Murat Toka 11 Şubat 2016 Paylaş 11 Şubat 2016 7 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Clio 2 ler için OEM Hella D2S xenon far satılıyor araştırma fırsatınız oldu mu? o bahsettiğiniz farlar makyajlı kasalarda var. benim aracım için o farlar üretilmiyor bildiğim. benim aracımın farları ekteki resimdeki gibi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 On 11.02.2016 at 14:26, murat toka yazdı: herkese iyi günler diliyorum. foruma yeni üye oldum. giresunda yaşıyorum ve öğretmenim. 2001 modeli clio 2 hb rxt mercekli farlı hb3(9005) soketli ampülleri olan bir aracım var. aracımın aydınlatması konusunda yardıma ihtiyacım var. aracımın aydınlatmasından ciddi anlamda memnun değilim. hafif yağışlı havalarda bile aydınlatma nerdeyse yok oluyor. mesela bilenler bilir yeni yapılan bolaman tünel yolunda , yol aydınlatmasının olmadıgı kısımlarda aracımın aydınlatması neredeyse kayboluyor. aracın burnuna çok yakında olan yerleri aydınlatıyor ve soluk bir aydınlatma oluyor. bu yüzden uzunları açarak gitmek zounda kalıyorum ki karşından araç gelirse ya da önümde araç varsa yeniden kısalara düşürmek zorunda kalıyorum. yani sağlıklı ve güvenli bir sürüş olmuyor pek. aracımın aydınlatmasını arttırmak için ne yapabiliriim. mercekli far olmasına rağmen xenon dönüşümü uygulatmadım çünkü aydınlatmaya ne sekilde bir artısı olacagına dair şüphelerim var. aracımın farları benden önceki sahibi tarafından kaza sonucu değiştirilmiş ve 'depo' marka mercekli far konulmuş. aracımın bilgileri bunlar. aydınlatmayı daha fazla arttırmak için nasıl bir yöntem izlemeliyim. yardımlarınız için teşekkürler Yan sanayi far bunlar, ışık dağılımı pek iyi değil. Ortaya kümelenmiş odaklama düzgün değil. Yükseklik ayarı doğru gibi görünse de, sağ far içeriye doğru bakıyor gibi görünüyor, düzeltilmeli. Orjinali hella ve yine HB3 tipindeydi. Xenonu hiç üretilmedi @Mahmut Akbulut nerden gördün? Osram NB HB3 olarak piyasada bulunabiliyor olması lazım, gerçi bu far optiğiyle çok da iyi bir sonuç alınabileceğini sanmıyorum. Ucuz ve kolay bir yöntem olduğundan denenebilir. Öteki türlü far ustası bulmanız, D2S mercek, ampul, balast satın alıp farları açtırarak monte ettirmenizle ancak tatmin edici bir sonuca ulaşırsınız ki bu da size en az 800 liraya malolacaktır. Çakma xenon denemeyin sonuç alamazsınız. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 (düzenlendi) 45 dakika önce, Selçuk Keleş yazdı: Orjinali hella ve yine HB3 tipindeydi. Xenonu hiç üretilmedi @Mahmut Akbulut nerden gördün? Burada gördüm abi http://www.ebay.com/itm/HELLA-Renault-Clio-II-2-2001-2003-Xenon-Grey-Cover-Headlight-Right-/161430744421 15 Şubat 2016 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 21 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Burada gördüm abi http://www.ebay.com/itm/HELLA-Renault-Clio-II-2-2001-2003-Xenon-Grey-Cover-Headlight-Right-/161430744421 Ok ama bu makyajlı kasa. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 Bir saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Ok ama bu makyajlı kasa. Konu açarken araçların resimleri ve özellikleri de eklense mesaja sonuca daha kısa yoldan gideceğiz ama olmuyor bir türlü , 2001 Clio 2 deyince ona göre yazıyoruz ama bazen aynı yıl içinde kasa makyajlanmış olabiliyor ... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 Bu makyajlı far eski farın takılacağı kasadaki vidalama kısımlarına bire bir uyumlu mu? Yorum bağlantısı
Murat Toka 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 On 15.02.2016 at 11:39, Selçuk Keleş yazdı: Yan sanayi far bunlar, ışık dağılımı pek iyi değil. Ortaya kümelenmiş odaklama düzgün değil. Yükseklik ayarı doğru gibi görünse de, sağ far içeriye doğru bakıyor gibi görünüyor, düzeltilmeli. Orjinali hella ve yine HB3 tipindeydi. Xenonu hiç üretilmedi @Mahmut Akbulut nerden gördün? Osram NB HB3 olarak piyasada bulunabiliyor olması lazım, gerçi bu far optiğiyle çok da iyi bir sonuç alınabileceğini sanmıyorum. Ucuz ve kolay bir yöntem olduğundan denenebilir. Öteki türlü far ustası bulmanız, D2S mercek, ampul, balast satın alıp farları açtırarak monte ettirmenizle ancak tatmin edici bir sonuca ulaşırsınız ki bu da size en az 800 liraya malolacaktır. Çakma xenon denemeyin sonuç alamazsınız. verdiğiniz bilgiler için çok tesekkur ederim. dediklerinize bakılırsa bu farlarla hangi yöntemi denesem de pek istediğim sonucu alamayacağım. aracımı uzun bir süre daha kullanacak olsam maddi boyutuna pek bakmaz dediğiniz işlemleri yaptırırdım ama aracımı yakında değiştirmeyi planlıyorum. peki çıkma far bulup merceklerini elimdeki farların mercekleri ile değiştirsem ve onun üzerinde bi işlem yapabilirmiyim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Şubat 2016 Paylaş 18 Şubat 2016 On 16.02.2016 at 21:18, Oktay Toker yazdı: Bu makyajlı far eski farın takılacağı kasadaki vidalama kısımlarına bire bir uyumlu mu? Farın kasası farklı abi uymayacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Şubat 2016 Paylaş 18 Şubat 2016 On 16.02.2016 at 23:11, murat toka yazdı: verdiğiniz bilgiler için çok tesekkur ederim. dediklerinize bakılırsa bu farlarla hangi yöntemi denesem de pek istediğim sonucu alamayacağım. aracımı uzun bir süre daha kullanacak olsam maddi boyutuna pek bakmaz dediğiniz işlemleri yaptırırdım ama aracımı yakında değiştirmeyi planlıyorum. peki çıkma far bulup merceklerini elimdeki farların mercekleri ile değiştirsem ve onun üzerinde bi işlem yapabilirmiyim. Uğraşmaya değmeyecektir. Merceklerin ayakları falan birebir uymaz bence. Bütçeyi zorlamadan orjinal farları (hella) sıfır olarak uygun fiyata alabiliyosanız alın ve farları komple değiştirin, aydınlatma bir nebze iyileşecektir. Arabayı değiştirecekmişsiniz zaten, osram nb alın takın gittiği kadar kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Şubat 2016 Paylaş 18 Şubat 2016 On 16.02.2016 at 23:11, murat toka yazdı: verdiğiniz bilgiler için çok tesekkur ederim. dediklerinize bakılırsa bu farlarla hangi yöntemi denesem de pek istediğim sonucu alamayacağım. aracımı uzun bir süre daha kullanacak olsam maddi boyutuna pek bakmaz dediğiniz işlemleri yaptırırdım ama aracımı yakında değiştirmeyi planlıyorum. peki çıkma far bulup merceklerini elimdeki farların mercekleri ile değiştirsem ve onun üzerinde bi işlem yapabilirmiyim. H7 mercekler değişim performansa etkisi olmayacaktır.Uğraşmaya karar verirseniz tavsiyem sadece bi-xenon serisi merceklerle uğraşmanız yönünde olur.Sonuçta aynı merceğin yenisi bulup takmadıktan sonra başka mercekler için her ekilde montaj aparatları yada sabitleme teknikleri ile uğraşacaksınız. Yorum bağlantısı
Murat Toka 22 Şubat 2016 Paylaş 22 Şubat 2016 On 18.02.2016 at 14:26, Selçuk Keleş yazdı: Uğraşmaya değmeyecektir. Merceklerin ayakları falan birebir uymaz bence. Bütçeyi zorlamadan orjinal farları (hella) sıfır olarak uygun fiyata alabiliyosanız alın ve farları komple değiştirin, aydınlatma bir nebze iyileşecektir. Arabayı değiştirecekmişsiniz zaten, osram nb alın takın gittiği kadar kullanın. teşekkür ederim yardımlarınız için. en mantıklı secenek dediğiniz gibi ampül değişimi olarak görünüyor. Yorum bağlantısı
Murat Toka 22 Şubat 2016 Paylaş 22 Şubat 2016 On 18.02.2016 at 16:17, Oktay Toker yazdı: H7 mercekler değişim performansa etkisi olmayacaktır.Uğraşmaya karar verirseniz tavsiyem sadece bi-xenon serisi merceklerle uğraşmanız yönünde olur.Sonuçta aynı merceğin yenisi bulup takmadıktan sonra başka mercekler için her ekilde montaj aparatları yada sabitleme teknikleri ile uğraşacaksınız. uğraşacağimi sanmıyorum açıkcası çünkü çok detaylı bir iş. giresunda yaşıyorum ve bu işlemler için yardım alabilecek oldugum bir yer görmedim henüz. selçuk bey in de söylediği gibi ampül değişimi şimdilik kısa vadedeki en mantıklı çözüm olarak görünüyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 13 saat önce, Murat Toka yazdı: uğraşacağimi sanmıyorum açıkcası çünkü çok detaylı bir iş. giresunda yaşıyorum ve bu işlemler için yardım alabilecek oldugum bir yer görmedim henüz. selçuk bey in de söylediği gibi ampül değişimi şimdilik kısa vadedeki en mantıklı çözüm olarak görünüyor. Ampul değişimi sonrasın iyi bir far ayarı yapalırsa iyi olacaktır.Olmadı 10 metre civarından düz zeminde far çizgisini resimlerseniz ona göre yorumları yapabiliriz. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Temmuz 2016 Paylaş 9 Temmuz 2016 (düzenlendi) Ankara'dan bir arkadaşımızın Clio tek kapı aracının yıpranmış sorunlu hale gelmiş farlarının onarımı için eski tip Hella merceği yerine yeni tip Hella bi-xenon mercek montajı,kırık ayaklarının onarımı,Hella Gen5 balast,Osram D1s xenon ile değişimi,tavsiyeme uyarak matlaşmış camların değişimi için yan sanayi halojen far alıp cam değişimi sonrası Rabbimin izni ile güzel sonuç ile bi-xenon model far olarak toplamak geçtiğimiz aylarda kısmet olmuştu. 9 Temmuz 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Temmuz 2016 Paylaş 11 Temmuz 2016 Tertemiz olmuş, güle güle kullansın sahibi. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Dağ 28 Haziran 2017 Paylaş 28 Haziran 2017 ÖNCELİKLE İYİGÜNLER.BENDE 2001 MODEL CLİO SEDAN 1,4 16V ARACIM VAR.ÖN FARLARDA AYDINLATMA PROBLEMİ YAŞIYORUM.HB3 9005 LED ALACAĞIM LAKİN YİNE PROBLEMİM GİTMEZ DİYE Bİ TERETTÜDDEYİM..BUNA SIFIR MERCEK ALSAM KENDİM TAKABİLİRMİYİM VE NETÜR Bİ MERCEK ALMAM GEREK 2,5' VAR 3' VAR ESKİSİNİ BİLEMİYORUM.GALİBA ESKİSİ İÇİ SOLDU KARANLIKTA AYDINLATMA GÜZEL AMA ŞEHİR İÇİ YOK GİBİ.ÜZERİNDE NORMAL HALOGEN AMPÜL VAR.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM KENDİM MERCEK ALIP TAKMAK İSTİYORUM YADA AYDINLATMA DÜZELİR DERSENİZ LED ZENON ALMAK İSTİYORUM ORİJİNALLİĞİNİ BOZMADAN Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Haziran 2017 Paylaş 28 Haziran 2017 Hoş geldiniz. Linkteki konuda son paylaşımları inceleyiniz. http://www.geceucusu.com/topic/5388-renault-clio-3-2005%E2%80%932012-bi-xenon/?page=3#comment-80988 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Haziran 2017 Paylaş 29 Haziran 2017 14 saat önce, DENİZ DAĞ yazdı: ÖNCELİKLE İYİGÜNLER.BENDE 2001 MODEL CLİO SEDAN 1,4 16V ARACIM VAR.ÖN FARLARDA AYDINLATMA PROBLEMİ YAŞIYORUM.HB3 9005 LED ALACAĞIM LAKİN YİNE PROBLEMİM GİTMEZ DİYE Bİ TERETTÜDDEYİM..BUNA SIFIR MERCEK ALSAM KENDİM TAKABİLİRMİYİM VE NETÜR Bİ MERCEK ALMAM GEREK 2,5' VAR 3' VAR ESKİSİNİ BİLEMİYORUM.GALİBA ESKİSİ İÇİ SOLDU KARANLIKTA AYDINLATMA GÜZEL AMA ŞEHİR İÇİ YOK GİBİ.ÜZERİNDE NORMAL HALOGEN AMPÜL VAR.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM KENDİM MERCEK ALIP TAKMAK İSTİYORUM YADA AYDINLATMA DÜZELİR DERSENİZ LED ZENON ALMAK İSTİYORUM ORİJİNALLİĞİNİ BOZMADAN Forumumuzda tüm araç modellerinin konusu bulunmaktadır. Aracınıza ait konuyu arayıp ona devam ediniz, gerekmedikçe yeni konu açmayınız. Lütfen büyük harf kullanmayın. Led, xenon kit vb. Ürünlerden verim alamazsınız. Optik geometrisi uyumlu değil. Üzerindeki mercekler kararmış olabilir açıp bakmadan anlama imkanı yok. Fotoğrafta fena görünmüyor. Düşük maliyetle adım adım gidiyim derseniz osram nightbreaker hb3 takıp deneyin, yükseklik ayarını yapın. Sonuçtan memnun kalmazsanız mercek ve xenon yönüne kaymaktan başka seçeneğiniz olmayacak.Tabii ki Bu maliyetli olacaktır. Önceki mesajlarda mercek uygulamaları olması lazım onları inceleyin. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Dağ 18 Ağustos 2017 Paylaş 18 Ağustos 2017 On 29.06.2017 at 06:34, Selçuk Keleş yazdı: Forumumuzda tüm araç modellerinin konusu bulunmaktadır. Aracınıza ait konuyu arayıp ona devam ediniz, gerekmedikçe yeni konu açmayınız. Lütfen büyük harf kullanmayın. Led, xenon kit vb. Ürünlerden verim alamazsınız. Optik geometrisi uyumlu değil. Üzerindeki mercekler kararmış olabilir açıp bakmadan anlama imkanı yok. Fotoğrafta fena görünmüyor. Düşük maliyetle adım adım gidiyim derseniz osram nightbreaker hb3 takıp deneyin, yükseklik ayarını yapın. Sonuçtan memnun kalmazsanız mercek ve xenon yönüne kaymaktan başka seçeneğiniz olmayacak.Tabii ki Bu maliyetli olacaktır. Önceki mesajlarda mercek uygulamaları olması lazım onları inceleyin. söküp merceği temizleyim diyorum ama aslında mercek değişimi şart bence ama mercek ölçülerini bilmiyorum istiyorumki mercek alıp kendim montajını yapayım o konuda tavsiyeniz nedir bizim buralarda mercek değişimi yapan yok olsada buralarda yaptırmam kalite işcilik yok ben daha iyisini yaparım Yorum bağlantısı
Deniz Dağ 18 Ağustos 2017 Paylaş 18 Ağustos 2017 On 19.01.2012 at 02:38, Yunus Emre Bahadır yazdı: Abilerim kardeslerim, uygulamayi gerceklestirdik, farlarim ayarsizdir, yarin bilir kisi tarafindan ayarlanicaktir. Amacim, bu aracta boyle bir uygulamada isin sonuna nasil gelindigi ve nelerle karsilasildigina dair feedback yapmaktir. Bugun ben ve cok yakin arkadasimla birlikte giristik bu ise, tamponu soktuk, ardindan farlarimizi montajladik. Halen tavsiyelere ihtiyacim oldugunu dusunmekteyim, tesekkurlerimi sunuyorum. Far motorlari birebir uydu. Elektrik soketimiz birebir uydu. Acikcasi sadece montaj yaptik ve yolumuza devam ettik. Arac duvara gelisiguzel ve capraz durmaktadir. Far ayarlarim da bozuk olabilir, dedigim gibi yarin kontrol edilecek. nasıl bir yol izlediniz aynı problem bendede var yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Muhammet Üner 5 Ocak 2018 Paylaş 5 Ocak 2018 Merhabalar , Öncelikle forumda yeniyim yanlış yere konu açtıysam özür dilerim. Aracım 2001 model clio mercek farlı aracımda farlarım sarardığı için yansanayi mercekli far aldım. Halojen farları beğenmediğim için ve aydınlatmasından da memnun olmadığımdan led ampul aldım. Kısa farlarım hb3/9005 , bu sokete uygun led aldım bu sefer farlarım ışığı çok dağıtıyor yağmurda önümü göremiyorum. Xenon kit alsam faydasını görürmüyüm ? Yoksa orijinal hella far grubumu almalıyım ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Ocak 2018 Paylaş 6 Ocak 2018 12 saat önce, Muhammet ÜNER yazdı: Merhabalar , Öncelikle forumda yeniyim yanlış yere konu açtıysam özür dilerim. Aracım 2001 model clio mercek farlı aracımda farlarım sarardığı için yansanayi mercekli far aldım. Halojen farları beğenmediğim için ve aydınlatmasından da memnun olmadığımdan led ampul aldım. Kısa farlarım hb3/9005 , bu sokete uygun led aldım bu sefer farlarım ışığı çok dağıtıyor yağmurda önümü göremiyorum. Xenon kit alsam faydasını görürmüyüm ? Yoksa orijinal hella far grubumu almalıyım ? Orjinal far sadece hb3 ampul takarsan düzgün aydınlatma sağlayacaktır. Led ampulleri optiği uymadığından zaten önermiyoruz, bişey demeye gerek kalmamış sonucunu da yaşamışsın zaten. Yan sanayi farların optiği de düzgün olmuyor bunun da ekstra kaybı olmuş. Kısacası boşa para harcamışsın malesef, keşke daha önce buraya yazsaydın. Ne yapılabilir, ledleri çıkarıp osram nbr hb3 takıp sonuca bakarsın en ucuz çözüm bu. Eğer bunun sonucundan memnun olmazsan -ki büyük ihtimalle olmayacaksın- farı açtırıp d1 tipi mercek ve ampul/balast taktırman sorunu tamamen çözecektir tabii ki en az 800-1000 lira bütçe gerekecektir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts