Dinçer Aslan 26 Aralık 2017 Paylaş 26 Aralık 2017 Merhaba. Forumda arama yaptım ama BMW 1.16 F20 xenon ampul değişimi ile ilgili kaynak bulamadım. Orjinalde D1S hella mı kullanıyor bilgisi olan arkadaşlar varsa çok memnun olurum. 6000k tedarik edip yazın değiştirmek istiyorum ama değişimi ile ilgili de kaynak bulamadım. Araca yabancı olduğum için biraz çekindim. Püf noktaları nelerdir bilgi veren olursa çok memun olurum. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Aralık 2017 Paylaş 26 Aralık 2017 Hella katalogda ampul D1S görünüyor. Farklı üreticiler kullanılmış olabilir bakmadan bilinemez. Orjinal kalitede ampullerde (Osram vb.) 5000K üstü ampul bulmanız pek mümkün değil. Yasal düzenlemeler daha üstüne çıkılmasına izin vermiyor. 6000K diye satılan çin vb. üretimi ampul kullanmanızı önermem, ışık şiddeti ve kış performansı açısından. Yorum bağlantısı
Dinçer Aslan 26 Aralık 2017 Yazar Paylaş 26 Aralık 2017 (düzenlendi) Şimdi, Selçuk Keleş yazdı: Hella katalogda ampul D1S görünüyor. Farklı üreticiler kullanılmış olabilir bakmadan bilinemez. Orjinal kalitede ampullerde (Osram vb.) 5000K üstü ampul bulmanız pek mümkün değil. Yasal düzenlemeler daha üstüne çıkılmasına izin vermiyor. 6000K diye satılan çin vb. üretimi ampul kullanmanızı önermem, ışık şiddeti ve kış performansı açısından. Teşekkür ederim @Selçuk Keleş Montaj konusunda zorlanır mıyım zor mu F20 ampul değişimi bilginiz var mı? D1S 12 volt olacak sanırım. hepsiburada üzerinde buldum classic baya uygunmuş 225TL den 150TL ye düşmüş ama tahminim benim de üzerinde bundan var. markasını bilmiyorum muhtemelen orjinal ampuldür. 150 TL: Classic xenarc: 4100k 490TL: Night Breaker Unlimited Xenarc: 4100k 400 TL: Cool Blue İntense Xenarc: 6000k Bir de n11 de var 125TL philips d1s 6000k denmiş acaba bunlar çin üretimi mi? https://urun.n11.com/ampul/philips-xenon-d1s-6000k-ampul-P204103107?cid=604001&gclid=Cj0KCQiAg4jSBRCsARIsAB9ooau-TBfTcvFRt7nRJTQGaYScoEPkTHnnyazvTddNZg2TcGggdULEEVwaAg42EALw_wcB&gclsrc=aw.ds 26 Aralık 2017 tarihinde Dinçer Aslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Aralık 2017 Paylaş 26 Aralık 2017 (düzenlendi) Amaç sadece beyaz renk ise orijinal çıkma Osram Cbi bulup takın. Linklerdeki ürünler sizin kararınız olur. 26 Aralık 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Dinçer Aslan 26 Aralık 2017 Yazar Paylaş 26 Aralık 2017 (düzenlendi) Şimdi, Oktay Toker yazdı: Amaç sadece beyaz renk ise orijinal çıkma Osram Cbi bulup takın. Linklerdeki ürünler sizin kararınız olur. Bahsettiğiniz ampul bu mudur: http://www.hepsiburada.com/osram-d1s-12v-35w-6000k-bembeyaz-66140cbi-p-HBV000006D3TO?magaza=Oto Mısırlı&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=Cj0KCQiAg4jSBRCsARIsAB9ooavQ1X8jFn-mNPk8s8_-wwcpP-NizMBorsQijQJbheH-H0D8sGvHm9EaAqisEALw_wcB Sanırım tek adeti 400TL 26 Aralık 2017 tarihinde Dinçer Aslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Aralık 2017 Paylaş 26 Aralık 2017 Yazdığım gibi çıkma ideali.sıfır olsun diyorsanız Osram bayisinden bulun Yorum bağlantısı
Dinçer Aslan 26 Aralık 2017 Yazar Paylaş 26 Aralık 2017 Şimdi, Oktay Toker yazdı: Yazdığım gibi çıkma ideali.sıfır olsun diyorsanız Osram bayisinden bulun Peki çıkma olarak bulduğumda kullanım ömründe dikkat etmem gereken nedir? Sanırım kolay kolay güç kaybetmiyor bu ampuller. Pek bi bilgim yok o yüzden sizi uğraştırıyorsam kusura bakmayın. Değiştirmesi çok zor mu farı falan sökmek gerekiyor mu? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Aralık 2017 Paylaş 26 Aralık 2017 Şu an kullandığınız xenon ampul nasıl kullanılıyorsa farkı yok.İlla alıp taktıktan sonra dikkat edeceğiniz çok hususta yok bence.Akşamları auto komut zaten sizin yerinize açıyor farları. Arka ampul değişim kapakları alanı müsait ise her şekilde başta biraz uğraşırsınız mercek versiyonu için şu an net bilği olmadığı için şu şekilde takılır dememiz zor. Yorum bağlantısı
Dinçer Aslan 26 Aralık 2017 Yazar Paylaş 26 Aralık 2017 Şimdi, Oktay Toker yazdı: Şu an kullandığınız xenon ampul nasıl kullanılıyorsa farkı yok.İlla alıp taktıktan sonra dikkat edeceğiniz çok hususta yok bence.Akşamları auto komut zaten sizin yerinize açıyor farları. Arka ampul değişim kapakları alanı müsait ise her şekilde başta biraz uğraşırsınız mercek versiyonu için şu an net bilği olmadığı için şu şekilde takılır dememiz zor. Oktay bey şunu demek istedim, çıkma aldığım ampul çok kullanıldıysa ömrünü yitirmiş olabilir mi ne kadar kullanılmış bir çıkma ampul almalıyım onu demek istedim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Aralık 2017 Paylaş 26 Aralık 2017 (düzenlendi) Bunu söylediğinizi biliyorum lakin adı üzerinde çıkma ürün.Kimse çıkma ampulün geri kalan ömrü şu kadar olur diyemez.Çıkmayı bulduğunuzda egerki sıfır araç alıp kullanan ve bu kullanıcıdan o ampulü alıyorsanız sadece o kişi diyebilir.Alırken iç kısım ne kadar temizse iyi diyebiliriz o kadar. 26 Aralık 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Aralık 2017 Paylaş 27 Aralık 2017 Ampul d1 mi önce bunu teyit etmek lazım. Hem de farın ampulü nasıl çıkarılır takılır kendini test etmiş olursun, arka kapağı çıkarıp telini açıp çıkarman mümkün oluyor genelde. Mevcut ampuller zaten beyaza yakın bir renk, aynısından takmanın anlamı yok. Bunun değiştireceğin daha beyaz 5000k ampulün sıfır olmasını ve markalı (osram/philips) olmasını öneririm. Distribütörle görüşüp bulunduğunuz yerdeki bayilere ulaşın. On 26.12.2017 at 17:57, Dinçer Aslan yazdı: 400 TL: Cool Blue İntense Xenarc: 6000k Bu olur Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Lastiği içe doğru çevirip davlumbazdaki kapağı açınca far kapağı görünüyor. Hella d1s projektör mevcut ampulün metal kısmından tutup hafifçe saat yönünün tersine çevirince çıkarabilirsin. Lastikleri değiştirirken gördüm çok kolay oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts