Cihan Taşpınar 22 Kasım 2018 Paylaş 22 Kasım 2018 S. a arkadaşlar uzun bir araçsızlıktan sonra tekrar aranızdayım keyifli forumlar dilerim öncelikle.sorunum şöyle megane 2 dinamic model bir araç aldık halojen fara sahip sağ far valeo sol far ayfar olarak değişmiş öncesinde. şimdi sol farım çok yukarıya ve sağa doğru baktığı için karşıdan gelen insanları düşünerek tarif edilen şekilde düz bir zeminde ufaktan bir far ayarını yaptım.ama sol taraf çok karanlık duruyordu elektrikçiye gittim far ayarı yapılır yazıyordu adam alyan yerine düz tornavida kullandığı için ayar yapamadığı gibi ayar vidasınıda bozdu plastik olduğu için üstelik far motorununda dişleri sıyrıldı sanırsam ki devamlı bir tırlama sesi geliyor ve içeriden yükseklik ayarı artık çalışmıyor şu an. e ayar vidası da bozuldu ondan da ayar olmuyor.neyse çıkma bir far motoru bulup değiştirmeyi düşünüyorum ama az da olsa sağ fara göre bir tık yukarıda sabit kaldı sol farım.ama benim için daha büyük problem far yönü ayarının olmamasıdır.sisli bir havada giderken sol farımın bariz bir şekilde 15 metre ileride sağ far ile birleştiğini farkettim.sağ düz sol far sağa doğru bakıyor büyük ihtimal sol tarafımın karanlık olması bu sebepten.bu far tipinde sağ sol yön ayarı var mıdır yoksa sorunum yan sanayi far olmasından mıdır ? Elektrikçi tamponu sökünce görünmeyen bir yerde yön ayarı olduğunu söyledi ama ben yaptıklarından sonra güvenip elletmedim. bu yön problemini nasıl çözebilirim ampul vs tam oturmuş oynama yok kontrol ettim.uzun oldu kusura bakmayın Yorum bağlantısı
Emrah Sayar 22 Kasım 2018 Paylaş 22 Kasım 2018 Aleyküm selam , megane 2 de far sağ sol ayarı var sinyal ampülü ile h7 ampül kapağını arasında alt tarafda kafası da anahtar baş 6 mm , çok az bir düz tornavida ağzı var ama ayar yapmak için lokmayada anahtar şart . Tamponu sökmeden ayar yapmak zor gibi , görmen bile zor belki davlumbaz içindeki delikten görünüyordur . Ayrıca sol taraf normalde biraz düşük görünür bunu göz önünde bulundur Yorum bağlantısı
Cihan Taşpınar 22 Kasım 2018 Yazar Paylaş 22 Kasım 2018 (düzenlendi) 12 dakika önce, Emrah Sayar yazdı: Aleyküm selam , megane 2 de far sağ sol ayarı var sinyal ampülü ile h7 ampül kapağını arasında alt tarafda kafası da anahtar baş 6 mm , çok az bir düz tornavida ağzı var ama ayar yapmak için lokmayada anahtar şart . Tamponu sökmeden ayar yapmak zor gibi , görmen bile zor belki davlumbaz içindeki delikten görünüyordur . Ayrıca sol taraf normalde biraz düşük görünür bunu göz önünde bulundur Teşekkür ederim eğer bu ayar mevcut ise olmadı ön tamponu indiririm zaten far ayar motoru da takmak zor olabilir araç üzerindeyken gündüz gözüyle yapmakta fayda var o halde.evet sol far sağa göre daha aşağıda olmalı bunun farkındayım ama ayar vidası yalama olduğundan elimden bir şey gelmiyor şimdilik far yönününü biraz sola alıp motoru da taktıktan sonra iyi bir ayar ile geceleri daha rahat yolculuk edebilirim kimseyi rahatsız etmeden acaba elinizde farın arka tarafından görünümü ile ilgili bir resim vs birşey mevcut mu nette çok aradım ama bulamadım bu şekilde yerini bilsem belki farı sökmeden bu işi halledebilirim diye düşünüyorum 22 Kasım 2018 tarihinde Cihan Taşpınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Taşpınar 22 Kasım 2018 Yazar Paylaş 22 Kasım 2018 nette böyle bir resim buldum ve tahmin ettim ayar yerini kırmızıyla işaretledim.doğru yer burası mı yoksa farklı bir yer mi acaba Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Kasım 2018 Paylaş 22 Kasım 2018 Araç hayırlı olsun.Resimdeki şaretli kısım hava filtresi..İşaretlediğiniz kısmın Üzerinde üstte çubuk gibi çıkıntı mevcut iç dış ayarı onla yapılıyor. İki far çizgisi aynı hizada olacak.biri aşagıda biri yukarda olmaz. Yorum bağlantısı
Cihan Taşpınar 22 Kasım 2018 Yazar Paylaş 22 Kasım 2018 cevabınız için teşekkür ediyorum far ayarını aslında biliyorum da ben anlatamadım o noktaya pek el sığmaz gibi ama hani şu çin işi esnek matkap uçları var ya sanırım burada işime yarar gibi duruyor Yorum bağlantısı
Emrah Sayar 22 Kasım 2018 Paylaş 22 Kasım 2018 Evet flex mini lokma kolu bulursanız işinizi görür büyük ihtimalle , onları ağzı 6 mm oluyor genelde ucuna başka bişey istemez. Ayar vidası oktay ustanın tarif ettiği resme göre yukarıda olan çubuk Yorum bağlantısı
Recommended Posts