İçeriğe Yönlendir

Peugeot 508 1 (2011-2018) xenon far

Emrah Kürşat Alp

Recommended Posts

Emrah Kürşat Alp

merhaba.foruma yeni uye oldum.kurucularina, yoneticilerine ve faydali bilgiler saglayan tum uyelerine tesekkur ederim.uzun yillardir okuyucusu olsamda yeni uye oldum.peugeot 508 ornial bi xenonlu (2013 model) aracim var.arac henuz 40 bin km de ve farlari vs kozmetik olarak iyi durumda.uzerinde xenon'a dair tum ekipmanlar orjinal fabrika cikisindaki parcalari. aydinlatma gucunden memnunum genel olarak.

lakin istedigim bmw sellokterleri gibi flash patlamasi misali sellektor yapmiyor arac .

1-)bu selektor guclendirmek icin ne yapabilirim?

2-)birde uzerinde fabrika cikisi philips xenstart ampuller var.biraz sarimtrak kaliyorlar. aydinlatma gucunden feregat etmeden daha beyaz isik almak icin hangi marka model onerirsiniz? 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hoş geldiniz.

Sellektör güçlendirme şansınız yok.Sellektörün yavaş olması aracın sellektör kolu ve elektronik aksamı ile alakalı.Farlar Valeo ise maalesef normal.

Fabrikasyon xenon ampule devam etmenizi tavsiye ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrah Kürşat Alp
6 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Hoş geldiniz.

Sellektör güçlendirme şansınız yok.Sellektörün yavaş olması aracın sellektör kolu ve elektronik aksamı ile alakalı.Farlar Valeo ise maalesef normal.

Fabrikasyon xenon ampule devam etmenizi tavsiye ederim.

hoşbuldum.

evet farin ustundeki kasada valeo yaziyor.muhtemelen ic mercek ve aksamlarida valeo. 508 in adaptif aydinlatmasindan, menzilinden ve isik yogunlugundan memnunum aslinda, fena degil.lakin onceki aracim fb7 civic orjinal xenonlu (sadece kisalar-statik)  aracim ile kiyaslayacak olursam sanirim civic bir nebze daha iyi aydinlatiyordu.yan kesilme cizgileri ,on kesilme cizgileri ,isigin homojen dagilimi ve renk tonu olarak civic kisa farlari bi nebze daha iyi gibiydi.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hoşgeldiniz.
Far üreticilerinin ışık desenleri arasında farklar var ancak hepsi de ECE normlarına uymak zorunda. Bazı farlar yakın mesafeyi daha parlak aydınlattığından göze sanki daha iyi aydınlatıyormuş hissi uyandırabiliyor. 40 bindeki aracın ampulleri pek zayıflamamıştır, belki daha yeni nesil ampuller denenebilir ancak yaptığınız masrafa pek değeceğini sanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Emrah bey merhaba , aramıza hoş geldiniz :flowers:

Mercekleriniz Valeo ve malesef selektörde en yavaş mercek , ışık gücünü artırmak için OSRAM XENARC NIGHT BREAKER LAZER kullanabilirsiniz . Standart ampullere oranla daha fazla ve daha beyaz ışığı kayıpsız elde etmek mümkün .

Bir önceki aracınız olan Honda da Koito marka mercek kullanılıyor , hem lens yapısı hemde yanal aydınlatmasıyla çok net ve homojen ışık dağılımına sahip merceklerden . 

Burada performans testi var ...

https://youtu.be/ZX3XbG9v5aY

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Kürşat Alp

yorumda bulunan ve hosgeldin dileklerini ileten tum uyelere tesekkur ederim.

aracin evin bahcesinde cektigim kisa far (peugeot 508 orjinal bi xenon) aydinlatma goruntuleri.

bu sınırlı goruntulerle yorumlayacak olursaniz durum nasildir?

20190404_200050.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 04.04.2019 at 20:18, emrah kürşat alp yazdı:

yorumda bulunan ve hosgeldin dileklerini ileten tum uyelere tesekkur ederim.

aracin evin bahcesinde cektigim kisa far (peugeot 508 orjinal bi xenon) aydinlatma goruntuleri.

bu sınırlı goruntulerle yorumlayacak olursaniz durum nasildir?

Gayet iyi daha ne olsun. :) 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Müjdat Soytürk

Merhabalar abilerim/arkadaşlarım.

Bayram tatilinde arabamı amcama bırakıp arkadaşımla tatile gitmistik. Geldigimde amcam sagolsun aracı iç dış temizlemiş pasta cila vs yapmış. Arabami aldim aksam oldu bir baktim sağ far yere bakıyor :-/ amcami aradim fakat fara hic bir şekilde dokunmadığını söylüyor ki kendisine inanır güvenirim zaten fara dokunmasinı gerektirecek bir durum da yoktu.

Aracin sağ far yaniyor saga sola ve yukarı asaģi otomatik ayarını yapıyor virajlarda dönüyor fakat far aşağı bakiyor. Kaputu açıp far ayarı yaptığımda çok az bi kalkti fakat sol farla arasında epey bi fark hala mevcut. 

Farkli bir forumda bmw f30 aracinda benzer problemi yaşayan bir kullanıcı aracının farını camurluk içerisinde bir kapağı açarak elle müdahale ettirerek duzelttirdigini okudum. Benim aracimda sorun nerededir acaba ? Farı sökmem içini açtırmam vs gerekmez insallah. 

Herkese yardımları için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Müjdat Soytürk

Hocam araci calistirdigkmda far asagi yukarı yukseklik ayarliyor sol farla senkronize sekilde hareket ediyor ondan yavas veya hizli degil ayni anda far ayarlaniyor fakat mercek kismi biraz asagiya bakiyor zaten dikkatli olarak sol farla sag farı yakından inceledigimde sag farin biraz asagiya baktigi anlasiliyor fakat durup dururken anlam veremedim bu duruma. El yordamıyla duzeltebilecegim biyer olabilir cunku nette gordugum örnekte usta elini camurlugun oradan bir kapaktan sokarak durumu halletmis.

Yorum bağlantısı
Müjdat Soytürk
On 10.06.2019 at 01:48, Mahmut Akbulut yazdı:

Far yükseklik motor arızası olabilir . Düz bir duvara karşı far fotosu alabilir miyiz ?

Farlar bu şekilde. Sag far bildiginiz burnunun ucunu göstermiyor direkt toprağa bakiyor yani :-) bugün far ampulunu çıkarttım yukarı aşağıya oynatmaya çalıştım asla oynamadı. Far motoru sağlam aracı çalıştırdığımda yukarı aşağı sağa sola oynuyor fakat mercek aşağı bakıyor onu düzelttiğimde sorun kalmayacak ama anlayamıyorum kendi kendine nasıl olur. Sol farda da zaten pembelesme var onun da ampul değişecek. Bu tarz işleri istanbul veya kocaeli'de kime yaptırırım pahalı olmayacak şekilde ?

20190612_214457.jpg

20190612_214446.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merceği tutan ayak (ya da pin) kırılmış ya da yuvasından çıkmış olmalı. Olacağı varmış olmuş illa bir dış etken olması gerekmiyor.
Farı söküp açmadan tamiri pek mümkün değil, belki far tamircileri açmadan halledebilirler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
19 saat önce, Müjdat Soytürk yazdı:

Farlar bu şekilde. Sag far bildiginiz burnunun ucunu göstermiyor direkt toprağa bakiyor yani :-) bugün far ampulunu çıkarttım yukarı aşağıya oynatmaya çalıştım asla oynamadı. Far motoru sağlam aracı çalıştırdığımda yukarı aşağı sağa sola oynuyor fakat mercek aşağı bakıyor onu düzelttiğimde sorun kalmayacak ama anlayamıyorum kendi kendine nasıl olur. Sol farda da zaten pembelesme var onun da ampul değişecek. Bu tarz işleri istanbul veya kocaeli'de kime yaptırırım pahalı olmayacak şekilde ?

20190612_214457.jpg

Merceğin ve ampulün kontrol edilmesi gerekiyor , odakta problem var . Valeo merceklerde perde dc motor arızası yaşanabiliyor . İstanbul Üsküdar küçük çamlıca tarafındayım , müsait olduğumuz bir günde kontrol sağlayabiliriz . 

Bu arada kısa bir selektör videosu görebilir miyiz ?

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Müjdat Soytürk

Degerli büyüklerim. Bugun aracimi ikitelli de bir far tamircisine göturdüm aracimin far yükseklik motkrunun sıkıntıli oldugu soylendi ellerindeki bir motoru fara taktilar ve benim arac yönlendirilebilir far arizası verdi. Baska motor denedik onda da ayni hata 4 motor denedik hepsi aynı.ayrica sol fara herhangi bir müdahale olmamasina ragmen farlar selamlama yapmıyor. Sonra tekrar benim sıkıntılı motoru denedik yine far fotodaki gibi aşağı bakıyor ama hata yok. Ilk sorum bu motorun degismesiyle neden hata verir ki arac ? en son elemanlar benim motorun devresi ve iç aksamıyla diger motolarin gövdesini birleştirdi ortaya harman bir motor cikardi taktik sorunsuz hem farin yuksekliği hem de hata olayi düzeldi ama farlar yansa da yanmasa da göstergede kısa far yesil lambası yanıp sönüyor yani bjr hata var gibi ama orta lcd de yonlendirebilir far hatası vermiyor. Bu sorunu nasil cözebileceğim konusunda bir bilgisi olan var mi ? Acaba bilgisayara baglatıp hata kodu falan mi sildirmeliyim ?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Müjdat Soytürk

Abilerim bugun aracimin ic aydinlatma, kapı alti ve bagaj aydinlatmalarini beyaz renk ampulle degistirdim. Fakat yola ciktigimda sag farin selektor yapmadigini farkettim. Solda, kısalarda ve adaptifte sıkıntı yok fakat sag far uzun yapmiyor. Aractan inip selektör yaptigimda sol fardan perde inip kalkma sesi geliyor fakat sagdan gelmiyor. Acaba sigortası vs atmış olabilir mi ? Bunlarin sag sol sigortalari ayrı olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
1 saat önce, Müjdat Soytürk yazdı:

Acaba sigortası vs atmış olabilir mi ? Bunlarin sag sol sigortalari ayrı olabilir mi ?

Mercek perdesinde sigorta yok , Ampul takarken soketi çıkarmış yada yerinden  oynatmış olabilirsiniz , yada far soketi yerinden oynamış olabilir . Ampulün yanındaki kabloları ve perde motor soketini kontrol edin . 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Yasin Bayındır

Merhaba herkese.Aranıza yeni katıldım.

Peugeot 508 aracım mercekli ve farlar otomatik ayar yapmıyor.Gösterge panelinde hat veriyor farlar yandığında.Bir çok ustaya gösterdim çözemedi.Yardımcı olabilecek anlayan bir ustamız varmı acaba.İstanbul Anadolu yakasında yım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 17.08.2021 at 16:34, Yasin Bayındır yazdı:

Merhaba herkese.Aranıza yeni katıldım.

Peugeot 508 aracım mercekli ve farlar otomatik ayar yapmıyor.Gösterge panelinde hat veriyor farlar yandığında.Bir çok ustaya gösterdim çözemedi.Yardımcı olabilecek anlayan bir ustamız varmı acaba.İstanbul Anadolu yakasında yım.

Serviste cihaza bağlayıp baktırmanız daha iyi olur. Her iki farda da aynı sorun mu var ?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Oğuzhan Güllü

Merhaba Arkadaşlar, Benimde Peugeot 508 aracımda sağ far yere bakıyordu far ayar motoru bozulmuş, çıkma motor taktık yönlendirilebilir far arızası şeklinde uyarı verdi, eski bozuk motoru taktığımızda hata vermiyor ama ayar yapmıyor. Çıkma taktığımız motor bozuktur diye başka bir motorla denedik onda da aynı hatayı verdi. farlar selamlama yapıyor yukarı aşağı fakat sağa sola dönmüyor. bununla ilgili çözüme kavuşan biri oldu mu acaba?

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Selçuk Keleş
On 12.11.2022 at 18:53, Müslüm özyener yazdı:

Ampülleri değiştiğim halde nerdeyse yok denilcek kadar zayıf yanıyor neden olabilir 

Mercekler islenmiştir. Açılıp kontrol edilmeli. Temizlenirse bir nebze iyileşir ama tam çözüm için mercekleri ya da farı tamamen değiştirtmeniz gerekecektir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...