Hasan Erzik 5 Temmuz 2020 Paylaş 5 Temmuz 2020 (düzenlendi) Herkese Merhaba. 2004 model 2.0 16v Scenic Otomatik vites arabam var. Yağmurlu havalarda, Su birikintisinden geçince Ekranda Elektronk Sorunu var. Vite kutusunu kontrol edin. mesajları çıkıyor. Şanzıman 3.viteste sabitleniyor. Islanan yer her neresiyse 10 dk içinde kuruyunca düzeliyor. Bu arabalarda şanzıman beyni Sol ön tekerin üstünde (Davlunbazın üstünde.) Acaba şanzıman beyni mi ıslanıyor. Yada bunu nasıl yalıtım yapmam lazım ? 5 Temmuz 2020 tarihinde Hasan Erzik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Temmuz 2020 Paylaş 6 Temmuz 2020 10 saat önce, Hasan Erzik yazdı: Herkese Merhaba. 2004 model 2.0 16v Scenic Otomatik vites arabam var. Yağmurlu havalarda, Su birikintisinden geçince Ekranda Elektronk Sorunu var. Vite kutusunu kontrol edin. mesajları çıkıyor. Şanzıman 3.viteste sabitleniyor. Islanan yer her neresiyse 10 dk içinde kuruyunca düzeliyor. Bu arabalarda şanzıman beyni Sol ön tekerin üstünde (Davlunbazın üstünde.) Acaba şanzıman beyni mi ıslanıyor. Yada bunu nasıl yalıtım yapmam lazım ? Bu işi şansa bırakmayıp yetkili servise göstermenizde fayda var. Yorum bağlantısı
Barış Sözüak 6 Temmuz 2020 Paylaş 6 Temmuz 2020 Benim aracımda da aynı vites kutusu var. Oraya kadar su girmesi çok olası değil ama oldu ya bizim ustalar konnektörü kurcaladılarsa imkansız birşey değil. Konnektörü çıkartıp kenarındaki ve konnektör kapağının içindeki contalar yerinde mi bir bakın. Bir de konnektörü açıp içinde kir kalıntıları var mı bakarsanız su oradan mı giriyor anlarsınız. Diğer nokta da vites değişimlerini elektriksel olarak tespit eden konum anahtarı var. Vites kutusunun üzerinde. Vites kolunu oynatınca fark edersiniz. O milin çıktığı yerden de su giriyor olabilir. Plastik dörtgene benzer bir kutu şeklinde. Ondan da kablolar çıkar, vites kutusu hız ve basınç sensörlerinin kabloları ile birlikte dikdörtgen konnektörde birleşir ve ecunun yanındaki vites kontrol ecusuna gider. Bir de en olası vites kutusunun altnda yuvarlak biçimli 2 vida ile bağlanan basınç sensörü var. Onun kablolarını da kontrol edin. Suya en yakın yer orası. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Erzik 7 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2020 Yarın bir arkadaşımın tamirhanesinde bakacağız. Ön tamponu indirip.. Ayrıca farlara da operasyon olacak. Bakalım ne göreceğiz. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Erzik 8 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2020 Merhaba. Bugün ön tampon söküldü. (Xenon ampuller değişti) bu arada şanzıman beynini kontrol ettik ancak ıslanacak yada ıslanmış gibi bir hali yok. Soketlerini söküp taktık. içine baktık su izi yok. Geriye şanzımanın alt tarafındaki (resmi var) soket bağlantısı kalıyor diye düşünüyorum. Buna müdahale etmedik. Usta ben anlamam dedi. Bir beyinciye götüreceğim sanırım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Temmuz 2020 Paylaş 10 Temmuz 2020 Soketlerden biri sorun çıkarıyordur.. Açıp wd40 sıkın ve izole edin.. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Erzik 15 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2020 Bugün soketin girişinde görülen kablo demetinin olduğu kısmı açıp balata spreyi ile temizledik. Soketin içinde su girme belirtisi yoktu. Bizde kablo demetinin olduğu yeri şeffaf silikon ile yalıtım yaptık. Bakalım sonuç ne olacak ? ilk yağmuru bekliyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Barış Sözüak 17 Temmuz 2020 Paylaş 17 Temmuz 2020 Bu tip onarımlarda silikon yapıştırıcı yerine silikon gress gibi geri sökülmesi mümkün korumaları tercih edebilirsiniz. Bir de dielektrik yalıtım malzemesi diye satılan silikon grese benzer malzeme var. Yüksek voltajda da izolasyon sağlar her ne kadar burada gereksizse de. WD40 ın da çeşitleri olmakla birlikte asıl işi uygulandığı yüzeyde kuruduktan sonra su iticiliği sağlayarak korumaktır. WD 40 uygulandıktan sonra kuruması gerekli. Bir tecrübem de şöyle araştırmalar sonucu wd40 ın silikonu çözdüğünü öğrendim. Silikon yapıştırıcı kaplı materyali hasarsızca temizlemek için wd40 sıkıp dökülen parçaları (mekanik olarak biraz uğraşarak) temizledikten sonra tekrar sıkarak kademe kademe yok edebiliyorsunuz. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts