İçeriğe Yönlendir

Kısa Süreli Motor Arıza Işığı

Serhat Metinel

Recommended Posts

Serhat Metinel

Merhaba arkadaşlar. Pazar günü aracımda ilk kez kısa süreli arıza ışığı yandı. Olayın geçmişi şöyle:  Mazotumun bitmesine 85 km kalmıştı uzun yola çıkacağız pazar günü. Her zaman uluslararası bir firmadan ( şel diye yazayım reklam olmasın) alayım diye 20 km daha gittim.  Mazotun bitmesine 65 km kala depoyu doldurdum. sanırım 2 km falan gittim araç titremeye başladı motor arıza yandı ve aracın altında kaygan yol gibi bir işaret göründü. Motor arızası servis gerekli yazıyor. Arkada da karavanım takılı. Panikle kenara çektim aracı. 1-2 dk sonra motoru kapattım. Ustamı aradım ulaşamayınca aracı biraz daha kenara alayım dedim ve çalıştırdım. Baktım uyarı sönmüş biraz ilerden u dönüşü yapayım diye düşündüm baktım araç gidiyor inceldiği yerden kopsun dedim sıkıntı yaşamadan arkada  bir karavanla sıkıntısız Antalyaya kadar geldim . Hala sorun yok şükür ama o sorun nedir biz ne yaşadık ? Antalyada tanıdığım usta da yok ne önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Geçici bir arıza olmuş ama bilgisayara bağlatıp arıza geçmişinden baksanız iyi olur. Mazotta su olunca bile arıza yakabiliyor araçlar artık. 

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Serhat Metinel yazdı:

titremeye başladı motor arıza yandı ve aracın altında kaygan yol gibi bir işaret göründü. Motor arızası servis gerekli yazıyor.

akü geldi aklıma. Yol boyu titreme rölanti gibi sorunlar yaşansaydı mazot kötü ihtimalini konuşurduk. 
Dizelse rejenarasyon gibi bir şey olablir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Esp devre dışı kalmış. Akü kaynaklıdır. 

Kamp yerinde sorun yaşayablirsiniz Hocam.. Akü eksi ise bi baktırın.. 

Yorum bağlantısı
Serhat Metinel

Aslında aküyü de kampta sorun yaşamayalım diye geçen ay değiştirdim.  Benim ilk aklıma gelen mazot tortusu falan  mı tıkadı diye düşündüm çünkü ilk kez o kadar azaldı mazotum. Rutin  10 bin bakımı da 2-3 ay önce ( Genel km 130 bin şu an ) yapılmıştı. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dpeoda tortu, az yakıttan pislik çekti algısı şehir efsanesidir, yakıt zaten her zaman deponun en dibinden çekilmektedir, 1970 modelin deposu bile temiz çıkar genelde. en son yakıt alınan istasyon arıza varsa daha etkendir, 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Bazen hava değişikliğinde de oalbiliyor. Bizim araçta 2005 model C-Max gecenlerde bir iki defa yandı ertesi gün söndü.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Serhat Metinel yazdı:

Aslında aküyü de kampta sorun yaşamayalım diye geçen ay değiştirdim.  Benim ilk aklıma gelen mazot tortusu falan  mı tıkadı diye düşündüm çünkü ilk kez o kadar azaldı mazotum. Rutin  10 bin bakımı da 2-3 ay önce ( Genel km 130 bin şu an ) yapılmıştı. 

Bu durumda aracın elektrik üretimi yeterli mi ona bakmak lazım.. Sorun yoksa fazla kurcalamadan başka belirti beklemek lazım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...