Erkan Kahya 23 Aralık 2013 Paylaş 23 Aralık 2013 Resimleri site içerisinden yüklersen görülebilir. Link kopyalayarak açılıyor aslında. Yardım konusunda da merak etmeyin konu içerisinde her türlü sorularınıza cevap bulursunuz. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Aralık 2013 Paylaş 23 Aralık 2013 2004 model Clio2 aracımın fabrikasyon farlarının güneşten solması benim şevkimi kabarttı bende yeni farlarımı xenon far yaptım geçmişte kör yolculuk yapıyormuşum.Hella xenon FarHella Gen4 balastHella ateşleyici duyPhilips D2S CA 5000K 85122 C1 Ampuleklediğim fotolar görünmüyor sanırım onuda geçtim mesaj atamıyorum forum biraz farklı sanırım bana biri anlatsın lütfen kanunu nedir bu forumun özel mesaja kapalı olan ilk forum yardım konularıda kapalı anlamış değilim59 kişi görüntülemiş ama kimse bi cevap yazmamış valla ilginç bir durum Foruma hoşgeldiniz. Forumumuzda özel mesaj sistemi kapalı, paylaşım ruhunu bozduğu için bu önlemi almamız gerekti. Fotoları siteden çekip yükledim, dışarıdan gösterimi kapatmışlar. Farlar harika olmuş, önceden de xenon muydu, beyinde kodlama gerekti mi, maliyetler nelerdir bilgi alabilir miyiz ? 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Elinize sağlık.İyi günlerde kullanın.Mercek kapagı seçiminiz harika olmuş.Mercek kapagı hangi araç versiyonuna ait biliyor musunuz?Megan 2 far çerçevesindeki mercek kapagını çok anımsatıyor keserek mi boyadınız? 1 Yorum bağlantısı
Erkan Filizol 25 Aralık 2013 Paylaş 25 Aralık 2013 (düzenlendi) Foruma hoşgeldiniz. Forumumuzda özel mesaj sistemi kapalı, paylaşım ruhunu bozduğu için bu önlemi almamız gerekti. Fotoları siteden çekip yükledim, dışarıdan gösterimi kapatmışlar. Farlar harika olmuş, önceden de xenon muydu, beyinde kodlama gerekti mi, maliyetler nelerdir bilgi alabilir miyiz ?teşekkürler şimdi anlıyorum neden özel mesajlar kapalı bu xenon far ,balastlar,ateşleyiciler,hella kısacası bu aracın avrupadaki spor versiyonu ampul orjinal philips kısacası herşey orjinal alman fiyata gelince bazı parçalar yurt dışından geldiği için montaj dahil 1750 liraElinize sağlık.İyi günlerde kullanın.Mercek kapagı seçiminiz harika olmuş.Mercek kapagı hangi araç versiyonuna ait biliyor musunuz?Megan 2 far çerçevesindeki mercek kapagını çok anımsatıyor keserek mi boyadınız?teşekkür ederim ben kesme biçme yapmadım hiç kablo dahi kesmedim bu xenon sistem farlar dahil hella benim arabamın avrupadaki spor versiyonu olan modele ait )Resimleri site içerisinden yüklersen görülebilir. Link kopyalayarak açılıyor aslında. Yardım konusunda da merak etmeyin konu içerisinde her türlü sorularınıza cevap bulursunuz.teşekkür ederim yönetici halletmiş saolsun )) 25 Aralık 2013 tarihinde erkan filizol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Özturhan 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 (düzenlendi) öncelikle iyi gunler abilerim kardeslerım aracım 2000 model renault clıo aracımda orjınal merceklı farlarım var fakat 14 senenın verdıgı bı sonuc olan mercek kararmasıyla karsı karsıyayım yenı far almak ıstemıyorum sadece far ıcındekı merceklerı degıstırmek guclendırmek ıstiyorum aracımın merceklı ampul tıpı 9005(hb3) nasıl bı mercek kullanmalıyım kı gorrus acım bıraz daha yukselsın 2 Ocak 2015 tarihinde Zafer Özturhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 oem olarak bulabilirsen yeni kasa honda civic merceği bul xenon olanları gayet iyi aydınlatıyor.Bulamazsan mercek yerine göre hella ya da bosch bi xenon mercek koyabilirsin. Yorum bağlantısı
Zafer Özturhan 3 Ocak 2015 Paylaş 3 Ocak 2015 tesekkur ederım yok mu baska tavsıyesı olan Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 3 Ocak 2015 Paylaş 3 Ocak 2015 Gökhan yapılması gerekeni söylemiş değişim şart. Mevcut projektör 2.5" gibi bi-xenon olması şart değilse megane 2 den çıkan d2s kullanabilirsin daha ufak ve o da 2.5". Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Ocak 2015 Paylaş 5 Ocak 2015 öncelikle iyi gunler abilerim kardeslerım aracım 2000 model renault clıo aracımda orjınal merceklı farlarım var fakat 14 senenın verdıgı bı sonuc olan mercek kararmasıyla karsı karsıyayım yenı far almak ıstemıyorum sadece far ıcındekı merceklerı degıstırmek guclendırmek ıstiyorum aracımın merceklı ampul tıpı 9005(hb3) nasıl bı mercek kullanmalıyım kı gorrus acım bıraz daha yukselsın Ucuz çözüm istiyorsan H7 mercek kullanabilirsin, H7 xenon takmak için değil ama. Yorum bağlantısı
Zafer Özturhan 5 Ocak 2015 Paylaş 5 Ocak 2015 d2s mercek uyarsa onu yapmak ıstersım capları onemlı aslında bana kalırsa hellanın d2s lerını cok onerıyorlar ondan almak ıstıyorum ama uyar mı ıste oyle bı sıkıntı var Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 5 Ocak 2015 Paylaş 5 Ocak 2015 farları açıp içindeki mercekle diğerlerini karşılaştırmadan buradan yorum yapmak zor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Ocak 2015 Paylaş 6 Ocak 2015 d2s mercek uyarsa onu yapmak ıstersım capları onemlı aslında bana kalırsa hellanın d2s lerını cok onerıyorlar ondan almak ıstıyorum ama uyar mı ıste oyle bı sıkıntı var Farın derinliğini ölçmek lazım, ön cam ile arka kapak yani. Şu mercek direk uyar diyebilmek için daha önce benzer uygulamayı yapmış olmak lazım, net bişey söyleyemeyiz Riske girmemek için yan sanayi aynı fardan alıp üzerinde çalışma yapmak daha garantili olacaktır. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 6 Ocak 2015 Paylaş 6 Ocak 2015 Farı oturttuktan sonra arkadaki boşluğa bakın. Benim farın arkasında cam suyu deposu olduğundan çok geriye alamadım öne alınca da mercek hafif far camına temas ediyor. Merceği sabitledikten sonra tekrar çıkarmak zorunda kalmayın önünü arkasını iyi hesaplayın. Yorum bağlantısı
Mete Akar 2 8 Ocak 2015 Paylaş 8 Ocak 2015 arkadaşlar merhaba,aynı mercekli fardan bende 2 takım mevcut,bunlardan birine d2s mercek takmak istiyorum ancak görüş açısından mantıklı olur mu sizce? yani zaten orjinalde de aracın farları mercekli,buna xenon kit uygulamak mı daha iyidir,yoksa kes biç yapıp d2s mercek takmak mı? Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 arkadaşlar merhaba,aynı mercekli fardan bende 2 takım mevcut,bunlardan birine d2s mercek takmak istiyorum ancak görüş açısından mantıklı olur mu sizce? yani zaten orjinalde de aracın farları mercekli,buna xenon kit uygulamak mı daha iyidir,yoksa kes biç yapıp d2s mercek takmak mı?kes biç yapıp ds2 mercek çok daha mantıklı, çok daha sağlıklı olacaktır. eğer imkanlar müsaitse. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 arkadaşlar merhaba,aynı mercekli fardan bende 2 takım mevcut,bunlardan birine d2s mercek takmak istiyorum ancak görüş açısından mantıklı olur mu sizce? yani zaten orjinalde de aracın farları mercekli,buna xenon kit uygulamak mı daha iyidir,yoksa kes biç yapıp d2s mercek takmak mı?D2s mercek ya da d1s mercek hemen hemen aynılar zaten alıp takmak daha iyi en azından mercek kararmaz xenondan. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Özturhan 15 Ocak 2015 Paylaş 15 Ocak 2015 d2s ampulu 9005 mercege uyar mı acaba 9005 philips ampuller cok pahalı boyle bı fıkır geldı aklıma bırde d2s ler daha kalıtelı gıbı Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Ocak 2015 Paylaş 15 Ocak 2015 d2s ampulu 9005 mercege uyar mı acaba 9005 philips ampuller cok pahalı boyle bı fıkır geldı aklıma bırde d2s ler daha kalıtelı gıbıUymaz 9005 3 tırnaklı ve çevirmeli soket uyumlu , D2S ampulü yerine tutturmak için ampul tutucu halka yada tel gerekli ... Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 15 Ocak 2015 Paylaş 15 Ocak 2015 d2s ampulu 9005 mercege uyar mı acaba 9005 philips ampuller cok pahalı boyle bı fıkır geldı aklıma bırde d2s ler daha kalıtelı gıbı9005 Philips diamond vision 5000K halojen var elimde isterseniz, 3 ay kullandım. Yorum bağlantısı
Zafer Özturhan 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 xenon lazım hocam bana halojen kullanmıyorum sagolasın Yorum bağlantısı
Mert Çakmak 3 Ocak 2016 Paylaş 3 Ocak 2016 Merhabalar aracıma bir sene önce kendi farları yeterli göstermediği için ve aracın diğer mercekli farının aldıgım yorumlara gore pek randıman vermediği ve kucuk olması sebebiyle Junyan mercekli far taktım.Hiçbir sorun yok fakat merceği değiştirip bi xenon yapmak istiyorum Farın kısa hüzmesi mercek,uzun ise normal halojen kısalara bi xenon takıp kısa yanmazken sadece parklar açıkken halojenle,bi xenon açıkken bi xenonla çalışmasını istiyorum mümkün müdür acaba? cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim aracın fotolarını ekledim. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Ocak 2016 Paylaş 3 Ocak 2016 Mert bey merhaba hoş geldiniz Yapmak istediğiniz uygulama röle ile mümkündür ... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 13 saat önce, Mert Çakmak yazdı: Merhabalar aracıma bir sene önce kendi farları yeterli göstermediği için ve aracın diğer mercekli farının aldıgım yorumlara gore pek randıman vermediği ve kucuk olması sebebiyle Junyan mercekli far taktım.Hiçbir sorun yok fakat merceği değiştirip bi xenon yapmak istiyorum Farın kısa hüzmesi mercek,uzun ise normal halojen kısalara bi xenon takıp kısa yanmazken sadece parklar açıkken halojenle,bi xenon açıkken bi xenonla çalışmasını istiyorum mümkün müdür acaba? cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim aracın fotolarını ekledim. Bu kasanın orjinalinde önce H4 makyajdan sonra da HB3/H7 mercekli far kullanıldı. Eğer sendeki ikincisi ise uzun fardan bi-xenon merceğinin motoruna paralel çekip kullanabileceksin. 1 Yorum bağlantısı
Murat Toka 11 Şubat 2016 Paylaş 11 Şubat 2016 herkese iyi günler diliyorum. foruma yeni üye oldum. giresunda yaşıyorum ve öğretmenim. 2001 modeli clio 2 hb rxt mercekli farlı hb3(9005) soketli ampülleri olan bir aracım var. aracımın aydınlatması konusunda yardıma ihtiyacım var. aracımın aydınlatmasından ciddi anlamda memnun değilim. hafif yağışlı havalarda bile aydınlatma nerdeyse yok oluyor. mesela bilenler bilir yeni yapılan bolaman tünel yolunda , yol aydınlatmasının olmadıgı kısımlarda aracımın aydınlatması neredeyse kayboluyor. aracın burnuna çok yakında olan yerleri aydınlatıyor ve soluk bir aydınlatma oluyor. bu yüzden uzunları açarak gitmek zounda kalıyorum ki karşından araç gelirse ya da önümde araç varsa yeniden kısalara düşürmek zorunda kalıyorum. yani sağlıklı ve güvenli bir sürüş olmuyor pek. aracımın aydınlatmasını arttırmak için ne yapabiliriim. mercekli far olmasına rağmen xenon dönüşümü uygulatmadım çünkü aydınlatmaya ne sekilde bir artısı olacagına dair şüphelerim var. aracımın farları benden önceki sahibi tarafından kaza sonucu değiştirilmiş ve 'depo' marka mercekli far konulmuş. aracımın bilgileri bunlar. aydınlatmayı daha fazla arttırmak için nasıl bir yöntem izlemeliyim. yardımlarınız için teşekkürler Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 11 Şubat 2016 Paylaş 11 Şubat 2016 59 dakika önce, murat toka yazdı: herkese iyi günler diliyorum. foruma yeni üye oldum. giresunda yaşıyorum ve öğretmenim. 2001 modeli clio 2 hb rxt mercekli farlı hb3(9005) soketli ampülleri olan bir aracım var. aracımın aydınlatması konusunda yardıma ihtiyacım var. aracımın aydınlatmasından ciddi anlamda memnun değilim. hafif yağışlı havalarda bile aydınlatma nerdeyse yok oluyor. mesela bilenler bilir yeni yapılan bolaman tünel yolunda , yol aydınlatmasının olmadıgı kısımlarda aracımın aydınlatması neredeyse kayboluyor. aracın burnuna çok yakında olan yerleri aydınlatıyor ve soluk bir aydınlatma oluyor. bu yüzden uzunları açarak gitmek zounda kalıyorum ki karşından araç gelirse ya da önümde araç varsa yeniden kısalara düşürmek zorunda kalıyorum. yani sağlıklı ve güvenli bir sürüş olmuyor pek. aracımın aydınlatmasını arttırmak için ne yapabiliriim. mercekli far olmasına rağmen xenon dönüşümü uygulatmadım çünkü aydınlatmaya ne sekilde bir artısı olacagına dair şüphelerim var. aracımın farları benden önceki sahibi tarafından kaza sonucu değiştirilmiş ve 'depo' marka mercekli far konulmuş. aracımın bilgileri bunlar. aydınlatmayı daha fazla arttırmak için nasıl bir yöntem izlemeliyim. yardımlarınız için teşekkürler Clio 2 ler için OEM Hella D2S xenon far satılıyor araştırma fırsatınız oldu mu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts