Resul Kuzay 12 Mayıs Paylaş 12 Mayıs Arkadaşlar 2006 1.6 Fiestam var. Bujiler buji kabloları yeni değişti araba ısınana kadar kesintili bir şekilde hırlama ve sarsıntı oluyor, yaklaşık 3-5 dk içinde rolanti 800 lere gelince bu kesiliyor. Bobinlerden şüpheleniyorum aracı bilgisayara bağladığımda ateşleme arızası veriyordu. Sizce sebebi nedir? Yorum bağlantısı
Celal Aydın 12 Mayıs Paylaş 12 Mayıs LPG varsa, Supaplara baktırın. Kompresyon testi yaptırın supap tespiti için. Yorum bağlantısı
Resul Kuzay 12 Mayıs Yazar Paylaş 12 Mayıs Celal Aydın yazdı: LPG varsa, Supaplara baktırın. Kompresyon testi yaptırın supap tespiti için. Lpg var ancak aracı 2 gün benzinde kullandım ve benzinde bıraktığımda da aynı şeyi yapıyor. Yine de yapar mı LPG den Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Mayıs Paylaş 12 Mayıs (düzenlendi) Resul Kuzay yazdı: Bobinlerden şüpheleniyorum bu teşhisi hangi yöntem ile yaptınız? 12 Mayıs tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Resul Kuzay 12 Mayıs Yazar Paylaş 12 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: bu teşhisi hangi yöntem ile yaptınız? Bilgisayara bağladığımızda ateşleme arızası veriyor bujiler yeni değişti bobinlerden şüphelendik hemen farklı bir düşünceniz mi var 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 09:32 Paylaş Pazartesi 09:32 Resul Kuzay yazdı: Bilgisayara bağladığımızda ateşleme arızası veriyor bujiler yeni değişti bobinlerden şüphelendik hemen farklı bir düşünceniz mi var arıza kodu açıklmasında ateşleme yazınca bobin aka gelebilir ancak teknik değil, subap yanıksa da aynı kod çıkar, bobin arızaları yapısı gereği ısındıkça /çalıştıkça ortaya çıkar sizde tam tersi 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Pazartesi 09:36 Paylaş Pazartesi 09:36 Kod tam olarak nedir P???? bir sürü kod var ateşleme ile ilgili 1 Yorum bağlantısı
Resul Kuzay Pazartesi 12:11 Yazar Paylaş Pazartesi 12:11 Çağlar Bayur yazdı: arıza kodu açıklmasında ateşleme yazınca bobin aka gelebilir ancak teknik değil, subap yanıksa da aynı kod çıkar, bobin arızaları yapısı gereği ısındıkça /çalıştıkça ortaya çıkar sizde tam tersi Tamam teşekkür ederim peki sizce neden olur enjektörden olabilir mi Ömer Sarıgül yazdı: Kod tam olarak nedir P???? bir sürü kod var ateşleme ile ilgili Hatırlamıyorum malesef Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 12:13 Paylaş Pazartesi 12:13 Resul Kuzay yazdı: enjektörden olabilir mi bnce enjektör böyle bir belirti göstermez, subapta kurum birikimi olabilir, emme manifoldunda yağ birikimi olabilir Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz Pazartesi 12:17 Paylaş Pazartesi 12:17 LPG li Fordlarda kompresyon testi ilk yapılacak iş bence kaç km dir lpg li kullanılıyor araç 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın Pazartesi 12:56 Paylaş Pazartesi 12:56 Resul Kuzay yazdı: Lpg var ancak aracı 2 gün benzinde kullandım ve benzinde bıraktığımda da aynı şeyi yapıyor. Yine de yapar mı LPG den Soğuk iken rölantide hır hır şeklinde, dalgalanma yapıyorsa, ısınınca nispeten düzeliyorsa, supapla ilgilidir. Benzinde de yapar. Bir ihtimal, triger sentede olmayabilir, hafif kaçıklıklarda supap pistona vurmaz fakat aptal aptal çalışır araç, rölantide düzen tutmaz. Yorum bağlantısı
Resul Kuzay Pazartesi 19:56 Yazar Paylaş Pazartesi 19:56 Çağlar Bayur yazdı: bnce enjektör böyle bir belirti göstermez, subapta kurum birikimi olabilir, emme manifoldunda yağ birikimi olabilir Teşekkürler ilk işim subablara baktırmak olacak Ferhat Yavuz yazdı: LPG li Fordlarda kompresyon testi ilk yapılacak iş bence kaç km dir lpg li kullanılıyor araç 10 yokı aşkındır tam km hatırlamıyorum Celal Aydın yazdı: Soğuk iken rölantide hır hır şeklinde, dalgalanma yapıyorsa, ısınınca nispeten düzeliyorsa, supapla ilgilidir. Benzinde de yapar. Bir ihtimal, triger sentede olmayabilir, hafif kaçıklıklarda supap pistona vurmaz fakat aptal aptal çalışır araç, rölantide düzen tutmaz. Teşekkür ederim subabalaea bir baktırmam lazım Yorum bağlantısı
Onur Demir Salı 10:13 Paylaş Salı 10:13 Ben tahmin hakkımı bobinden yana kullanıyorum Yorum bağlantısı
Resul Kuzay Salı 17:25 Yazar Paylaş Salı 17:25 Onur Demir yazdı: Ben tahmin hakkımı bobinden yana kullanıyorum Ben de bobinlerden şüpheleniyorum ama arkadaşlar subablara yönlendirdi. Hepsine baktıracağım artık. Ayrıca bugün sabah çalıştırmada hırlama sırasında motor arıza ikazı yaktı ısınınca kendiliğinden geçti. Yorum bağlantısı
Alpay Köse Salı 19:25 Paylaş Salı 19:25 6 yıl önce aynı şikayetlerle uğraştım.önce tekleme ile başladı.ısınınca geçiyordu.ayrıca 4 silindirde tekleme arızası veriyordu.bi süre sonra çekişten düşmeye başladı.orası burası derken.birgün otobanda arıza ışığı yanıp sönmeye başladı.en yakın tamirciye gittim sonuç sübap yanmış. Yorum bağlantısı
Resul Kuzay Salı 20:15 Yazar Paylaş Salı 20:15 Alpay Köse yazdı: 6 yıl önce aynı şikayetlerle uğraştım.önce tekleme ile başladı.ısınınca geçiyordu.ayrıca 4 silindirde tekleme arızası veriyordu.bi süre sonra çekişten düşmeye başladı.orası burası derken.birgün otobanda arıza ışığı yanıp sönmeye başladı.en yakın tamirciye gittim sonuç sübap yanmış. Teşekkür ederim en yakın zamanda baktıracağım Yorum bağlantısı
Recommended Posts