İçeriğe Yönlendir

Altı adet off road sis farı aydınlatması nasıl yapılır ?

Sıraç As

Recommended Posts

Sıraç As

merhaba herkese.

Eski bir 1973 model defender aldım.

Elektrik sorunları yasiyorum. Ancak su an için 7 adet sis farı bağlamak istiyorum. 2 si ayrı biri ayrı ve son dört tanesi ayrı yanacak.

Bununlar için nasıl bir role kullanmalıyız ve bağlantıların verimli olması için nasıl bir sema olmalı ? Son olarak çok fazla enerji cekeceklerinden. Bir önerimiz olur mu.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Sıraç bey merhaba aracınız hayırlı olsun , kullanılacak sis farları Led mi? halojen mi? bundan bahsetmemiş siniz . Röle kullanarak sürüleceği için halojen yada Led olması çok fark etmiyor ama bu sayıda ki halojen lambalar sistemi biraz zorlayacağı için detayları bilmekte fayda var . Her bir grup için bir tane röle yeterli , bunun içinde Elo nun mini güç rölelerini kullanabilirsiz  . 3 ayrı gruba ayıracağınız sis farlarını kontrol etmek içinse offroadçuların kullandığı kontrol panelini kullanabilirsiniz . 

http://www.elo.com.tr/12v-4-terminalli-2

6 gang rocker switch panel ile ilgili görsel sonucu

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
15 saat önce, Sıraç As yazdı:

merhaba herkese.

Eski bir 1973 model defender aldım.

Elektrik sorunları yasiyorum. Ancak su an için 7 adet sis farı bağlamak istiyorum. 2 si ayrı biri ayrı ve son dört tanesi ayrı yanacak.

Bununlar için nasıl bir role kullanmalıyız ve bağlantıların verimli olması için nasıl bir sema olmalı ? Son olarak çok fazla enerji cekeceklerinden. Bir önerimiz olur mu.

Teşekkürler.

Ayrı ayrı yakmaya neden ihtiyaç duyuluyor? Zaten yukarıya monte edileceğinden kullanılacak farların sis değil spot/driving lambası olması lazım. Halojeni düşünmeyin bile led olması lazım.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sıraç As
On 09.12.2018 at 22:45, Mahmut Akbulut yazdı:

Sıraç bey merhaba aracınız hayırlı olsun , kullanılacak sis farları Led mi? halojen mi? bundan bahsetmemiş siniz . Röle kullanarak sürüleceği için halojen yada Led olması çok fark etmiyor ama bu sayıda ki halojen lambalar sistemi biraz zorlayacağı için detayları bilmekte fayda var . Her bir grup için bir tane röle yeterli , bunun içinde Elo nun mini güç rölelerini kullanabilirsiz  . 3 ayrı gruba ayıracağınız sis farlarını kontrol etmek içinse offroadçuların kullandığı kontrol panelini kullanabilirsiniz . 

http://www.elo.com.tr/12v-4-terminalli-2

6 gang rocker switch panel ile ilgili görsel sonucuoncelik ile çok tesekkur ederim. Sisler halojen ve 4 tanesi öne ikisi geriye bakacak bu yüzden ayrı ayrı kontrol etmek istiyorum. Mali açıdan minimum verim açısından da mümkün olduğunca verimli olsun istiyorum. Bu yüzden sizlerden yardim almak istedim. Şeması nasıl olmalı büyük amper ki role mi olmalı her birine ayrı mi yoksa tek role yeter mi gibi

15444752780311595238648.jpg

14 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Ayrı ayrı yakmaya neden ihtiyaç duyuluyor? Zaten yukarıya monte edileceğinden kullanılacak farların sis değil spot/driving lambası olması lazım. Halojeni düşünmeyin bile led olması lazım.

Led alamadım maalesef bunlari kullanmalıyız simdilik. Ayrı olmasının sebebi on ve arkaya takacak olmam. Arazide geri gidebilmek yada gerekli durumlar da kullanmak amacli

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
12 saat önce, Sıraç As yazdı:

Led alamadım maalesef bunlari kullanmalıyız simdilik. Ayrı olmasının sebebi on ve arkaya takacak olmam. Arazide geri gidebilmek yada gerekli durumlar da kullanmak amacli

Her gruba birer röle yeterli. Öne bir, arkaya bir tane yani. Uygun kalınlıkta kabloyu elektrikçi seçecektir zaten, her far için de birer sigorta mutlaka eklenmeli. Özel bi bağlantı ya da şema gerekmiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yaşadığınız elektrik sorunları ne ?

Lambalar için 4-5 bacaklı mini röleler işinizi görecektir.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Linkte xenon sistem için uyarlanmış role şeması mevcut aynen aklınızdaki sistem için uygulayabilirsiniz.Elektirik hrdavatçılarında 80 amperlik roleler mevcut 2 şerli far şeklinde tertibata yaparak roleleri ve güzel düğme için Mahmut resim eklemiş ya ondan yada kaliteli on off düğmeler alıp kullanabilirsiniz.Amperi önemli değil sadece roleye tetik verdirmenize yetecek şekilde olması kafi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sıraç As
(düzenlendi)
On 12.12.2018 at 20:46, Mehmet Özyürek yazdı:

Yaşadığınız elektrik sorunları ne ?

Lambalar için 4-5 bacaklı mini röleler işinizi görecektir.

4 yada 5 bacak arasin da fark var mi ve rolenin 20 yada 40 amper olmasi arasin da bir fark var mi acaba.

Maalesef araç da şase var. Ve bir sekil de akü şarj olmuyor.

tarihinde Sıraç As tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Her far 5A çekecek. Buna göre hesaplayın. Fazla röle kullanmamak için çok bacaklı tercih ediliyor tek rölede birleştirme amaçlı. Siz en az iki tane kullanacaksınız zaten.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı

Halojen kullanmayın. Arazide sarsıntı ile hemen kopuyor flamanlar. Bir adet 55 watt halojen ile 1700 lm ışık gücü alınır iken 55 watt led ile 6000lm üstü ışık alınacak. 

Ön tampon üzerinde iki adet geniş açılı led, tavanda ile bir adet bar şeklinde, yan ledleri geniş, orta ledler dar açılı alın fazlası ile işinizi görür. Defeder 2.4 benzinli ise zaten alternatör 50 amper. Halojen aydınlatma bozar dinamoyu. 

Yorum bağlantısı
Sıraç As
On 15.12.2018 at 10:46, Misafir yazdı:

Halojen kullanmayın. Arazide sarsıntı ile hemen kopuyor flamanlar. Bir adet 55 watt halojen ile 1700 lm ışık gücü alınır iken 55 watt led ile 6000lm üstü ışık alınacak. 

Ön tampon üzerinde iki adet geniş açılı led, tavanda ile bir adet bar şeklinde, yan ledleri geniş, orta ledler dar açılı alın fazlası ile işinizi görür. Defeder 2.4 benzinli ise zaten alternatör 50 amper. Halojen aydınlatma bozar dinamoyu. 

Aslın da uc dur sokup yeniden bağlıyorum. İki 20amp role ile dört far taktik. Ancak farlar tam kapasite yanmiyor. Direk bagladigim da çok canlı iken role ile araca bagladigim da kendi kendini aydınlatıyor gibi bir durumu var.

En son direk akuden kablo çekip bu şekilde bağların ama yine de performans sıfır. Neyi yanlış yapıyorum. Son olarak evet ilk isim led ampuller ile bu ampulleri değiştirmek olacak.

images-11.jpg

Yorum bağlantısı
Sıraç As
(düzenlendi)

Ona dikkat etmedim. Röleler beş bacaklı ben ikişer ikişer 87a kısmına farin + verdim 87 bosta buna rağmen direk bağladığım da yani rolesiz bağladığım da daha çok aydınlık verip beyaz yanıyor. Ama role ile sari ve kısık.

Hatta 85 i direk eksiden akuden aldım yine ayni.

tarihinde Sıraç As tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sıraç As
On 15.12.2018 at 10:46, Misafir yazdı:

Servet bey çok haklisiniz. Ne yaptiksa olmadı. Hem çok fazla güç çekiyor hem de aydınlığı sıfır.

Ali expresden yeni led farlar ve sisler almaya karar verdim.

Ancak sizce alacağım far ve sislerin güç ve ışık değerleri ne olmalı yada urun satıcı önerimiz olur mu ?

Mesela alttaki link de 60w lık bu far isimi görür mu

https://m.tr.aliexpress.com/item/32802613810.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32802613810&productSubject=7-Inch-LED-Headlight-Head-light-lamps-H4-H13-White-Halo-Angel-Eyes-For-Lada-4x4&gps-id=msiteJustForYou&scm=1007.14557.120291.0&scm_id=1007.14557.120291.0&scm-url=1007.14557.120291.0&pvid=7b8b3b55-1418-4b8f-b035-0c9f7667b4cc&_t=gps-id:msiteJustForYou,scm-url:1007.14557.120291.0,pvid:7b8b3b55-1418-4b8f-b035-0c9f7667b4cc&spm=a2g0n.home-amp.alsolike.32802613810&aff_trace_key=c2926398e6cc4a9e8af1146fe2cfaafd-1545397561647-08937-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=4047amp-_1Z9uuxN0UXrMoQVghPUBA1545563807209

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...