İçeriğe Yönlendir

w166 350cdi Adblue problemi

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray

Bu araç NOX ölçümünde hata görmüş, 800 km sonra çalıştıramazsın deyince tepem attı. kaldırdım arabayı, söktüm adblue enjektörünü. içi kristalleşmiş adblue dolu. sıcak su ile temizledim yerine taktım. sonra tankı söktüm tankı sökmek acaip zor bir iş. 3 saat sürdü. bir sürü gevremiş soket var. ikisini kırdım. plastikler berbat pompa çıkışındaki çıkıntıyı da kırdım kazara. onu tamir edeceiğim bir şekilde ama depoda anormal bir pislik vs görmedim. eğer pompasnın kendisi zayıflamamışsa adblue enejektörü soruna neden oluyor olmalı. çünkü adblue varken SCR denen ve DPF den sonra gelip püskürtülen adblue ile yapısı gereği azot oksit gazlarını nötürleyen parça, bu işi başaramayınca aynı oksijen sensörlerine benzeyen iki sensör il egiriş ve çıkışa bakım değişim miktarına göre arıza veriyor. benz scanneri ile baktığımda giriş çıkış neredeyse aynı oysaki 10 da 1 8 de 1 gibi bir oranda olması gerekliymış. pompayı hasbelkader toplayabilirsem ve sistem yine düzgün çalışmaz ise adblue iptalini düşünmeye başladım. bu konuda bilgisi olan varsa dinlemekten memnuniyet duyarım.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bu konuda bilgim yok yalnız ak party süper.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

İptal edin kafanız rahat olsun. Yaptıktan sonra bile arıza verme olasılıgı yuksek. Yazılım işi yapan yerler uygun rakamlara iptal ediyorlar. Şuan benim araçta bir sorun yok ama sorun yaşayan çok en ufak sorunda bende iptal edecegim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben de bir şey sökerken ilk parçayı kırdıktan sonra umursamıyorum, geri kalan her yeri kırabilirim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Onur Bulut yazdı:

İptal edin kafanız rahat olsun. Yaptıktan sonra bile arıza verme olasılıgı yuksek. Yazılım işi yapan yerler uygun rakamlara iptal ediyorlar. Şuan benim araçta bir sorun yok ama sorun yaşayan çok en ufak sorunda bende iptal edecegim.

hazır sökmüşken sonucu görmek adına toplayacağım illaki. kırılan şeyleri bir şekilde çözerim. ancak asıl arıza çözülmez ise veya gerçekten nox sensörü, SCR vs gibi bir saçmalıktansa SCR ve adblue yi söküp atmayı düşünüyorum. bu aracın aynı moturunu kullanan önceki araç, 2010 model e350cdi da adblue yoktu. 2012 model olan bu araçda euro 5.5 olması için adblue koymuşlar. halbuki euro 6 2015 den sonra yürürlüğe girmiş. niye böyle bir gereksiz hareket yapılşmş belli değil. ben bunu euro 5 yapmazmıyım... birde küçük bir yazılım. 270 280 hp olur.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut
Doğan Arşiray yazdı:

hazır sökmüşken sonucu görmek adına toplayacağım illaki. kırılan şeyleri bir şekilde çözerim. ancak asıl arıza çözülmez ise veya gerçekten nox sensörü, SCR vs gibi bir saçmalıktansa SCR ve adblue yi söküp atmayı düşünüyorum. bu aracın aynı moturunu kullanan önceki araç, 2010 model e350cdi da adblue yoktu. 2012 model olan bu araçda euro 5.5 olması için adblue koymuşlar. halbuki euro 6 2015 den sonra yürürlüğe girmiş. niye böyle bir gereksiz hareket yapılşmş belli değil. ben bunu euro 5 yapmazmıyım... birde küçük bir yazılım. 270 280 hp olur.

Çokta güzel olur. Emisyon değerleri için bakalım daha neler çıkartacaklar. Bizim emisyonlar euro 2 standartlarında avrupada olsak tamir edin kullanın derdim fakat maalesef bizim ülkemizde gerek yok. Çevreci arkadaşlar kızacaktır belki ama durum bu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

scr dir dpf tir... insanlığa atılmış kazıktır

Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ

En güzeli iptal! 6 aydan fazla oldu kafam rahat.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...