İçeriğe Yönlendir

Araçta inverter kullanımı hakkında

Abdullah Karamanlı

Recommended Posts

Abdullah Karamanlı

Merhaba arkadaşlar inverter almak istiyorum ama aklıma takılan bazı noktalar var yardımcı olabilir misiniz?

1) Örnek kutusunda max 2400watt yazan bir elektrik süpürgemiz var bunu arabada calıstırmak için; 3000 wattlık bir inverter alıp, 60 amper aküye sahip renault megane 2 aracımızda arac rölantide calısır vaziyette kullansam aracın akü ömrünü etkiler mi? Aracın tesisatına zarar verir miyiz? Araca yada parçalarına bir zararı olur mu? (bunu sormamdaki amac aracımı evin önünde temizleme imkanım yok ve kendim uğraşarak temizlemek istiyorum)

2) 3000watt altındaki her cihazı bu şekilde rölantide calıscak vaziyette kullanabilir miyim ? Akü için ömür kısaltırmıyız?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

3000 watta ne akü dayanır, ne çakmaklık dayanır, ne de sigortalar. 

Zaten Gerçek 3000 watt invertörü heralde 2000 liraya falan alırsının. Kaliteli bir oto süpürgesi alın, işinizi rahatlıkla görecektir. 

Yada eviniz kaçıncı kat bilmiyorum ama. evden park yerine yetişecek kadar uzatma kablosu yapmak daha mantıklı. 

sallarsınız yukarıdan aşağıya. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Kadir Karaahmetli1679652703

60 Amper akü canını teslim eder. Aracın alternatörünün rölantide yeterli geleceğini düşünmüyorum. Böyle bir işlem için aküden doğrudan iyi izole edilmiş ve hesaplanmış tesisat çekilmesi şart zaten.  

Yorum bağlantısı
Abdullah Karamanlı

cevaplarınız için teşekkür ederim bu işlemi yapmaktan vazgeçmek zorunda kaldım cevaplarınızdan sonra 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Bilgiç

Invertor olayı çok detaylı ele alınması gereken bir konu. 3000W'lık invertor zaten belirli Amper değeri altında hiç çalışmaz, korumaya alır hem kendini hemde aküyü, planlamayı doğru yapmaınz gerekmekte.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...