İçeriğe Yönlendir

Kanister Sorunu P0458 Arıza Kodu


Ahmt Demirtaş

Recommended Posts

Ahmt Demirtaş
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba. Bende Ford focus 2 benzinli otomatik araç var 2005 model.

Bu aracın kanister valfini birebir orijinal Çin'den getirttim parçayı taktım ama P0458 hata koduyla motor arıza ışığı yakmaya devam ediyor.

Ben işin içinden çıkamadım. doğru dürüst tamircide yok İnegöl'de.

Ne yapmam gerekiyor bu arıza için çaresiz kaldım. Rölanti dalgaliyor, çekiş bozuldu.

Benzin deposu havalandırma sistemine hava tabancası ile hava bassam zararlı olur mu tıkanıklık varsa bu şekilde acabilirmiyim. Yada başka çözüm önerisi lütfen. Beynim yandı artık sanayide dolaşmaktan.

Degistirdigim parçayi resimlere ekledim. Bu sorunla ilgili ne elektrikçi nede tamirciler yanaşmıyor benim işim değil diyor adamlar. Kime baktırmak lazım bir tanesi beyinciye gitmem lazım falan dedi çıkamadım işin içinden 

IMG20230506150552.jpg

IMG20230506150431.jpg

tarihinde Ahmt Demirtaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu arıza kodunu görünce direkt olarak parça arızalı demkek te değildir, mesela benzin doldururken tabanca sık sık atıyor mu depo full olmadan da? ayrıca evap sisteminden rölanti düzensizliği yapmaz, ancak hortumlarda manifoldda hava alan bir yer varsa yapabilir

Yorum bağlantısı
Ahmt Demirtaş

Çağlar abi valfi söküp kanisterden deposundan valfe gelen boruya geriye kanister deposuna doğru hava tabancası ile hava bassak bu araçta herhangi bir sıkıntı oluşturur mu. Yaptığın açıklamaya istinaden ise bu kontrol işlemini kim yapar. Sorunu anlatmaya başlıyorum bitirmeden daha ben yapamam benlik değil deyip geçiyorlar. Heralde hazır ekmek arıyorlar lastiği sök fren diskini çıkar yenisini tak 750 TL akarı yok kokari yok mis 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran

hocam benim focus 3 te bu parça %90 arızalıydı ama rolanti dalgalanması yapmıyodu. aracı güneşin altında bırakınca ilk marşı geç alıyodu. ve arıza kodu vermiyodu.

marea aracımda ise arıza kodu veriyo ve rolanti dalgalanması, stop etme vs. herşey vardı. bu valfi iptal ederek benzin deposundan gelen hortumu direk bağladım, rolanti dalgalanması falan devam etti tabi, başka yerlerdeki sıkıntıları giderince herhangi bir dalgalanma kalmadı. parça tabiki gereksiz değil ancak araçta arızalı olması durumunda da çok büyük sıkıntılara sebep olacak bir parça değil kanımca. bana kalırsa hava basmak yerine iyi bir elektrikciye gösterin aracınızı. 

Yorum bağlantısı
Ahmt Demirtaş
(düzenlendi)

Bu arızadan sonra klimamda çalışmamaya başladı. Bursa'da bir ustaya götürdüm cihaza bağladı. 15 lik bir sigortanın yerinde olmadığını söyledi onu taktiktan sonra klimada çalıştı arızada sona erdi dedi beni aradı. Aracı almaya gittim. Arabayı getirdi klimayı açtı klima yine devreye girmedi sıcak üflemeye devam etti. Boşver onu çözeriz önemli olan kanister valfi sorunuydu dedim. Alıp çıktım. Sanayiyi terketmeden yine yaktı arızayı. geri döndüm taktiği 15 lik sigorta yine atmıştı yeniden değiştirdi. 3 - 5 gun klima kullanma muhtemelen arıza ışığıni yakmayacak. Sonra klimayı kullan arızayı yakarsa o zaman sorunu dar bir bölgede arayacaz dedi. Işık ertesi gün klima acmamama rağmen yine yandı. Elektriksel bir sorun gibi evet katılıyorum. Arıza kısa süreliğine çözüldüğünde bile araç çok rahatlamıştı. Titreme gitmiş, rölanti ve çekiş süperdi yani bu sorun düzeni bozan bir sorun.

Elektrikle ilgili olarak ne yapmamı önerirsiniz tesisat yenileme, sigorta kutusu degistirme, soketleri yenileme vs. Tüm önerilere açığım. Aracı ikinci kez goturecem getir dedi, yarın akşam bırakacam ama tavsiyeler varsa açığım bezdirdi beni.

Bende güneş altında yada ilk calistirmada sorun yok. Bazen stop ediyor ve sürekli titreşim var.

 

Aslında herşey h7 ampullerin kısa sürede patlaması nedeniyle LED ampule geçtikten sonra başladı gibi. Niken LED ampül taktım ön farlara. Sonrasında farlar açıkken radyo frekans bulamıyor hışırdamaya başlıyordu lambaları kapatınca frekans geliyordu. Sonra bu çözemediğim arıza çıktı ve sonra devamlı atan bir 15 lik sigorta ve çalışmayan klima sorunum oluştu nur topu gibi.

Bilemedim bu da aklıma geldi ampül değişiminide yazayım dedim

tarihinde Ahmt Demirtaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...