İçeriğe Yönlendir

Renault Clio 2 (1998-2006) xenon dönüşümü

Süleyman Nalcı

Recommended Posts

Selçuk Keleş
suanda elimde bu fotolar var ama hafta sonu aksam ki resimlerini çekip koyucam sizce kaç k dır beyler bu xenonlar...

Bu resim siyah-beyaz ?

Yorum bağlantısı
Eyüp Tas
Resimlerdeki clio farları ve içindeki merceklerı hella marka.VALEO değil.

krdes hangi clio dan bahsediyosun bilmiyorm ama bnm cliodan bahsediyosan bende bilmiyorum markasını..ama kaç k dır sizce aldiğim arkadas 350 milyon aldım demişti.Bana sizde bu zenonlar kaç k onu merak ediyorum arkadasşlar

ve resim telefondan çekildi o yuzdne böle kötü çıktı ama bi aksilik çıkmazsa hafta sonu aksma adoğru parkların yakıp çekiçem.....

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı
suanda elimde bu fotolar var ama hafta sonu aksam ki resimlerini çekip koyucam sizce kaç k dır beyler bu xenonlar...

bunu tahmin etmek icin ciplak gozle ve aksam gormek lazim aracin isigini. gece resmini cekip koysaniz dahi burdan tahmin etmek pek guc; cunku isigin fotograf makinasindan yansimasi insani yaniltir. aslinda hersey xenonun ilk yandiginda gizli biraz. ilk ateslemede 1-2 saniye sari isik veriyorsa 4300k, sonuk beyaz isik veriyorsa 6000k, sonuk mavi ise 8000k vs. vs. seklinde yorumlanabilir.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Aydın Yücel

merhaba yeni üye oldum yaptınız iş için teşekkürler

benim 2001 model Clio hb aracım var aracın kurbağa farlarından kurtulup mercekl ve xenon siteme geçmek istiyorum

istanbulda bu işi yaptıra bileceğim arkadaşlardan yardım bekliyorum

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
merhaba yeni üye oldum yaptınız iş için teşekkürler

benim 2001 model Clio hb aracım var aracın kurbağa farlarından kurtulup mercekl ve xenon siteme geçmek istiyorum

istanbulda bu işi yaptıra bileceğim arkadaşlardan yardım bekliyorum

forumumuzda ahmet kasapoğlu ve ilker bey ile temasa geçin.yardımcı olacaklardır.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 1 yıl sonra...
Yunus Emre Bahadır

Oncelikle merhaba, bir suredir takipte olsam da araniza yeni katildim, herkese iyi forumlar..

Bi ise kalkistim, basima bela mi aldim bilmiyorum ama elimden geldigince orjinale sadik kalmak istiyorum. Simdiye kadar aracima ne uygulama yaptiysam 1.onceligim orjinallik oldu.

Orjinal Hella Clio RS farlarindan aldim, d2s mercek tipine sahipler.

Far yukseklik ayar sorununu cozdum, aracimdaki orjinal far ayar motorlari bu islem icin uygun.

Fakat xenon uygulamasinda sizlerin yardimina ihtiyacim var, nasil yapmaliyim, ne marka kullanmaliyim hicbir fikrim yok.

Simdiden tesekkurler.

Sislerde daha onceden taktirdigim 6000k xenonlar var ve aracimin su anki goruntusu bu.

dsc0085qo.jpg

Bunlar da yeni aldigim Orjinal Hella mercekli farlar

img446h.jpg

img450s.jpg

img456.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Geceuçuşuna hoşgeldiniz D2S OEM çıkma xenon kit ve D2S 4300K ampul satın alarak montajı tamamlayabilirsiniz.Hellanın xenon kit fiyatları uygundur...

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır

Cikma urun kullanmak istemiyorum.

Bunun yerine sifir alabilecegim istanbul, samsun veya internet uzerinden ulasabilecegim bir adres varsa minnettar olurum.

Yada daha uygun fiyatlarda ve kaliteden cok odun vermeden onerebileceginiz kitler varsa onlar da olabilir.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Cikma urun kullanmak istemiyorum.

Bunun yerine sifir alabilecegim istanbul, samsun veya internet uzerinden ulasabilecegim bir adres varsa minnettar olurum.

Yada daha uygun fiyatlarda ve kaliteden cok odun vermeden onerebileceginiz kitler varsa onlar da olabilir.

Sadece ampulleri sıfır alırsınız xenon kitin sıfırına o kadar para vermeye değmez çıkma kiti çok uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ürün kaliteli,sorun çıkarmaz sipariş vermeden önce satıcıyla bağlantıya geçin ve far özelliklerini mutlaka belirtin,igniter'ler farın arka kısmına sığmayabilir veya ampulu taktıktan sonra igniter'i ampule tutturamayabilirsiniz,ara bağlantı soketleri gerekebilir.Link verdiğiniz satıcı forum üyelerinden Ahmet arkadaşımız işinde uzmandır...

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır

tesekkurler, soyadini da verirseniz sevinirim, direkt kendisiyle irtibata geceyim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

tesekkurler, soyadini da verirseniz sevinirim, direkt kendisiyle irtibata geceyim.

Yunus Emre bey forum kuralları gereği ticari yönlendirme yapamıyoruz...

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır

benim verdigim bi link uzerinden sizden bilgi istedim ama tamam problem degil, linkten mail atayim kendisine

tesekkurler

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır
(düzenlendi)

cok tesekkurler. lutfen cahilligime verin bir sorum daha olacak.

ballastlar standart midir? yani d2s ye ozel ballast var midir, yoksa butun ballastlar butun ampul tiplerine uyumlu mudur?

su urunler hakkinda bilgi verebilirmisiniz? dezavantajlari gibi..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-valeo-velarc-lad5gl-oem-xenon-balast-70922081/detay

ve

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-xenon-set-japon-koito-denso-d2s-lexus-toyota-subaru-58127640/detay

tarihinde uniquel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

cok tesekkurler. lutfen cahilligime verin bir sorum daha olacak.

ballastlar standart midir? yani d2s ye ozel ballast var midir, yoksa butun ballastlar butun ampul tiplerine uyumlu mudur?

Bu linki inceleyin kafanızda soru işareti kalmasın :good1:http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=961&hl=%2Bbalast+%2Btipleri&fromsearch=1

su urunler hakkinda bilgi verebilirmisiniz? dezavantajlari gibi..

Dezavantajdan kastınız çıkma olması ise korkmayın montajını ve izolesini düzgün yaparsanız her iki ürünüde çok uzun süre kullanırsınız...

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır

verdiginiz konu cok yardimci oldu sagolun:)

sizin tercihiniz hangisi olurdu bu 2 urunden?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

verdiginiz konu cok yardimci oldu sagolun:)

sizin tercihiniz hangisi olurdu bu 2 urunden?

Valeo ama farınızın arka kısmının geniş ve geriye doğru biraz çıkıntılı olması gerekir igniter ampule takıldığında farın arka kısmına çarpabiliyor o zamanda far yükseklik çalışmıyor...

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır

Satici arkadas(ki sanirim o da bu foruma uye:)) aciklamada clio2 lere uydugunu soylemis ki telefonda konusup daha net bilgi alinabilir sanirim.

ah bu atesleyici hep dert:)

tesekkurler

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır

Bahsettiginiz soket sanirim su elimde tuttugum soket, ne ise yaradigini su an anliyorum:)

img458.jpg

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Kotio için 400 lira bence çok fazla, Bektaş'ın dediği gibi Hella Gen 4 oluyorsa 200 liraya çok rahat alırsın ampülleri ile, senin için daha iyi olmuş olur hemde paran cebinde kalır

Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır

Dediginiz mutlaka dogrudur, bu konularda hic bilgim yok, angel far bakarken, uyguna orjinal far bulunca daldim bu ise.

Bu sebeplerden bunlar nerelerde bulunur, nerelere guvenebilirim 2.el konusunda, kimlerden guvenilir bilgi alabilirim bilemiyorum.

Sizlerden yardim bekliyorum sadece ama forum kurallarinin gerektirdikleri nedeniyle yonlendirme yapamiyorsunuz.

Yine de yardimlariniz icin tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bahsettiginiz soket sanirim su elimde tuttugum soket, ne ise yaradigini su an anliyorum:)

Bektaş'ında dediği gibi hella gen 4 balast farınızın alt kısmında yeri hazır 3 tane vida yeri var ve balastın üzerindeki contalı soketin gireceği yerde orada,gösterdiğiniz soket igniter'e girecek olan kablo resimde göreceksiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...