İçeriğe Yönlendir

Renault Clio 2 (1998-2006) xenon dönüşümü

Süleyman Nalcı

Recommended Posts

(düzenlendi)

yanlış fara bakmışım

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

senin ampülü tutan parça çelik bir malzeme ortası küçük.ya ortasını elmas uçla taşlıyacaksın ve deliği genişleticen yada silikonla tutturucan.başka çare yok gibi.şimdi senin farın aynısına bakıyorum.çıkma olarak var hakikaten xenonun kablo başka türlü geçecek gibi gözükmüyor.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
evet o zaman onceki segmani kesicez kenarindan o sekilde gecicek mecburen bakalim

bence kesmeden önce iyice hesap yap segman yandaki kanallara oturmayabilir.kestiğin için kayma yapar

BEYLER UNUTMADAN KANDŞLŞNŞZ MÜBAREK OLSUN.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geri dönülmez bir yola girerken iyi düşünmek lazım...

BEYLER UNUTMADAN KANDŞLŞNŞZ MÜBAREK OLSUN.

Sağolasın.. Allah razı olsun.. Sizlerinde mübarek olsun...

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Guest werty35

slm arkadaşlar benimde bi sorum olacaktıben clio rxt kullanıcısıyım aracıma mercekli far taktırdım + xenon far ama farlarım farklı yerleri gösteriyor sizden ricam bu farların iç ve dış açıları ayarlayan bir yer varmıdır

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
slm arkadaşlar benimde bi sorum olacaktıben clio rxt kullanıcısıyım aracıma mercekli far taktırdım + xenon far ama farlarım farklı yerleri gösteriyor sizden ricam bu farların iç ve dış açıları ayarlayan bir yer varmıdır

Angel eye farların arkasında çeşitli yerlerde (genelde 2 tane) vida bulunur ve bunları çevirerek seviye ayarı yapılabilir.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Elöver
(düzenlendi)

Clio'mda fabrikasyon mercekli far hazır olduğu için uzun zamandır uygun fiyatlı ve kaliteli bir xenon kit alıp taktırmayı düşünüyordum.

Kısmet bugüneymiş. 3X marka HB3 xenon kit aldım, özellikle mavi mavi yanmayan 6000 K kit arayışım sonucunda başarılı olduğumu düşünüyorum.

Kitin komponentleri kaliteli ve 2 sene parça değişim garantili, faturalı. Eski arabam Megane 2 Hb de orjinal Valeo xenon kit ile yaklaşık aynı ışık rengini yakaladım sayılır.

Buda ürün ve sonuç:

dsc09649pw5.jpg

dsc09650ub9.jpg

dsc09654be5.jpg

dsc09655tr9.jpg

dsc09656jo8.jpg

xenon19761zp6.jpg

xenon197611ge8.jpg

xenon197612ad0.jpg

xenon197618wd8.jpg

xenon1976114pv7.jpg

xenon197613al6.jpg

xenon197614ri9.jpg

xenon197616bv5.jpg

xenon1976111mk1.jpg

97514818lg3.jpg

98972351dw3.jpg

tarihinde El tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Çok kötü olmuş. Berbat.. Iyyyk...

Tşk ederim.

Gündüz görüntüsünde de neyse mavilik yok, nerdeyse meganın aynı ışık rengi var.

dsc09701mc2.jpg

dsc09704rx0.jpg

dsc09706vo4.jpg

dsc09702wc4.jpg

dsc09703vc2.jpg

dsc09709zz8.jpg

Karşılaştırma olsun diye meganın da orjinal xenonlu resimlerini ekledim.

dsc04004hk0.jpg

dsc05599ay2.jpg

megane200840jb3.jpg

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Merceklerini değiştir hacı.. Madem bi iş yaptın adam gibi olsun..

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Merceklerini değiştir hacı.. Madem bi iş yaptın adam gibi olsun..

Hacılar götürsün seni.

Mercekler Valeo.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Çok kabasın...

Valeo olup olmaması değilbi-xenon olması ve dahası xenon olması önemli...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Evet bende size çok kere tekrarlamıştım zaten aradığınız renk 6000K diye :)

güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel olmuş, sağda küçük bir odaklama sorunu var, aydınlatma biraz zayıf.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evet ya clioda megane da parklar konusunda sınıfta kalmış

ilanlar bölümündeki benim sattığım w5w 4 ledli ürünü bir inceleyin

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Çok kabasın...Valeo olup olmaması değilbi-xenon olması ve dahası xenon olması önemli...
Değerli fikirlerini birgün yüzyüze görüşelim dostum.
Evet bende size çok kere tekrarlamıştım zaten aradığınız renk 6000K diye :)güle güle kullanın.
Tşke ederim, 6000 K mercekte oldukça memnun kaldım, mavilik fazla yok. Ama H7 yaparsam Astra için kesinlikle 4300 en fazla 5000 alırım. Çok tşk ederim yardımlarınız için.
Güzel olmuş, sağda küçük bir odaklama sorunu var, aydınlatma biraz zayıf.
Tşkler, aydınlatma yağışta biraz az açık havaya göre ama orjinal halojen HB3'lere göre önümü görme %50 iyileşti diyebilir. Mercek standart halojen far ışığını çok zayıflatıyor.
Parklar :)
Mtec mavi dipsiz park ampullerim var, ama bilerek takamadım, Böyle daha güzel oldu bence E200 de sarı beyaz.
evet ya clioda megane da parklar konusunda sınıfta kalmış
Bana da renk katmış gibi geliyor, sarı yanması parkarın bir sıcaklık veriyor ön görünüme.
Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
Mtec mavi dipsiz park ampullerim var, ama bilerek takamadım, Böyle daha güzel oldu bence E200 de sarı beyaz.

E200 lerde park lambaları beyaz led.

Eski modellerde sarı ampul var

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Hella, Bosch, Valeo, AL, Visteon, Koito, Stanley

Bu markalar endüstri standardında üretim yapar.

Bunun dışındakileri (FK, Sonar vs) kendi aralarında kıyaslamak doğru olabilir, bu markalarla kıyaslanamaz.

beyler bende 2001 model clio aldim 1,4 16 v. rxt alalı 2 ay oluyor..aldiğimda aracta yapılı bir aractı...farlarım çift mercekli dedikleri resim koyuçam zaten xenon koymus..ama ustunde hani 6000k 8000k diye bişey yazmıyor..sadece HID yazıyor..balastlarDa..acaba kaç k olduğunu nasil anliçam... hersey için saoLun.....

post-3547-1251105040_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
beyler bende 2001 model clio aldim 1,4 16 v. rxt alalı 2 ay oluyor..aldiğimda aracta yapılı bir aractı...farlarım çift mercekli dedikleri resim koyuçam zaten xenon koymus..ama ustunde hani 6000k 8000k diye bişey yazmıyor..sadece HID yazıyor..balastlarDa..acaba kaç k olduğunu nasil anliçam... hersey için saoLun.....

http://www.geceucusu.com/index.php?s=&am...ost&p=16366 'deki kit 6000K. Onunla kıyaslayabilirsin, daha mor ise 8000K'dır.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Turgay Tuna

Biz daha kötülerinide gördük bence fena olmamış senin farlar ama ufak tefek ayarlamalar gerek kendin uğraşmak istemiyosan git bir rot balanscıya halletsinler. Güle güle kullan.

Yorum bağlantısı
Eyüp Tas
Biz daha kötülerinide gördük bence fena olmamış senin farlar ama ufak tefek ayarlamalar gerek kendin uğraşmak istemiyosan git bir rot balanscıya halletsinler. Güle güle kullan.

peki sence kaç k bu zenonlar krdes bide bu zenonlar 1,5 2 senelik.. :good1: aksma olsa daha güzle duruyor simdi ön parklar mavi yaptım yan parklarıda beyaz yaptım sislerde beyaz dediğim resimleir koyuçam hafta sonu çekip bi sorun çıkmazsa ama bu kaç k yazmıyor nasil öğrenicem acaBa herkese simdiden saolsun

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...