahibi teyp o zamanlar opsiyonel olduğu için medya sistemsiz almış. Sesi açınca arkadakiler rahatsız oluyordu bende ön kapılara yer açıp taktım. Kapanma sorunu bass seslerde yapıyor. Elimde 2 kanallı stereo/mono seçilebilen Kenwood kac 625 anfi var fakat eski hevesim kalmadığı için pek uğraşmıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts