Aytaç Altay 20 Ekim 2023 Paylaş 20 Ekim 2023 Arkadaşlar tekrar merhaba. Bildiğiniz gibi aracın motorunu yaptırmıştım motor halloldu sorunsuz çalışıyor. ancak 3 yıl önce ortaya çıkmış olan p0340 hata kodu motor yapıldıktan sonrada devam ediyor. bu arıza kodu bluetooth obd cihazım ile baktığımda gördüğüm tek arıza kodu "Egzantirik mili konum sensörü devresi arızası" diyor ben bunu zincir uzamasından kaynaklandığını düşünüyordum ancak motor yapılıp zincir değiştikten sonrada devam edince zincirden olmadığına kanaat getirdim usta çözemedi beyinciye gösterdi oda tesisata bakılacak dedi uzatmadım aracı aldım kendim elektronikçi ve yazılımcı olduğum için bu işi kendim halledebilirim arabayı daha fazla elletmek istemedim zira arabada hangi sensörün nerede olduğunu ne işe yaradığını nasıl çalıştığını bilen biriyim... Bu arıza kodu sebebiyle kara kışta bile tek marş ile çalışan arabam artık bazen 2 bazen 3 bazen tek marşta tamamen rastgele kafasına göre marş alıp çalışır halde... Her zamanki gibi huyum farklı bakış açılarına ve farklı görüşleri duymak hoşuma gidiyor size bu sorunun ana kaynağı ne olabilir nelere dikkat etmeliyim başına gelen var ise nasıl bir yol izleyip çözüme ulaştı. Bu arada araba 2 3 marştan sonra çalışmadığı durumda bazen p0335 "Krank Mili Konum Sensörü A Devresi Arızası" şeklinde 2. bir arıza gösteriyor ama silince gidiyor p0340 ise gitmiyor ancak şunu fark ettim ki araba 2 bin devir üzerindeyken arızayı silince gidiyor ta ki 2 bin devirin altına düşünceye kadar 2 bin devirin altına düşünce tekrar arıza geliyor. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Ekim 2023 Paylaş 20 Ekim 2023 o sensör, soket yad akablo, yada ecu tarafında bir problem olmalı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts