İçeriğe Yönlendir

Renault Clio 2 (1998-2006) xenon dönüşümü

Süleyman Nalcı

Recommended Posts

Süleyman Nalcı

Merhabalar,

2004 Model Renault Clio Symbol bir aracım var,

Bu aracın farlarını Xenon'a dönüştürmek istiyorum.

Clio için orjinali var mıdır, ya da örneğin Megane'nin Xenonları Clio'ya uyar mı, ya da piyasada "abi Bmw'nin çıkma Xenonlarını alıp taksana" diyenler var...

Nasıl yapabileceğim ve tahminen ne kadar tutacağı konusunda bir fikriniz varsa beni bilgilendirebilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler..

Not: Araç farları ile ilgili bu kadar güzel bir sitenin hazırlanmasında emeği geçen herkese çoook teşekkürler..

Gerçekten çok bilgilendirici olmuş..

post-141-1138892529_thumb.jpg

post-5-1161433761_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Süleyman Nalcı

Farlarımın resmi elimde şu anda yok, ancak standart 2004 clio symbol dci farları ..

Bir yerlerden bulup eklemeye çalışayım...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

post-5-1164182088_thumb.jpg

Clio'nun orjinal xenon farı var, Sport modeli ile geliyor. Seviye sensörleri, yıkama tesisatı ile birlikte takılması gerektiğinden servislerde yapılabiliyor genelde ve oldukça pahalı tutuyor. Fiyat almanda yarar var bence.

post-5-1164182116_thumb.jpg

Klasik Clio farları ise merceksiz olduğundan xenon kit ya da çıkma parçalarla (300-500 usd. civarında) xenona çevrilir ve sonucunda önünü çok fazla aydınlatan ve trafiği rahatsız eden aşırı parlak bir ışık ve düzenli olmayan bir ışık dağılımı elde edilir.

Farların Xenon'a dönüştürülmesi

Halojen ve Xenon farların optik yansıma noktaları orjinal olarak kullanılan ampule göre belirlendiğinden farklı tipte ampul kullanmaya çalışmanız ışık dağılımı ve kesilme çizgisini bozup performansı kötüleştirecektir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Baha Yıldırım
imkan elveriyorsa philips derim..

buarada philips kit için verilen fiyat nedir acaba :)

bnde uzakdoğular arasında texon un 6000K larını hiçbizaman 6000K gibi göremedim aşırı mavi buyüzden aydınlatmada zayıftır die düşünüyorum..ancak interpower diye bir marka daha var oda uzakdoğu onun 6000K sı bana gayet beyaz gelmişti..bide onu soruştur derim..

ama ayarlayabilirsen philips tabi :)

6000k texon ;)

D21841F038394B58B6B11AAB8680D922.jpg

Yorum bağlantısı
Guest delorain

Hayırlı Olsun. Ben yaklaşık 4 aydır texon H7 6000K xenon kullanıyorum. Çok uygun bir fiyat verdiğimi düşünüyor ve kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Sizede tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Memur maaşıyla ikinci el ama iyi ama kötü bir 2004 model clio symbol aldım.Biraz görüntü olsun diye kaç gündür aksarayda gezinip duruyorum.Kimisi H7 Philips 5000 K öneriyor.Kimisi o paraya değmez daha ucuza Texenon al diyor.Malum memur maaşı kılı kırk yararak ama az ama çok bir paraya kıyacağım.Bilgisi, deneyimi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Teşekkürler.Işık sizinle olsun.

selam!!!benim araba megane 2!!!2006 nisan ayından beri texon 8000 kelvin kullanıyorum!!500 ytl ye almıştım ben...hiç kötü tarafı yok bence...xenonsuz başka araba alsam yine texon takarım...bence sende texon al!!!

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Orçun Fazlı1679652569

daha bugün taktırdım texon u evime gelinceye kadar akla karayı seçtim. Hem kısalara hemde uzaklara taktırdım ama illallah dedirtti bir kaç gün daha idare edicem ama ondan sonra ne olur bilemiyorum. Tabiki yeniden far ayarlarını yaptırmak lazım ama eski farlarımda daha iyiydi sanki ??? kafamda bir sürü soru işareti var bir türlü anlam veremiyorum

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Şyi bir aydınlatma için farın optik ayarları ilk öncelikle geliyor. Daha sonra ışık kaynağı devreye giriyor.

Far kaliteli olmayınca ne yaparsan yap turbolu ve chip tuningli bir doğan slx'den farklı olmayacaktır :wacko:

Yorum bağlantısı
Harun Karayel
6000k texon ;)

Gercekten guzel duruyor. Baska bir modeli var mi bilmiyorum ama benim gordugum bir Texon daha bir turkuaz-mavi arasiydi..

Yorum bağlantısı
Guest ArTiZz

arkadaşlar ışık rengini resme göre kıyaslamayın bence,

çünkü resimde çıkan renk tamamen fotoğraf makinesinin mercek ve renk ayarlarıyla alakalı olarak aldatabiliyor.

en güzeli normal halojen farın yanına koyup çekmek.

bende mtec h7 xenon var, aracı ve fotoğraf makinesini hiç oynatmadan size bi 10000K görüntüsü bide 4100K olarak renk verebilirim.

tamamen foto. mak. ile alaklı, resimler aldatır, bilginize...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Süleyman Nalcı

Selam,

Aracıma KIA Tek-Kar'da CenMax Xenon taktırdım.

Sorentolarda kullanılanlarla benzer oldugunu söylediler.

Montajını gayet kolay ve çabk bir şekilde yaptılar.

Gerekli ayarları da yaptılar.

Şu anda Işık ve aydınlatmasından gayet memnunum.

Karşısına geçip baktığımda gözü rahatsız eden bir ışık olmuyor.

Herşey çok güzel.. çiçekler böcekler..

(Not: 2-3 yıllık bir hayalim geçek oldu :::D)))

Yorum bağlantısı
Zafer Özbek

güle güle kullan birde ışık dağılımının fotoğrafını çeksende bizde görsek diyorum

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Çağatay Çaparlı

yakında xenon kit takmayı düşünüyorum. arada kaldım ya mtec ya cyclone takacağım, marka konusunda yeterli bilgiye sahibim kalite vs. olarak.

merak ettiği K değeri. ya 6000 alacağım ya 8000 ancak mtec için 6000 elmas beyaz, 8000 aqua beyaz olarak geçiyor. cyclone da ise 6000 aqua beyaz olarak geçiyor. her firmanın K değeri farklı ışık verebilir mi? çin malı olanları geçiyorum onlar zaten ayarsız ancak bu iki markada da olur mu bu sorun?

bildiğim kadarı ile ve cyclone resminden anladığım kadarı ile 6000 k yeşilimsi renkte parlak bir ışık çıkartıyor. 8000 ise bildiğim kadarı ile opellerin xenonları gibi eflatunumsu bir renk veriyor.

hangisinin aydınlatması daha iyi olur, göz hassasiyeti açısından, mesela yeşil gibi olan 6000 daha parlak gibi geliyor ancak göz yormasın? aynı şekilde 8000 ise biraz sönük gibi oluyor, yağmur vs. de pek aydınlatmayacağını düşünüyorum.

genelde loş ışıklı ortamlarda kullanırım, sokak lambalarının aydınlattığı ya da akşam saatlerinde, ışığın farları engelleyecek kadar çok, görebilmemi sağlayacak kadar az olduğu saatlerde. gittiğim yolda kışın devamlı sis olur. 20-30 metre ilerisi görünmez(sis farım yok)

aracım imzadaki tipini bilirsiniz, onun gümüş renkte olanı. hangi K değerini tavsiye edersiniz, yukarıda belirttiğim koşullar için. farlar mercekli avatardaki

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

m tec veya cyclon bence yanı üretimler bence ikisinide alma derim,m tec ve cyclon sanıldığı gibi kaliteli xenon kiti değil,belki ilk başta sorun çıkamazlar belki ama uzun süreli kullanımda sorun sorun çıkacaktır,k değeri olarak bence her zaman 4300k değerini seçmelisin,geçtiğim yolla karanlık ve sisli diyorsun 6000 hele 8000k hiç göstermez önünü boşa para vermiş olursun her zaman ii aydınlatmayı sağlayan 4300k dir,ama 4300k değeri japon ve çin mallarında yok,onun için çıkma hella marka al derim 4300 phlips ampüller al derim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

4300k dediğim gibi çin ve japon mallarında yok,bu sitede 4300k ampül ve balast bulabilirsin,veya çıkmacılarda bulabilirsin,eğer çok istiyorsan m tec 6000k tak, buarada ampül tipin nedir?

Yorum bağlantısı
Çağatay Çaparlı
4300k dediğim gibi çin ve japon mallarında yok,bu sitede 4300k ampül ve balast bulabilirsin,veya çıkmacılarda bulabilirsin,eğer çok istiyorsan m tec 6000k tak, buarada ampül tipin nedir?

kısalar mercekli olanlar onlarda HB3. bulunması zor bir tip. ama eski H4 lere kıyasla her koşulda daha iyi. ;) farları düzdü sırf daha iyi aydınlatsın diye gittim makyajlı kasanın merceklilerinden aldım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

evet hb3 ler zor bulunan ampül tipidir,ben olsan o merceği çıkarır,megane2 merceği takardım d2s 4300k ampüllerle birlikte hella balast çok nefis olur,aydınlatma nedir o zaman anlarsın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

8000 ile rahat edeceğinizi veya yağışda mnünüzü görebileceğinizi sanmıyorum..

Ben hiç 8000 kullanmadım.. 6000 denedim bir kez.. Şehir içi için gösterişli ama uzun yolda şehirler arası yolda aşırı yorulursunuz..

Ben 6000'leri 10-15 gün ancak kullanabildim.. Şu anda 4300K kullanıyorum.. Allah icat edenden razı olsun..

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Kürşat Yurtkuran
post-5-1164182088_thumb.jpg

Clio'nun orjinal xenon farı var, Sport modeli ile geliyor. Seviye sensörleri, yıkama tesisatı ile birlikte takılması gerektiğinden servislerde yapılabiliyor genelde ve oldukça pahalı tutuyor. Fiyat almanda yarar var bence.

post-5-1164182116_thumb.jpg

Klasik Clio farları ise merceksiz olduğundan xenon kit ya da çıkma parçalarla (300-500 usd. civarında) xenona çevrilir ve sonucunda önünü çok fazla aydınlatan ve trafiği rahatsız eden aşırı parlak bir ışık ve düzenli olmayan bir ışık dağılımı elde edilir.

Farların Xenon'a dönüştürülmesi

Halojen ve Xenon farların optik yansıma noktaları orjinal olarak kullanılan ampule göre belirlendiğinden farklı tipte ampul kullanmaya çalışmanız ışık dağılımı ve kesilme çizgisini bozup performansı kötüleştirecektir.

merhabalar

bi konuda acil yardıma ihtiyacım var . 2004 clio 2 ( 1,6 16V makyajlı) aracıma xenon yaptırmak istiyorum ancak yaptıgım araştırmalar farlar halojen oldugu için güzel görünmüyor mercekli olması xenonda çok iyi sonuç veriyor şeklinde. Şu anda piyasada angel eye mercekli farlar var uygun fiyata . ancak çok güzel görünmedi açıkçası bu sebeple orjinal mercekli farı yetkili servise sordum komple xenon sistemi nerdeyse 2000 YTL yi buluyor . Sadece mercekli far grubunu alıp , xenon far uygulamasını dışarıda yapmak istediğimde ise mercekli farların beyin ünitesini almadıgınızda farların çalışamayacağını , farların yükseklik vs ayarlarında problem olacağını belirttiler . Bu işte tecrübeli bi arkadaşım ne olur bana yardımcı olun kafayı yemek üzereyim , sizce orjinal mercekli farları alıp ,xenon ünitesini başka bir marka ile tamamlama şansım varmı ( mtec vb )

post-1608-1195749493.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Orjinal xenon farları, D2S ampul ve balastı ile çalıştırabilirsin. Farlar hella üretimi olduğundan hella g4 balast (ampul/balast tipleri ve açıklamaları başlığına bakın) ile çalışıyordur.

Şu anki farına takılı olan seviye motoru da xenon fara uyar mı bunu görmeden denemeden anlamak zor, bazı farlara uyuyor çoğunluğunda uymuyor. Şşin içinde bir çok bilinmeyen nokta var, bu konuda geri bilgi veren olmadı, ancak bir çoğunu işini bilen bir elektrikçi ile adım adım aşabilirsin gibime geliyor.

post-5-1195766927.jpg

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Ahmet Kasapoğlu

sorunu tam olarak anlayamadım. ampuller yerlerinemi oturmuyor?

eğer orjinal ampulle aynı tip ampulu aldıysanız böyle bir sorun olamaz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Doğru ampul tipini aldıysan sorunsuzca oturması gerekir, hiçbişeyi kesmeyin. Ampulün yakın plan resimlerini gönderir misin ? Özellikle de soket kısmının üstten resimleri falan.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...