İçeriğe Yönlendir

Focus 95 HP'den 115 HP'ye Yükseltme

Nazif Can.

Recommended Posts

Nazif Can.

Selamınaleyküm aracım Ford Focus 2015 1.6tdci 95hp arabanın gizli özellik videolarını izlerken 115lik modelin orijinal stok yazılımını 95lik modele uygulayarak 115 beygire yükseltiyorlar bunu yaptırmayı düşündüm ve biraz araştırdım kimisi turbosu aynı diyor kimisi farklı diyor donanımsal olarak aynı mı değil mi? Yaptıran arkadaşlar varsa memnun mu ? Yardımcı olur musunuz 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Eski kasalarda 90 110 Luk turbosu farklıydı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Genelde turbo, enjektör farklı oluyor 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Sadece yazılımla düşürüp aynı motoru daha ucuza satmıyorlardır hiç zannetmem ya da aynı motoru yazılımla güçlendirip daha pahalıya da ekleyeyim şimdi biri gelip yazar :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Detaylı Farklılıklar – Focus 1.6 TDCi 95HP vs 110HP:

1. Turboşarj (en büyük fark):

95 HP: Sabit geometrili turbo (wastegate kontrollü).

110 HP: Değişken geometrili turbo (VGT). Daha iyi tork dağılımı ve yüksek devirde daha fazla basınç.

2. ECU Yazılımı:

110 HP versiyon, yazılımsal olarak daha agresif hava/yakıt karışımı ve turbo basıncı ayarlarına sahiptir.

Genellikle Bosch EDC16C34 veya EDC17 tipi ECU kullanılır.

3. Enjektörler:

Çoğunlukla aynı Delphi enjektör sistemi olsa da, bazı serilerde farklı püskürtme basıncı ve kodlu enjektörler olabilir.

Enjektör kodlarını karşılaştırmak için şasi numarası üzerinden kontrol önerilir.

4. Debriyaj Seti / Baskı Balata:

110 HP versiyonda daha güçlü baskı balata kullanılmış olabilir. Özellikle tork artışı nedeniyle.

95 HP araca yazılım uygulandığında kaydırma yaşanabilir.

5. Şanzıman:

Genellikle her iki versiyonda da MTX75 şanzıman kullanılır, ama 110 HP versiyonlarda dişli oranları veya içsel güç aktarım parçaları farklı olabilir.

Bazı şanzıman kodları (örneğin "3M5R") üzerinden teyit edilebilir.

6. Soğutma Sistemi:

Intercooler hortumları ve boyutu bazı üretim yıllarında farklılık gösterebilir.

110 HP versiyonda daha verimli ısı dağılımı için tasarlanmış olabilir.

7. Egzoz ve EGR Sistemi:

EGR soğutucusu ve egzoz gazı yönlendirme sistemi 110 HP versiyonda daha gelişmiş olabilir.

DPF (partikül filtresi) bulunup bulunmaması Euro standardına bağlıdır, ama genellikle 110 HP versiyonlar DPF ile birlikte gelir.

-Chat GPT

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Nazif Can.
Evren Erakçora yazdı:

Genelde turbo, enjektör farklı oluyor 

Bi yerde ikiside garrett 1244v aynı turbo olduğunu söylüyor açıp bakma şansım olmuştu diyor adam parçacılarda kataloğa göre turboları aynı diyor Focus 3.5 turbosu veya enjektörü dediğin zaman aynı parça gelir diyor herkes birşey diyor açıkça😆

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Uyguluyoruz dedikleri yazilim bildigimiz chip tuning dir. Ecufast Stage 1 yaptirip keyfini cikarin.

Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
Nazif Can. yazdı:

Selamınaleyküm aracım Ford Focus 2015 1.6tdci 95hp arabanın gizli özellik videolarını izlerken 115lik modelin orijinal stok yazılımını 95lik modele uygulayarak 115 beygire yükseltiyorlar bunu yaptırmayı düşündüm ve biraz araştırdım kimisi turbosu aynı diyor kimisi farklı diyor donanımsal olarak aynı mı değil mi? Yaptıran arkadaşlar varsa memnun mu ? Yardımcı olur musunuz 

Aracınızda partikül var olması lazım . İyice bir araştırın partikül takılı olan araçlara yazılım atılabiliyor mu ? Genelde partikül iptali yapılan araçlara stage 1 yazılım atılabiliyor diye biliyorum ama 95 hp ile 115 hp arasında 20 hp gibi bir güç söz konusu motor nasıl çalışır ömrü nasıl olur tartışılır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Nazif Can. yazdı:

115lik modelin orijinal stok yazılımını 95lik modele uygulayarak 115 beygire yükseltiyorlar

yok tabiki öyle birşey, teknik olarak, kavehanae muebbeti olarak herşey var, tornavida ile beygir açan bile var. bizde çiptunink denen, yani aracın yazılımı ile beygir artıran yerler vardır. gizli beygir de yoktur.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

yok tabiki öyle birşey, teknik olarak, kavehanae muebbeti olarak herşey var, tornavida ile beygir açan bile var. bizde çiptunink denen, yani aracın yazılımı ile beygir artıran yerler vardır. gizli beygir de yoktur.

e 9 volt pille yapıyorum demişti bana?!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

e 9 volt pille yapıyorum demişti bana?!

4.5 o ama 9 luk rakama

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...