İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Sorunu

Mert Yorgun

Recommended Posts

Mert Yorgun

kolay gelsin baskı balata değiştirdim ancak iş bitimi şimdi arabanın direksiyonu sertleşti, kütük gibi. hidrolik yağına baktık bir eksilme sorun gözükmüyor.

usta direksiyon ile alakalı bir şey yapmadık zamanla düzelir oturur tabla açtık başka bir şey yapmadık tarzı konuştu. 

sizce sorun ne olabilir ve nasıl olmuş olabilir

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Fren balatası değişiminde ilk defa tabla ile oynandığını görüyorum. Ama tablaları oynadık diyor ise tabla direksiyon özellikle toparlamasını çok etkiler araç direksiyonu zor toparlar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Talha Bilgi yazdı:

Fren balatası değişiminde ilk defa tabla ile oynandığını görüyorum. Ama tablaları oynadık diyor ise tabla direksiyon özellikle toparlamasını çok etkiler araç direksiyonu zor toparlar

balata derken debriyaj dır o baskı balata

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Çağlar Bayur yazdı:

balata derken debriyaj dır o baskı balata

pardon, ben cahil... :rolleyes: balata diyince... :thank_you2:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mert Yorgun

Baskı balata, fren balatası değil.

Araç 96 model 1.8 ztec motor.

Usta hatasını kabul etmiyor. Başka ustaya götürüpde ayrıca masraf yapmak istemiyorum. Tavsiyeniz nedir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hata yok eksik var, rot ayarına sokun aracı öncelikle bir tespit yapılsın, bleki de sadece ayaryapılacak

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Hidrolik pompası, tahriği kayışla almıyor mu? Kayışı takmamışlardır.

Yorum bağlantısı
Mert Yorgun
Önder Özcan yazdı:

Hidrolik pompası, tahriği kayışla almıyor mu? Kayışı takmamışlardır.

anlayamadım ne kayışı? 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

şanzıman üst takozu zor çıktığı için bazıları traversi biraz aşağı indiriyor. direksiyon mafsalı yerinden oynayabiliyor. bunu bi kontrol edin. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mert Yorgun yazdı:

anlayamadım ne kayışı? 

Hidrolik direksiyon pompası, hareketini kayış sayesinde motordan alır, bunu kastetmiştim. Ama kayışı ayrı mıdır yoksa V kayışı sayesiinde mi bilemedim. V kayışındansa yerine mutlaka takılmıştır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Önder Özcan yazdı:

Hidrolik direksiyon pompası, hareketini kayış sayesinde motordan alır, bunu kastetmiştim. Ama kayışı ayrı mıdır yoksa V kayışı sayesiinde mi bilemedim. V kayışındansa yerine mutlaka takılmıştır.

focus 2,5 larda ayrı kayış var motorun alt kısmında 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...