Ferit Gür 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 (düzenlendi) Herkese Merhaba. İnternetten sipariş ettiğim cam tamir kiti geldi ve uygulamasını yaptım. Öncelikle şunu belirteyim hiçbir ürün camı eski haline döndüremez ancak hasarın durumuna göre belli olmayacak duruma getirebilir ve araya dolgu yapıldığı için çatlağın ilerlemesini önler. Bu kit 25 kuruş büyüklükteki çatlaklarda etkilidir. Daha büyükleri için profesyonel uygulama kullanmanızı öneririm. Ben biri yedek olsun diye iki tane aldım NOT: Kılavuzunda da belirttiği gibi güneş altında yapmanız hem daha sağlıklı sonuç verir hem de uygulama süresini kısaltır (ben kılavuzda yazan sürelere beşer dakika daha ekledim) Ürün bu cam tamir kiti diye aratırsanız bulursunuz. Enjektörlü olandan aldım ben bir de 4 ayak vakumlu olanı var ama uygulama videolarında çok etkili olmadığını gördüm. Öncelikle çatlakların merkezini bir iğneyle hafif karıştırıp içinde varsa eğer kırıntıların çıkmasını sağlıyoruz ve sonra alkol bazlı bir sıvıyla tertemiz siliyoruz. Ben bu iki arkadaşla ilgilenicem Adım 1: İçerisinden çıkan bu pedin alt tarafındaki kağıdını söküp çıkıntılı kısmı araç tavanına bakacak yönde ve ortasındaki yuvarlak kısmı çatlağı ortalayacak şekilde yapıştırıyoruz. hava almayacak şekilde iyice yapıştığından emin oluyoruz. Adım 2: Kırmızı folyosunu kaldırıyoruz Adım 3: t Paketinden çıkan bu başlığı yine çıkıntısı tavana bakacak ve pedi ortalayacak şekilde yapıştırıyoruz. Delikten bakıldığında çatlağın tam ortada olması ve şöyle görünmesi gerekiyor Adım 4: Paketten çıkan reçineyi 5-6 damla kadar delikten yavaşça damlatıyoruz (reçine daha sonra da lazım olacağı için bitirmeyin) Adım 5: Enjektörün pistonu basılı haldeyken yuvaya takıp yukarı doğru sonuna çekiyor ve kilitliyoruz. Bu halde 10-15 dakika kadar güneş altında bekletiyoruz. Enjektör çevresine hafifçe tıklatarak oluşan hava kabarcıklarının vakumlanmasını sağlayabilirsiniz Adım 6: Sonraki aşama için enjektörü çıkarın ucu tıkanmışsa iğneyle açabilirsiniz. Pistonu çekili iken yine yuvasına takıp kilidi üstteki çentiğe gelene kadar yavaşça bastırıyoruz. Burda ben yaklaşık 20 dk kadar bekledim. Sızmalara karşı önlem olarak bant yapıştırdım ama sızma olmadı. Adım 7: Süre dolunca enjektörü, başlığı ve pedi paketten çıkan jiletle kazıyarak söküyoruz ve camı alkolle siliyoruz. Adım 8: Kalan reçineyi çatlak merkezine 3-5 damla damlatıp paketten çıkan şeffaf plastiği üstüne yapıştırıp bir 20 dk daha bekliyoruz (gölgede yapacakların burda en az 1 saat beklemesi gerekiyor. Adım 9: Süre bitiminde şeffaf plastiği ve kurumuş reçineyi jiletle kazıyıp güzelce siliyoruz Öncesi & Sonrası %70 oranında başarılı oluyor. Fotodakinden daha az belli ve yerini bilmeyen biri zor farkeder en önemlisi de çatlak ilerlemesinin önüne geçtim 4 Şubat 2021 tarihinde ferit gür tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ferit Gür 4 Şubat 2021 Yazar Paylaş 4 Şubat 2021 incelemek isteyenler icin ürün linki: https://www.amazon.com.tr/Bundera-BND505-Araba-Tamir-Kiti/dp/B087MLM795/ref=asc_df_B087MLM795/?tag=googleshoptr-21&linkCode=df0&hvadid=434407008204&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=15307377361993981888&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012782&hvtargid=pla-1015561127717&psc=1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 @ferit gür Elinize emeğinize sağlık , gayet güzel bir çalışma olmuş , sonuçta oldukça tatmin edici . Bu tarz ürünlerden kullanıp sonuç alamayan çok fazla araç sahibi görmüştüm , demek ki ya tercih edilen üründe yada uygulamada sıkıntı var , yapılan uygulamayı görünce bu çıkıyor ortaya ... Yorum bağlantısı
Ferit Gür 5 Şubat 2021 Yazar Paylaş 5 Şubat 2021 Teşekkür ederim, uv ışınları reçinenin sertleşmesinde çok etkiliymiş vaktim de bol olunca prosedüre uydum hatta sürelere eklemeler yaptım 🙂 çatlağın küçülmesi kadar ilerlemesini durdurması da çok önemli Yorum bağlantısı
Semih Tunca 7 Şubat 2021 Paylaş 7 Şubat 2021 Benzer Bir ürünü başka forumda da takip ediyorum bakalım ilerleyen günlerde çatlak da ilerleme olacak mı önemli olan o elinize sağlık güzel olmuş Yorum bağlantısı
Ferit Gür 7 Şubat 2021 Yazar Paylaş 7 Şubat 2021 Semih Tunca yazdı: Benzer Bir ürünü başka forumda da takip ediyorum bakalım ilerleyen günlerde çatlak da ilerleme olacak mı önemli olan o elinize sağlık güzel olmuş Genişlet Teşekkür ederim. Mevsim şartlarının reçinenin yapısını bozabileceği şeklinde çekinceler var. Bakalım artık ilerleyen zamanda olumlu/olumsuz sonuçları yazarım Yorum bağlantısı
Recommended Posts