Yunus Emre Bahadır 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 hemen cekiyorum fotografi:) dediginiz gibi sanirim hella gen4 le bu olayi cozucem:)Dediginiz gibi gozuken 3 vida ve ortalarindaki soket ballast icin sanirim? Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 Bektaşın dediği gibi işte, tak Hella Gen 4 ü 200 liraya ampülleri ile bitir işi, şansına tam oraya uygun Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 hemen cekiyorum fotografi:) dediginiz gibi sanirim hella gen4 le bu olayi cozucem:)Dediginiz gibi gozuken 3 vida ve ortalarindaki soket ballast icin sanirim? Soketli tarafı... 1 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 Allah sizleri basimdan eksik etmesin:)Bizim araclarda ariza isigi niyetine, ne ariza olsa yanan SERV lambasi var...Birde bu ballastlari 2.elde alabilecegim bir yer varmi? istanbul olursa cok iyi olur? Lutfen bu konudada yardim ediniz:)Soyle bir ilan buldum aslinda?http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-hella-xenon-d2s-58128616/detay Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 Allah sizleri basimdan eksik etmesin:)Bizim araclarda ariza isigi niyetine, ne ariza olsa yanan SERV lambasi var...Birde bu ballastlari 2.elde alabilecegim bir yer varmi? istanbul olursa cok iyi olur? Lutfen bu konudada yardim ediniz:)Soyle bir ilan buldum aslinda?http://www.sahibinde...-58128616/detay%100 feedback Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 (düzenlendi) Ohh cok sevindim:) Philips 85122'leri de aldik mi tamamdir bu olay:)Bektas, ariza isigi ne gibi bi sorun yaratabilir? 15 Ocak 2012 tarihinde uniquel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 Normalde en sinir olduğum ballast, kocaman ateşleyicisi ile montajda tam bir işkence, ama gel gör ki senin orjinal xenon farlı araca biçilmiş kaftanOhh cok sevindim:) Philips 85122'leri de aldik mi tamamdir bu olay:)Bektas, ariza isigi ne gibi bi sorun yaratabilir?O ilan set zaten, extra bişey almana gerek yok, bu arada ha Pil. 85122 olmuş ha Osram aynı, sadece alırken dikkat et ampülün ortası, kapsül kısmı kararmış olmasın , kararmış ise 2-3 aya elinde kalır sonra 1 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 Bir de simdi dikkat ettim, sol farimin ampul baglanan yeri ile, saf farinki farkli... bu sorun yaratir mi?Bu sol farbu da sag far Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 hocam hangisinde sorun var usttekinde mi alttakinde mi? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 hocam hangisinde sorun var usttekinde mi alttakinde mi?Alttaki mercekte sorun pek bilinen bir ampul yuvası şekli değil bu sanki RS6/A6 Hella Bi-xenon merceğe benziyor... Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 Alttaki mercekte sorun pek bilinen bir ampul yuvası şekli değil bu sanki RS6/A6 Hella Bi-xenon merceğe benziyor...Bu son koydugum ilandaki aciklamada A6 ya uydugu yazilmis? of kafam karisti yinehttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-hella-xenon-d2s-58128616/detay Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Bu son koydugum ilandaki aciklamada A6 ya uydugu yazilmis? of kafam karisti yinehttp://www.sahibinde...-58128616/detaySorun balastta değil mercekteki ampul yuvasında birbirinden farklı iki mercek,üstteki mercekte ampul yuvaya tel yardımı ile sabitleniyor H serisi ampullerde olduğu gibi.Alt resimdeki ampul yuvası ise D2S ampul tutucu ile sabitlenmesi gerekiyor aradaki fark bu... Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 tamam telli olanda sorun yok, ok.ampul tutucuyla bu sorunu asabilirim anladigim kadariyla? kolay bulunan bisey midir peki? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Sorun balastta değil mercekteki ampul yuvasında birbirinden farklı iki mercek,üstteki mercekte ampul yuvaya tel yardımı ile sabitleniyor H serisi ampullerde olduğu gibi.Alt resimdeki ampul yuvası ise D2S ampul tutucu ile sabitlenmesi gerekiyor aradaki fark bu...Buna benzer bir tutucu gerekebilir...tamam telli olanda sorun yok, ok.ampul tutucuyla bu sorunu asabilirim anladigim kadariyla? kolay bulunan bisey midir peki?Bu tutucuyu bulabileceğinizi pek sanmıyorum,balast için link verdiğiniz satıcıya eklediğiniz 2. resmi yollayın o size bir çözüm bulacaktır... 1 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Anladim cok tesekkurler, asilmayacak bi sorun degil gibi gozukuyor, sansimi deniyecegim artik Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 bulabilecegim birsey dimi? kendimi kandirmiyorum dimi? Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 tamamdir cok tesekkurler, yarin ola hayrola umarim baska sorunlarla karsilasmayiz.gercekten cok yardimci oldunuz bana, hangi ballasti almam gerektigini biliyorum artik:) Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 bu kapaktan geçen gördüm ya pardon çıkmacıların toptancısı var oraya gitmiştim onda görmüştüm bu merceğiBektaş çıkmacıların toptancısı nasıl bişey? İlk defa duydum nerdeymiş bu yer? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 tutucu ile halletme işi doğru değil, merceğin üstteki gibi hella mercekle değişmesi en güzeli. çünkü alacağınız balastların ateşleyicisi, üstte gördüğünüz merceğin arkasındaki dört köşe yuvaya oturuyor ve kilitleniyor. bu sayede araç sarsıntılarında ateşleyicinin vereceği ağırlık nedeniyle ampül oynamıyor ve çok daha sağlam oluyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 (düzenlendi) tutucu ile halletme işi doğru değil, merceğin üstteki gibi hella mercekle değişmesi en güzeli. çünkü alacağınız balastların ateşleyicisi, üstte gördüğünüz merceğin arkasındaki dört köşe yuvaya oturuyor ve kilitleniyor. bu sayede araç sarsıntılarında ateşleyicinin vereceği ağırlık nedeniyle ampül oynamıyor ve çok daha sağlam oluyor.Peki başka bir çözüm şekli yoksa,mercek değişemiyorsa nasıl olacak?Ayrıca bizler 300-400 gr ağırlığındaki mercekleri montajlıyoruz en az orj.kadar sarsıntıdan etkileniyor,igniterin ağırlığı en fazla 15-20 gr ne kadar etkilerki orj.mercekli farı... 16 Ocak 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Bektas, tutucudan nerde bulabilirim? Yarin aksam Istanbuldan ayrilacagim, Samsuna geciyorum. Ayrilmadan once tutucuyu da bulmak istiyorum. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Peki başka bir çözüm şekli yoksa,mercek değişemiyorsa nasıl olacak?Ayrıca bizler 300-400 gr ağırlığındaki mercekleri montajlıyoruz en az orj.kadar sarsıntıdan etkileniyor,igniterin ağırlığı en fazla 15-20 gr ne kadar etkilerki orj.mercekli farı...yanlış görmüyorsam resimde işaretlediğim yerlerde vidalı somun var. bunlar merceği tutan somunlar. onları sökülürse mercek boşa düşer ve yenisiyle değiştirilebilir sanırım. aynı takımdan kullanıyorum ve ateşleyicinin ağırlığı o kadar az değil, sanırım 50 gr. vardır ağırlığı, üstelik bendeki metal değil plastik versiyonu. ama sorun o da değil. sorun merceğin ampül tutucu tellerinin ampülü çok sıkı tutmuyor olması. ampülü takıp telleri kilitlediğinde, ampülü arkasından tutup elle çektiğinde dahi esneme yapıyor o teller. aracın kasislerde hoplayıp zıplamasında oluşacak esnemeyi ve sallanmayı varın siz düşünün. yol yakınken ve ortada böyle bir imkan varken değerlendirmek lazım... Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Bence en doğrusu, "sıfır" farı hiç kurcalamadan iade edip, uygun olanı almak. Farın merceğini değiştirdikten sonra, oem fara o kadar para vermeye ne gerek var? Yorum bağlantısı
Yunus Emre Bahadır 16 Ocak 2012 Paylaş 16 Ocak 2012 Evet arkadaslar yardimlarinizla butun sorunlarin ustesinden geldik bugun, artik sadece araca montaj kaldi.Hella Gen4 ballastlar aldim, eksik olan tutucuyu da yine sizlerden bir arkadasin onerdigi gibi plastik orjinaliyle tamamladik.Son durum fotolar..Eklemek istediginiz tavsiyeleriniz onerileriniz varsa her zaman bekliyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts