Onur Demir Dün saat 12:32 Paylaş Dün saat 12:32 Arattığımda sadece Çadır önerileri olan konular bulabildim. Mevcutta benim içinden geçtiğim süreçte doğru ve güvenilir kaynak sıkıntısı çok çekiyorum. zaten acemiyim hatta ilk kez bu yıl çadır tatili planlıyorum. Çadır ve Karavan ile tatile giden kampa giden olumlu olumsuz yorumlarını paylaşmak isteyen sorularına cevap isteyenlerin göz gezdireceği bir konu olsa fena olmaz gibi geldi. Ben güncel araştırmalarımı yazayım; -Nurgaz Kırklareli; komşum karavanı koyuyor devamlı çok memnunlar, gidip de kötü diyeni görmedim henüz. bir ara biz de deneyim olsun diye gideceğiz. - Datça Aktur Kamp ; çok taviye ediliyor ancak çadır +3 kişi için günlük 6-7bin TL ler konuşuluyor. -Ekincik Kamping - Köyceğiz ekincikte bulunuyor, ufak güzel bir kamp alanına benziyor, çadır ve karavan yerleri ayrı. sahili var fiyatlar görece daha makul. fiyatlar kahvaltı dahil. akşam da yemek var isteğe bağlı ücreti karşılığında Ekincik havası basık ve sıcaktır, tekneyle dalyan ıstuzu gidilebilir haricen gezelim yatmaya gelelim için uygun değil gibi. -Çubucak / Marmaris : biraz kalabalık gibi geldi. çok dip dibe ama bilemiyorum, tecrübesi olanlar yazsın lütfen. tavsiye edeceğiniz yerler ve tecrübelerinizi paylaşırsanız süper olur. Ben temmuzun başında yola çıkacağım ama hala karar veremedim Ege boyunca nerede denize girilir tatil yapılır gezilir çok iyi bilirim ama kampçılık çadırcılık işinden anlamıyorum. Acemi olduğumdan tesis olması önemli (duş, wc, vb.) Çadırım 5+2 F&B air Sec. decathlondan yatakları aldım. zemin için halı kilim vs. var. Hiç kafama yatmıyor ama cadır işini bir şekil kıvırmamız lazım. O yüzden güzel öneri ve tecrübelere açığım. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 Dün saat 12:43 Paylaş Dün saat 12:43 Mersin/Anamur pullu kamping. Belediyeye ait bir tesis. Çadır yeri 700 tl, her şey dahil 1500 civarı sanırım. Size biraz uzak olabilir ama denize sıfır gayet sakin güzel bir yer. Zamanında bebeğim olmadan önce kamp yapmıştım orda. Her ne kadar evim 5 km ötede olsa da 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Dün saat 12:48 Paylaş Dün saat 12:48 (düzenlendi) -çadırın altına zeminden gelecek zedeleme zararlarını engellemek için tam ölçüde bir branda temin etmeniz gerekiyor ilk başta. -çadırı kılavuzunda belirtilen basınç değerinde şişirin. -mevsime göre uyku tulumu. yaz döneminde çadırda kalacaksanız ihtiyaç olmayacaktır. her ne olursa olsun sabah saat 4 5 sularında bir serinlik gelecektir. soğuk havalarda direk şişme yatağın üstüne yatmamanız gerekiyor. Yerden gelen ve yatağın içinde soğuyan havanın size temas etmesini engellemek için mutlaka bir battaniye serin. -çadırı kurduğunuzda iyice gerdirmeniz gerekiyor ki havalandırma düzgün sağlansın. havalandırma olmazsa çadıra taze hava girişi kesinlikle olmayacaktır. decathlon çadırlarının genelde arka tarafında az açılan bir havalandırma menfezi var. gerdirme ipini mümkün olan en uzak mesafeden yere sabitlemenizi öneririm. -bir fısfıs şişesine biraz mazot koyun. çadırın tüm çevre zeminine sıkın. içeri girebilecek haşereleri önlemiz olursunuz. çıkardığınız ayakkabıları giyerken içine birşey girme ihtimaline karşı mutlaka ters çevirip yere vurun ve tekrarında kontrol edin. -çadır içerisine şarjlı bir fener kendinize de bir kafa lambası edinirseniz işiniz biraz daha kolaylaşacaktır. -birde çadırınızı ağaç altına kurmanız yaz aylarında çadır için daha iyi olacaktır. geriye yiyecek ve içecek kısmı kalıyor. Dün saat 12:50 tarihinde Oğuzkan Işık tarafından düzenlendi 3 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 12:50 Paylaş Dün saat 12:50 Onur Demir yazdı: O yüzden güzel öneri ve tecrübelere açığım. güzel pansiyon bul Onur Demir yazdı: günlük 6-7bin TL ler konuşuluyor. yazı içinde sebebi de aslında mevcut Yorum bağlantısı
Ali Gök Dün saat 13:04 Paylaş Dün saat 13:04 Onur Demir yazdı: çadır +3 kişi için günlük 6-7bin TL ler konuşuluyor. çadırı yakarım o kampingin önünde yinede öyle bi para vermem 3 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Dün saat 13:09 Paylaş Dün saat 13:09 (düzenlendi) Branda önerisi gelmiş. Kamyonlara çadır yapan yerlerden yaptırın, hazırlara göre daha sağlam ve uygun oluyor. Ege veya akdeniz yerine karadeniz tarafını öneririm, Özellikle kastamonu , zonguldak , bartın , z.ereğli de da çok fazla kam alanı yeri mevcut. Hem fiya tuygun hem de daha bakir kalmış yerler. Lokasyonu belirleyip google a sorarsanız çok güzel yerler önerir. Size daha yakın Kerpe - kefken bölgesi de epey güzel. Vize varsa yunanistan tarafına da bakabilirsiniz. Önerim, bireysel savunma amaçlı yanınızda birşeyler götürün. Ne olur ne olmaz. Dün saat 13:10 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu Dün saat 13:25 Paylaş Dün saat 13:25 Son yıllarda yaz tatili için konakladığım bir kaç yeri paylaşıyorum. 1. Turnalı Boncuk Kamp: Muğla Gökova körfezi civarlarında. Sessiz sakin denizi güzel plajı biraz taşlı bir alanda kalıyor. İçerisinde ufak bir büfesi var sabah gözleme vs sipariş edebiliyorsunuz. Tuvalet hijyeni fena değil. Konaklamayı araç üstü çadır ile yaptım navara ya karavan parası yazmışlardı. 2. Çam Kamping Dikili : Burada çekme karavan ile konaklamıştım, Karavanım küçük olduğu için güzel bir köşe verdiler. Epey keyifli zaman geçirdik. Tesis derli toplu, ortak bulaşık mutfak alanı biraz vasat tuvaletleri belirli periyotlar ile yıkanıyor bana hep temiz geldi. Tesis içinde yiyip içebileceğiniz bir büfe var. Mangal vb gibi ek ekipmanlar kiralıyorlardı. 3.Davutlar Gençlik kampı ; Yanında belediye tarafından işletilen bir tesis daha vardı. Ben plansız geldiğim için oraya giremedim hemen yanında ki kamp alanında konakladım. Çekme karavan ile konakladım. tesis bolca yeşil alandan başka bir şey vaat etmiyor. Tuvaletler biraz vasattı belki şuan düzeltmişlerdir. Merkezi konumda olması güzel. 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi Dün saat 13:28 Paylaş Dün saat 13:28 (düzenlendi) Konya'da da karavan parkı var. Günlüğü sanırım 450 TL Karavan aracı için 50 metrekarelik park ve 15 metrekarelik çadır alanı dışında 2000 metrekarelik yanında yeşillik parkıda var. tuvalet, lavabo ve banyo imkânının yanı sıra elektrik ile su imkanı da ücretsiz. Dün saat 13:28 tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 13:54 Paylaş Dün saat 13:54 Erhan Doruk yazdı: bireysel savunma amaçlı yanınızda birşeyler götürün. Ne olur ne olmaz. kendisi birey olarak bence kafii caydırıcı 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Dün saat 17:12 Paylaş Dün saat 17:12 Yer bulabilirseniz Datça aktur kamp. Yorum bağlantısı
Onur Demir Dün saat 17:45 Yazar Paylaş Dün saat 17:45 Burak Kuşçu yazdı: 1. Turnalı Boncuk Kamp: Muğla Gökova körfezi civarlarında. Sessiz sakin denizi güzel plajı biraz taşlı bir alanda kalıyor. İçerisinde ufak bir büfesi var sabah gözleme vs sipariş edebiliyorsunuz. Tuvalet hijyeni fena değil. Konaklamayı araç üstü çadır ile yaptım navara ya karavan parası yazmışlardı. Burası güzel görünüyor. instagramdan baktım şimdi. Arayıp bilgi alıcam ama önemli sorularım var 😂 yemek içmek mangal alkol vs durumları nasıldır. genel kamp mantığında mı? Şezloglar var sanırım ücretli mi? Kısacası fiyat/performans nasıl? Metin Uzunoğlu yazdı: Yer bulabilirseniz Datça aktur kamp. Hocam yukarda da yazdım çok pahalı. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Metin Uzunoğlu yazdı: Yer bulabilirseniz Datça aktur kamp. fakirim, hiltondan oda tutayım ben 3 Yorum bağlantısı
Onur Demir 22 saat önce Yazar Paylaş 22 saat önce Evren Erakçora yazdı: 7bin liraya nasıl çadır acaba Kendi çadırınla gidiyorsun. çadır yeri +3kişi 6-7 arası 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Onur Demir yazdı: Kendi çadırınla gidiyorsun. çadır yeri +3kişi 6-7 arası Ondan Yunanistan'a kaçıyor vatandaş. 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce Onur Demir yazdı: Burası güzel görünüyor. instagramdan baktım şimdi. Arayıp bilgi alıcam ama önemli sorularım var 😂 Turnalı Boncuk kamp ile görüştüm. En büyük sorun çadır 🤦🏼♂️ Orman kampları hariç onunla bizimki gibi butik işletmelerde kamp yapamazsınız sezonda dedi. İllaki yer ayarlarız ama 6metrelik çadır cidden yer sıkıntısı olur dedi. Hızlıca 1-2 yer daha baktım evet sorun olacak. Bizim genelde sevdiğimiz yerler deniz doğa olarak ören akyaka arası. Orada da hep böyle ufak mekanlar var. Aynı şekilde assos küçükkuyu arası da öyle. Arkadaşımdan almıştım geri vericem sanırım henüz kullanmadım da parasını da vermemiştim 🤣 Decathlon 3XL 2sec. Modelini alıp ilave tente güneşlik gibi şeyler alacağım gibi. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Türkiye'de kamp fiyatları gerçekten uçuk, en son geçen hafta Haziran ayı için Datça'da karavan için sordum. 4 kişilik aile+karavan -> 1600*5:8000 TL günlük fiyat çıkardı ki bunun içinde elektrik su yok. Onlar ayrıca fiyatlanıyor. Kamp dışında bir yere gidince daha rahat oluyor, eğer bulabilirseniz. Ben karavanla en son Kapadokya'da Kaya kamping'te kalmıştık. Sabah 6'da balonların panoramik manzarası, sakinliği ve turistik alanlara yakınlığı ile iyi bir yerdi. F/p oranı ortalama sayılır. Deniz kıyısı için planım İğneada tarafına gitmek, bilgisi olanlar varsa sevinirim. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Konu tam da bu aralar ilgimi çeker. Geçen sene yapamadığımız motorla koy koy camping planını bu sene Temmuz gibi hanımla faaliyete geçirmek istiyoruz ama çadırın da pek cazibesi kalmamış gibi. Bendeki bilgileri derleyip burada paylaşırım. 1 Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Onur Demir yazdı: Decathlon 3XL 2sec. Modelini alıp ilave tente güneşlik gibi şeyler alacağım gibi. İmkan var ise İlk yatırım maliyetini arttırıp araç üstü çadır ile konuyu kapatmanızı tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Burak Kuşçu yazdı: İmkan var ise İlk yatırım maliyetini arttırıp araç üstü çadır ile konuyu kapatmanızı tavsiye ederim. Bayadır aklımda. araç seçme konumda da ara ara bahsettim ama şöyle bir sıkıntım var; Şirket aracı kullanıyorum. her ne kadar tavan rayı olsa da çok doğru gelmiyor bu araç için bir yatırım yapmak. Araç değişir de farklı bir modele geçince takmam mümkün olmaz. yoksa aklımda bayadır takip edip araştırdım. Arkadaşım Robo önerdi şimdi, o kullanıyormuş memnun ama o genelde kışın kullanıyor. o model yazın egede fırın etkisi yapar gibi geldi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Onur Demir yazdı: Orman kampları hariç onunla bizimki gibi butik işletmelerde kamp yapamazsınız sezonda dedi. İllaki yer ayarlarız ama 6metrelik çadır cidden yer sıkıntısı olur dedi. Hızlıca 1-2 yer daha baktım evet sorun olacak. pansiyon Emin Önal yazdı: motorla koy koy camping planını pansiyon a 30 dak lık koylar iyidir Yorum bağlantısı
Onur Demir 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Çağlar Bayur yazdı: pansiyon Ultra her şey dahilden pansiyona hepsini deneyimledik. istediğim ve zaman geçirmek istediğimiz güzergah burası. araç kullanmak istemiyorum. içip yatmak istiyorum çadır aklımızda deneyeceğiz bakalım. yapmadık olmasın. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Onur Demir yazdı: içip yatmak istiyorum kumsala/lokale yakın pansiyon , çadıra çok çıktım da artık zulüm, yani bu rakamlar ile.bu kalabalık ile duşsuz wc siz penceresiz sinekler içinde aynı paralara ben yatmam Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Kamp yerleri konusunda google ve google yorumları size yardımcı olacaktır. Daha detaylı bilgi isterseniz Erkin Yeşil'in "Kamp ve Karavan Rotaları" isimli kitabını alabilirsiniz. Kendisi tek tek tüm noktaları gezerek bilgi topladıktan sonra kitap haline getirdi. Kullandığınız çadır hergün lokasyon değiştirmeye uygun değil. 3 defa kurulup toplandıktan sonra sıkılırsınız bu işten. Tavsiyem çadırı kurduktan sonra en az 5 gün toplamayacak şekilde plan yapın. Sahil kesiminde çadır kampında en büyük sıkıntınız sıcak ve güneş olur. Gölgeliği olan yada orman içi olan kamp alanlarını tercih edin. İlave olarak kamp yerinin yakınında tatlı su varsa sivrisinek de olur. Şişme yatak yerine şişme mat hem daha az yer kaplar, hemde daha rahattır. Çadırınızı hızlıca şişirmek ve indirmek için çok hava üfleyen tabancalar var. Onlardan alabilirsiniz. Ama yüksek basınç kapasitesi yok bunların. Çadır uyumak, kıyafet değiştirmek vs işler için yeterlidir ama içinde yemek yiyelim, oturalım sohbet edelim işlerine gelmez. Yani vaktinizin çoğunluğunu dışarıda geçireceksiniz. Bunun içinde gerekli ekipmanları almak gerek yada bu ekipmanları veren bir kamp yeri tercih etmek gerek. Düzgün bir masa, sandalyeler, gölgelik, vs. Ayrıca yanınızda 15-20 metre kablo taşımanız faydanıza olur. Çadır kuracak iyi bir nokta bulursunuz ama elektrik uzakta kalır. Böyle durumlar için 3lü priz takılı 15-20 metre kablo iyidir. Kamp yapmayı sadece ekonomik tatil olarak düşünüyorsanız hem sevmezsiniz hemde o kadar da ekonomik olmadığına karar verirsiniz. Günün sonunda malzemelere ve kamp yerine verdiğiniz parayı hesap edince eee pansiyona gitseydik daha iyiymiş durumu olur. Çadır kampının ve karavanla gezmenin güzelliği sunacağı özgürlüktür. Doğa içinde vakit geçirmektir. Bunları artık sahil kesiminde yapmak neredeyse mümkün değil. Çoğu güzel koy önüne inşaa edilen otellerin tekelinde. Bir şekilde güzel bir yer bulsanız bile otellerin baskısından dolayı jandarma zabıta taciz eder sizi.. keyfinizi bozar. Ben çok uzun süredir ailecek, tek başıma, arkadaşlarımla kamp yapıyorum. Çekme karavanım da var, motosikletle çadır kampı yaparak seyehatler de yapıyorum. Kamp yapmasını en sevmediğim yerler sahil kesimleri (özellikle okulların tatil olduğu dönemde). Sahil kesiminin gerçekten tadını çıkarmak isterseniz Eylül ayının sonunda gitmek gerek. Hem kalabalık olmaz, hem hava durumu çadır kampına daha müsait olur hemde daha ucuz olur. Başka sormak istediğiniz konu varsa tecrübem dahilinde cevaplayayım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts