Ahmet.Kuvvet Çarşamba 07:08 Paylaş Çarşamba 07:08 2012 model aracımın silecek kolunu otomatik konuma aldığımda yağmur sensörü olduğu için yağmur damlası veya su damlası düştüğünde devreye girmesi gereken silecek hiç durmadan çalışıyor. yağmur yok yaş yok ama silecek durmadan çalışıyor aralıksız. Yağmurlu havada yağmurun şiddetine göre silecek hızlanıp yavaşlıyor ama. Ne tür bir arıza olabilir ki silecek durmadan çalışıyor olabilir? Yorum bağlantısı
Önder Özcan Çarşamba 07:47 Paylaş Çarşamba 07:47 Silecek kolunda hassaslık ayarı var mı? En hassas kısımda olup da bu sebeple sürekli çalışıyor olmasın. Ayrıca ön cam temiz mi. Sensörün olduğu yer kirliyse belki o da sebep olabilir. Yorum bağlantısı
Ahmet.Kuvvet Çarşamba 08:06 Yazar Paylaş Çarşamba 08:06 Önder Bey silecek en alt seviyede veya en üst seviyede fark etmiyor çalışıyor sürekli. Cam ve sensörün olduğu kısım temiz yani düşük hassasiyet veya yüksek hassasiyet farketmiyor. sürekli çalışıyor 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar Çarşamba 08:24 Paylaş Çarşamba 08:24 (düzenlendi) Yağmur sensörü içinde jel var. Zamanla kuruyormuş. Bu şekilde bir bilgi var internette. Jel değişimi yapılır diyen de var. Sensörü değiştirmek gerekli diyen de var. Fiestada otomatiğe alınca bazen normal çalışıyordu bazen çok hızlı çalışıyordu. Bazen ekranda arıza gösteriyordu. Sonradan kendi kendine düzeldi. Şuan hiçbir sorun yok. Tavsiyem çok kafanıza takmayın. Belki düzelir. Eğer bekleyemem illa şimdi çözeyim derseniz de çıkma sensör almayın. O da belki bir süre sonra aynı şekilde olacak. Çarşamba 08:26 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu Çarşamba 11:25 Paylaş Çarşamba 11:25 Ahmet.Kuvvet yazdı: 2012 model aracımın silecek kolunu otomatik konuma aldığımda yağmur sensörü olduğu için yağmur damlası veya su damlası düştüğünde devreye girmesi gereken silecek hiç durmadan çalışıyor. yağmur yok yaş yok ama silecek durmadan çalışıyor aralıksız. Yağmurlu havada yağmurun şiddetine göre silecek hızlanıp yavaşlıyor ama. Ne tür bir arıza olabilir ki silecek durmadan çalışıyor olabilir? Camın yağmur sensörünün olduğu bölge de bir pürüz olabilir mi ? Çatlak, kavlama, aşınma, veya çıkmayan bir leke gibi. Yani sistem düzgün çalışıyor ama sürekli yağmur algılıyor olabilir. Yorum bağlantısı
Ahmet.Kuvvet Çarşamba 11:29 Yazar Paylaş Çarşamba 11:29 iş çıkışı tekrar bir kontrol edeyim. ben yok diye biliyorum ama olabilir de. garibime giden konu sensör yağmurun yoğunluğunu algılayıp hızlanıyor ve yavaşlıyor. kafam o yüzden katıştı benimde açıkcası Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Çarşamba 11:36 Paylaş Çarşamba 11:36 Birkaç Focus 3' de bu sorunu duymuştum. Bazı servisler Gem modülü değiştirerek çözmüş. Bülten de yayınlanmış olması lazım. Buraya bir bakın. https://www.fordservicecontent.com/Ford_Content/vdirsnet/OwnerManual/Home/Content?variantid=9106&languageCode=tr&countryCode=TUR&Uid=G2216222&ProcUid=G2216225&userMarket=TUR&div=f&vFilteringEnabled=False&buildtype=web 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 19:14 Paylaş Çarşamba 19:14 Tamer Topaç yazdı: Birkaç Focus 3' de bu sorunu duymuştum. Bazı servisler Gem modülü değiştirerek çözmüş. Bülten de yayınlanmış olması lazım. Buraya bir bakın. https://www.fordservicecontent.com/Ford_Content/vdirsnet/OwnerManual/Home/Content?variantid=9106&languageCode=tr&countryCode=TUR&Uid=G2216222&ProcUid=G2216225&userMarket=TUR&div=f&vFilteringEnabled=False&buildtype=web ne gereksiz bi ayar ya hu Yorum bağlantısı
Ahmet.Kuvvet Perşembe 08:03 Yazar Paylaş Perşembe 08:03 Çağlar Bey sizin bir öneriniz var mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 20:10 Paylaş Perşembe 20:10 inan çınar yazısı zaten herşeyi açıklamış ben de ona katılıyorum yani Yorum bağlantısı
Recommended Posts