İçeriğe Yönlendir

Clio 5 1.0 TCE 100hp Motor Suyuna Yağ Karışması

Burak ışık

Recommended Posts

Burak ışık

Merhabalar. Daha önce açtığım konu ile alakalı gelişmelerden bahsetmek ve bilgi almak istiyorum. Arabanın yağ soğutucusunu değiştirdiler fakat 2 haftadır sürekli temizlik yapılmasına rağmen hala yedek su deposunun üst kısmına yağ çıkmakta. Bu kadar yağ çıkması normal mi ? Tamircim ısrarla sorun yok diyor ama yağı gördükçe sinirlerim bozuluyor. En son Çözemezsek otomatik şanzıman yağ soğutucuda değişecek dedi. Otomatik şanzıman yağ soğutucusunu 4 ay önce kendisi sıfırı ile değiştirmişti su kaçağından dolayı. Bu iş deneme yanılma yöntemi ile mi yapılıyor yoksa kolay bir yolu var mı? Böyle giderse en son üst kapağı sökecekler muhtemelen ve bu hem zaman hemde maddi zarara yol açacak. 

WhatsApp Image 2025-05-04 at 11.25.14.jpeg

WhatsApp Image 2025-05-04 at 11.25.15.jpeg

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Burak ışık yazdı:

Merhabalar. Daha önce açtığım konu ile alakalı gelişmelerden bahsetmek ve bilgi almak istiyorum. Arabanın yağ soğutucusunu değiştirdiler fakat 2 haftadır sürekli temizlik yapılmasına rağmen hala yedek su deposunun üst kısmına yağ çıkmakta. Bu kadar yağ çıkması normal mi ? Tamircim ısrarla sorun yok diyor ama yağı gördükçe sinirlerim bozuluyor. En son Çözemezsek otomatik şanzıman yağ soğutucuda değişecek dedi. Otomatik şanzıman yağ soğutucusunu 4 ay önce kendisi sıfırı ile değiştirmişti su kaçağından dolayı. Bu iş deneme yanılma yöntemi ile mi yapılıyor yoksa kolay bir yolu var mı? Böyle giderse en son üst kapağı sökecekler muhtemelen ve bu hem zaman hemde maddi zarara yol açacak. 

WhatsApp Image 2025-05-04 at 11.25.14.jpeg

WhatsApp Image 2025-05-04 at 11.25.15.jpeg

Experlerde poşet çay gibi bir şey var onu sokuyorlar. Öyle bir test yapılabilir.

Ama görüntü normal değil. 1.0tce yeni sattım bu renk değildi. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

9,5 civarı. Da bizimki sokak cadde arabası. Ortalama hız 17 idi en son. Bu şartlarda hangi teknoloji olursa olsun fark etmez fazla yakar

Elektrikli araca göre kullanım tarzı. Onlar aksine az yakar bu rutinde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak ışık
Ali Darbaz yazdı:

Yap çubuğunda yağ eksiliyor mu?

Kontrol ettim gözle görüne bir eksilme yok gibi. Farzedelim ki hiç eksilmiyor. Bu kadar ilaçla temizlik yapıldıktan sonra bile bu şekilde yağ çıkması normal mi? 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Burak ışık yazdı:

Kontrol ettim gözle görüne bir eksilme yok gibi. Farzedelim ki hiç eksilmiyor. Bu kadar ilaçla temizlik yapıldıktan sonra bile bu şekilde yağ çıkması normal mi? 

Cruzellarda hemen temizleniyordu. Siz birde ölçebiliyorsanız otomatik şanzıman yağı eksiliyormu onu ölçün. 

Yorum bağlantısı
Burak ışık
Ali Darbaz yazdı:

Cruzellarda hemen temizleniyordu. Siz birde ölçebiliyorsanız otomatik şanzıman yağı eksiliyormu onu ölçün. 

Tamamdır teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Coşku Mert
(düzenlendi)

hem motor hem de sanziman yagina bakmanizi tavsiye ederim. renginde kivaminda sorun yoksa ustanin dedigi gibidir. sonrasinda sogutma sistemi daha etkili katkilarla temizlenirse problem cozulur.

edit: linkteki urunle temizlemenizi ayrica tavsiye ederim 

https://www.hepsiburada.com/gross-becher-radyator-ici-temizleme-clean44-pm-HB00000VEVD5

tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...