İçeriğe Yönlendir

VW Passat 5 (1997-2001) Arteon stil gündüz farı

Oktay Toker

Recommended Posts

Oktay Toker

Ankara'dan bir arkadaşımız çıkma başka bir arkadaşından şeffaf camlı yan sanayi farlara kendince çalışma yapmaya çalışmış ve yarıda kalmış olan farları edinmiş,parçaları eksikti ve yeniden orijinal çıkma far,Valeo bi-xenon mercek temin ederek sadece camları kullanmaya karar vererek ilk etapta karar kılınan Passat b7 gündüz farı çok istesemde uzun süren ilk aşamada ne açı derecesi nede kalıpsal ölçüsü maalesef çirkin duracak şekilde olumsuz netice aldım.Sonra Mercedes Cla gündüz farı reflektör parçalarını kullanarak b7 gündüz farı lenslerini ve elimdeki 2835smd yarım watt Edison power ledleri kullanarak insiyatif alarak gündüz farı yapmaya ve b7 gündüz farından çıkan orijinal Hella sürücüyü kullanmaya karar verdim ve sonradan oluşan bazı hatalarda giderilerek uzun süren bir çalışmayı Rabbimin izni ile arkadaşımızın sabrı ve destegi ve sonuca olan sevinci ile bitirmek kısmet oldu.

6065.jpg

6066.jpg

6131.jpg

6137.jpg

6139.jpg

6140.jpg

6194.jpg

6199.jpg

6202.jpg

6204.jpg

6205.jpg

6206.jpg

6209.jpg

6210.jpg

6211.jpg

20180519-_WA0013.jpg

20180519-_WA0014.jpg

20180519-_WA0015.jpg

20180418-_WA0011.jpg

0947.jpg

0948.jpg

0949.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Az kromlu daha güzel olmuş, güle güle kullansın 

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Kadir Aydınlık

merhaba arkadaşlar bende muhabbetinize sonradan katıldım  benimde buna benzer bir proje hedefim var ama sizlerden biraz daha aydınlaıtıcı ve teknik bilgi desteği istiyorum benimde 99 passatım var hani şu irenç hiç yolu aydınlatmayan çizgili farlara sahibim ilk olarak aliexpresten şeffaf far camı alarak bir şekilde sizin tavsiye edeceğiniz bi-xenon veya led (xenon ve led arasında farklılıklar nedir hangisi daha etkin aydınlatma sağlar çünkü benim amacım sadece şekil olsun amaçlı değil tamamen yol güvenliğine yönelik olsun istiyorum) mercek temin dicem ama benim farlara merceklerin bağlantı detayları lazım nasıl bir yolizlemem gerek farın arka tarafında yeterli alanımız varmıdır veya içten duyu kısmından bağlantılı mercekler var galiba onları önerirmisiniz  biraz uzun oldu ama artık beni mazur görün teşekkürler

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hoş geldiniz.

Orijinal Hella bi-xenon kullanarak e orijinal xenon kit ile verimi alabilirsin.diğer türlü zaman kaybın olur..

Arka kısımda kapakta işleme gerek kalmıyor ,en azından konudaki çalışmada öyle.

Orijinal yeni nesil led mercekler boyut olarak sıkıntılı,Aydınlatma olarak tatmin edici ve bazı modeller bi-xenon kalitesinde olsada dediğim gibi boyut olarak montajı çok zor ve elektronik kartları önemli.

Linklerdeki konular fikirler verecektir.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Aydınlık

sn: oktay toker cevabınız için çok teşekkürler tavsiyeniz üzere anladımki led ler işçilik ve elektronik açıdan daha teferruatlı ve riskli ürünler onun için bi-xnon üzerine yoğunlaşıcam   üstteki projenizde gördüğüm kadarıyla farın içindeki kromajlı çanak kısmınıda iptal ederek siyah ana gövdenin üstüne ürünleri monte etmişsiniz ben kromajlı çanağı iptal etmeden uygulama yapabilirmiyim merceğin kısa hüzme çanağına yerleştirme konusunda elinizde görsel ve teknik bilgi varmı acaba odaklama konusunda biraz soru işaretleri var kafamda ve hella demişsiniz hellanın hanigi modelleri(yeni tip  eski yip veya intemo hangisi?) ben kısa hüme çanağınbdfa bixenon  uzun hüzme kendi halinde bırakıcam öyle olduğu zaman uzunları komple iptalmi etmem gerekicek sorularım biraz uzun oluyor ama affınıza ve hoşgörünüze sığınıyorum:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Parçaları montaj tekniği size baglı bir durum...Verdiğim linklerde sorduğunuz soruların cevapları fazlası ile mevcut inceleyebilirseniz daha fazla şekildede cevaplara ulaşabilirsiniz.:good1:

Yorum bağlantısı
Kadir Aydınlık

hayırlı cumalar arkadaşlar  ben sağolsun oktay beyin ve forumdaki diğer konuların yardımıyla mevcut merceksiz halojen farlarıma şeffaf far camı alıp mercekleride yeni hella bi-xenon d1s ampul bosch veya hella balans alıp montaj aşamasına geçmeyi planlıyorum peki  bu mercekleri uygularken halojen farlarıma uygun kapak önerisine ihtiyacım var yani mercekleri monte ettikten sonra farın içine tam uyumlulu kapak hangisi olabilir sizce sade v ezarif bir görüntü olmasını istiyorum 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hali hazırda takıpta tamam diyebileceğiniz bir kapak bulmak oldukça zor.Merceği temin ettiğiniz arkadaşlara sorup almanız gerekecektir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...