Ü.Emre Kartal 16 Aralık 2023 Paylaş 16 Aralık 2023 Merhaba herkese, Yeni taşınma hazırlıklıkları yaptığım dairede yoğuşmalı kombi takılmış. Altında bir gider borusu var ve bu boru balkonda fayansın altından gidiyor. Ancak bir ustalık harikası şekilde, balkon giderinin yanından dik şekilde yüzeye çıkıp 90 derece dönüyor ve giderin üstünde bitiyor. Doğal olarak ben bu borunun suyu tahliye etmeyeceğini düşünüyorum. Neticece kombiden aşağıda bir noktada ama öyle dik çıkıp dönünce mantıklı gelmiyor. Ancak ne kadar su gelir ve bu şekilde o su tahliye olur mu bilmiyorum. Kırıp dökme işi çok güç ve eğer çalışır ya da sıkıntı yapmaz şeklinde bir görüş olursa da ellemek istemiyorum. Tüm binada kuvvetle muhtemel bu şekilde ve 1 sene kullanılmış ama detay bilmiyorum tabi. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Aralık 2023 Paylaş 16 Aralık 2023 (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Merhaba herkese, Yeni taşınma hazırlıklıkları yaptığım dairede yoğuşmalı kombi takılmış. Altında bir gider borusu var ve bu boru balkonda fayansın altından gidiyor. Ancak bir ustalık harikası şekilde, balkon giderinin yanından dik şekilde yüzeye çıkıp 90 derece dönüyor ve giderin üstünde bitiyor. Doğal olarak ben bu borunun suyu tahliye etmeyeceğini düşünüyorum. Neticece kombiden aşağıda bir noktada ama öyle dik çıkıp dönünce mantıklı gelmiyor. Ancak ne kadar su gelir ve bu şekilde o su tahliye olur mu bilmiyorum. Kırıp dökme işi çok güç ve eğer çalışır ya da sıkıntı yapmaz şeklinde bir görüş olursa da ellemek istemiyorum. Tüm binada kuvvetle muhtemel bu şekilde ve 1 sene kullanılmış ama detay bilmiyorum tabi. hiç kurcalama, gitmez olurmu, kombinle çıkış ağzı aynı yüksekliktemide gitmesin, aksine doğal olarak tahliye eder, benim evdede tamamen aynı şekilde zaten, rahat ol, sadece fayans altında kalan kısımda su kalır ama zararı olmaz... kombin çalışıyorken çıkıştan su damlıyorsa sorunda yoktur. İstersen dene, kombi su çıkışı esnek borudur, o boru daha geniş pvc boruya giriyordur, çek çıkar onu boruya su dök, bak bakalım nasıl akıyor.... Aklıma geldi bak, yalnız şu olabilir, balkonda açıktaysa kombin, yoğuşma suyu boruda fayans altında yatay kısımda donup tıkayabilir, öyle bir durum varsa tahliye hortumunu çıkar pvc ye girdiği yerden ek boruyla uzat direk aksın... bende cam balkonda kombi, ayrıca ısı yalıtımlı dolap içinde ve tüm borular yalıtımlı, donma olmuyor.... 16 Aralık 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 16 Aralık 2023 Yazar Paylaş 16 Aralık 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: hiç kurcalama, gitmez olurmu, kombinle çıkış ağzı aynı yüksekliktemide gitmesin, aksine doğal olarak tahliye eder, benim evdede tamamen aynı şekilde zaten, rahat ol, sadece fayans altında kalan kısımda su kalır ama zararı olmaz... kombin çalışıyorken çıkıştan su damlıyorsa sorunda yoktur. İstersen dene, kobi su çıkışı esnek borudur, o boru daha geniş pvc boruya giriyordur, çek çıka onu boruya su dök, bak bakalım nasıl akıyor.... Aynen öyle, bir deneyeceğim ben de. Günlerdir yok kablo çek, yok derz yap vs derken ona sıra gelmedi. 🙂 Ustaların yaptığı işler ve aç gözlü şekilde ciddi rakamlar istemeleri yüzünden çoğu işi kendim yapmak durumunda kaldım. İçimi rahatlattınız, boruda su kalması sorun değil zaten pvc boru sızdırmaz. Önemli olan akması, basınç olmayınca akması zor olur gibi gelmişti bana 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Aralık 2023 Paylaş 16 Aralık 2023 (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Aynen öyle, bir deneyeceğim ben de. Günlerdir yok kablo çek, yok derz yap vs derken ona sıra gelmedi. 🙂 Ustaların yaptığı işler ve aç gözlü şekilde ciddi rakamlar istemeleri yüzünden çoğu işi kendim yapmak durumunda kaldım. İçimi rahatlattınız, boruda su kalması sorun değil zaten pvc boru sızdırmaz. Önemli olan akması, basınç olmayınca akması zor olur gibi gelmişti bana donma riski varsa fayansa girdiği yerden kes boruyu, ucuna esnek boru tak uzat gitsin, yada şundan varsa kendin dirsek tak uzat gitsin, yada hiç uğraşmadan direk kombiden esnek boruyu uzat gitsin, daha kaldımı alternatif yahu ... kendin yap güzeldir, bende makina parkı oluştu bu yüzden 16 Aralık 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 16 Aralık 2023 Yazar Paylaş 16 Aralık 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: donma riski varsa fayansa girdiği yerden kes boruyu, ucuna esnek boru tak uzat gitsin, yada şundan varsa kendin dirsek tak uzat gitsin, yada hiç uğraşmadan direk kombiden esnek boruyu uzat gitsin, daha kaldımı alternatif yahu ... kendin yap güzeldir, bende makina parkı oluştu bu yüzden Aydın'da donma riski 🙂 Çok zor bir durum. Kombinin altından direkt duvara giriyor zaten. Yoğuşmalı kombide suyu açığa vermek zararlı ve yasakmış sanıyorum. O sebeple giderde kalsın bence. Önemli olan sorun yaratmadan aksın yeter Yorum bağlantısı
Celal Aydın 18 Aralık 2023 Paylaş 18 Aralık 2023 Bizimki müteahhit işi. Giderle arası uzak, tesisat da yok. 5 litrelik pet şişeye soktum drenaj hortumunu, doldukça boşaltıyorum, dolması uzun sürüyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts