selim şahintürk 27 Şubat 2021 Paylaş 27 Şubat 2021 (düzenlendi) Merhabalar, Herkese sağlıklı günler dilerim, Aracım 2019 model Peugeot Rifter merceklı farın ıcındeki holajen farları yetersiz buluyorum, Herkes led tak dedi ve kararsız kaldım, servise sordum led takarsam mercekte sararma meydana geliyor dedi, ne kadar doğru bilmiyorum, Holojen marka ampul alsam ne almalıyım, yada led alsam ne almayım, sizce led takınca mercekler sarar mı? Bu konuda tavsiyeniz nedir acaba? 1- Kısalar H7 holojen ıcın osram nıght baker baktım, led ıcınde phılıps Philips x-treme Ultinon 2-Uzunlar H1 3-Sisler H11 27 Şubat 2021 tarihinde Selim Şahintürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Enver Onur 27 Şubat 2021 Paylaş 27 Şubat 2021 Tungsram megalight h7 kullanıyorum fiyat performans oranı cok iyi Yorum bağlantısı
selim şahintürk 27 Şubat 2021 Yazar Paylaş 27 Şubat 2021 Tesekkür ederim verdiğiniz tavsiye için🙏, ben hiç duymadım bu markayı ilk defa duyuyorum🤔, araştıracağim Yorum bağlantısı
Orhan Kara1679652630 27 Şubat 2021 Paylaş 27 Şubat 2021 Led 360 tavsiye ederim normal ledler gibi iki taraflı değil 360 derece led Yorum bağlantısı
Enver Onur 27 Şubat 2021 Paylaş 27 Şubat 2021 3 saat önce, Selim Şahintürk yazdı: Tesekkür ederim verdiğiniz tavsiye için🙏, ben hiç duymadım bu markayı ilk defa duyuyorum🤔, araştıracağim Tungsram general electric in yeni ismi eski aracım da da kullanıyordum osram nightbreaker ile aydınlatması aynı fiyatı daha uygun Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Şubat 2021 Paylaş 28 Şubat 2021 21 saat önce, Selim Şahintürk yazdı: Merhabalar, Herkese sağlıklı günler dilerim, Aracım 2019 model Peugeot Rifter merceklı farın ıcındeki holajen farları yetersiz buluyorum, Herkes led tak dedi ve kararsız kaldım, servise sordum led takarsam mercekte sararma meydana geliyor dedi, ne kadar doğru bilmiyorum, Holojen marka ampul alsam ne almalıyım, yada led alsam ne almayım, sizce led takınca mercekler sarar mı? Bu konuda tavsiyeniz nedir acaba? 1- Kısalar H7 holojen ıcın osram nıght baker baktım, led ıcınde phılıps Philips x-treme Ultinon 2-Uzunlar H1 3-Sisler H11 Merhaba Led önermiyorum, forumda tartışılması yasaktır. Tungsram (GE) f/p ürünüdür tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
selim şahintürk 2 Mart 2021 Yazar Paylaş 2 Mart 2021 On 27.02.2021 at 22:43, Orhan Kara yazdı: Led 360 tavsiye ederim normal ledler gibi iki taraflı değil 360 derece led kullandıız mı hiç? On 27.02.2021 at 18:12, Enver onur yazdı: Tungsram megalight h7 kullanıyorum fiyat performans oranı cok iyi tesekkür ederim bilgim yoktu.. Yorum bağlantısı
selim şahintürk 2 Mart 2021 Yazar Paylaş 2 Mart 2021 On 28.02.2021 at 15:02, Selçuk Keleş yazdı: Merhaba Led önermiyorum, forumda tartışılması yasaktır. Tungsram (GE) f/p ürünüdür tavsiye ederim On 28.02.2021 at 15:02, Selçuk Keleş yazdı: Cevabınız için teşekkür ederim, ama devir değişiyor, bu zamana ayak uydurmak lazım, audi, bmw, mercedes buyuk baslardan baslım hangisinde yeni nesıl araclarında holajen var, sizde yazdıklarınızda kesınlikle katılıyorum ama bana sorarsanız 5 yıla gecmez butun araclar led tarzı ampullere gececekler... nasıl manuel vites yok oluyorsa otomatik tercih sayısı artıyorsa led sayısı bile artacak, osram, philips bile led ampul uretmeye basladı... onlarda zamana ayak uyduruyor, Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Mart 2021 Paylaş 2 Mart 2021 Bir saat önce, Selim Şahintürk yazdı: Cevabınız için teşekkür ederim, ama devir değişiyor, bu zamana ayak uydurmak lazım, audi, bmw, mercedes buyuk baslardan baslım hangisinde yeni nesıl araclarında holajen var, sizde yazdıklarınızda kesınlikle katılıyorum ama bana sorarsanız 5 yıla gecmez butun araclar led tarzı ampullere gececekler... nasıl manuel vites yok oluyorsa otomatik tercih sayısı artıyorsa led sayısı bile artacak, osram, philips bile led ampul uretmeye basladı... onlarda zamana ayak uyduruyor, Bunlar birbirinden çok farklı. Pahalı premium araç da olsa, clio da olsa led farındaki yansıtıcısı, merceği, ledi, elektroniği, soğutması özel olarak tasarlanır, en iyi aydınlatma için optimize edilir. Piyasa işi uyduruk led dönüştürme ürünleri bunların yanından bile geçemez. 1 Yorum bağlantısı
selim şahintürk 2 Mart 2021 Yazar Paylaş 2 Mart 2021 8 dakika önce, Selçuk Keleş yazdı: Bunlar birbirinden çok farklı. Pahalı premium araç da olsa, clio da olsa led farındaki yansıtıcısı, merceği, ledi, elektroniği, soğutması özel olarak tasarlanır, en iyi aydınlatma için optimize edilir. Piyasa işi uyduruk led dönüştürme ürünleri bunların yanından bile geçemez. Kesinlikle katılıyorum, led önermesenizde... bu yazdıklarınız "led" için bile tartışmadır, 🙂 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Mart 2021 Paylaş 2 Mart 2021 B sınıfı yeni kasalarda tamamen led’e geçti diğerleri de geçecek dediğiniz gibi. Avrupa yasal düzenlemeleri, enerji tüketimi kısıtlamaları bunu mecbur kılıyor. Led’in en büyük avantajı özgürlük sunması, far tasarımını parçalar halinde istediğiniz aydınlatma desenine ulaşmanızı sağlaması. Led önerisi konusunda bu forumdan yararlanabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Mart 2021 Paylaş 3 Mart 2021 On 02.03.2021 at 19:58, Selim Şahintürk yazdı: Cevabınız için teşekkür ederim, ama devir değişiyor, bu zamana ayak uydurmak lazım, audi, bmw, mercedes buyuk baslardan baslım hangisinde yeni nesıl araclarında holajen var, sizde yazdıklarınızda kesınlikle katılıyorum ama bana sorarsanız 5 yıla gecmez butun araclar led tarzı ampullere gececekler... nasıl manuel vites yok oluyorsa otomatik tercih sayısı artıyorsa led sayısı bile artacak, osram, philips bile led ampul uretmeye basladı... onlarda zamana ayak uyduruyor, Size hak veriyorum , farım halojen diye neden Led teknolojisinden mahrum kalayım ki , diye düşünen sizin gibi binlerce sürücü var . Kimi gerçekten performans için kimileri de deli mavi xenon kullanıp yeni atraksiyonlara şimşek etkili yelken açmak için tercih ediyor . Yeni nesil lüks araçların tümünde artık led var evet ama bu seviyeye gelmeleri yıllarını aldı firmaların , Led tasarım ve üretim yapan firmalara ait makaleleri testleri inceleyip gelişmeleri takip ediyoruz . Gelişen sadece Led değil , BMW ve Audi nin ultra lüks araçlarında kullandığı Lazer teknolojisi var mesela , Led den 1000 kat daha verimli ama şuan sadece uzun farda kullanılıyor , üretim maliyetinin yüksek olması , çok fazla ısı ürettiği için soğutulmasının zor olması ve kör edebilecek seviyede ışık üretmesi nedeniyle şimdilik kısa far da kullanılamıyor . Phlips ve Osram ın resmi web sitesinde ürünlerin kullanım amaçlarına dair notları burada , ECE R37 Kodu AYDINLATMA : Avrupa Ortak Pazar Yönetmeliği 37 standart lamba numarası. - Philips LED Yükseltme ışığı, karayolu araçlarına yasal olarak kurulamaz. Lumileds herhangi bir sorumluluk ve / veya yükümlülük kabul edemez. LED Yükseltme ışıklarının kullanımının geçerli yerel yasal gerekliliklere uygun olmasını sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır. - OSRAM LED sürüş çalışma lambaları ECE onayına sahip değildir ve kamuya açık yollarda kullanılmamalıdır. Marka olarak H serisi Led ampul üreten tek firma olan Philips e Osram da katıldı ama Osram ın üretim amacı , tamamen trafiğe kapalı alanlarda ve ağır şartlarda görev alan yada arazide çok daha fazla ışığa ihtiyaç duyan arazi araçları için üretti . Philips satış politikasında yada ürün reklamında bundan hiç bahsetmedi sadece küçük puntolarla bilgilendirme notu bıraktı . ECE normlarına aykırı ve tescil edilmemiş hiç bir ürünü araçlarda kullanamaz , satışa sunamazsınız . Philips bu pazarı Çin üzerinden yürütüyor , Osram ın böyle bir pazara ihtiyacı yok denemez ama markanın Philips gibi en çok taklit ürünü yapılan bir firma haline gelmesini istemediğindendir . 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts