İçeriğe Yönlendir

Muayenede Orijinal Xenondan Kalmak.

Yasin Sevinç

Recommended Posts

Yasin Sevinç

Selamun aleykum arkadaşlar, 05/07/2025 tarihinde girdiğim muyeneden LED XENON farlar yüzünden kaldım. Açıklamaları şöyleydi; 1 Mayıstan itibaren LED far yasakladı. Sarı Halojen takıp öyle gel geçersin dediler. Led in yasak olmasını kabul edebilirim ama şöyle bir problem var.  Benim aracımın orjinal fabrika çıkışı XENON far ile. Buna sarı halojen takmam mümkün değil. Led leri çıkartıp. Olması gereken Philippsin Xenon lambasını taktım. bu arada teknik ekiple görüştüm. Gittiğinizde istasyon amiri ile görüştüğümde, "Tamam ledleri cıkartmışsın ama Xenon oldugu için tekrar girsen bile geçemezsin" boşuna yakma hakkını, git volkswagen bayiden orjinalliğini kanıtlayan belge al dedi. Bayii ye gittiğimde. üstün körü baktıklarında başaramadılar. Komple tamponu felan indirip farı incelememiz lazım dediler."  Halbuki Farın üzerinde etiketi ve kabartmaları mevcuttu. Bana Aracımın ekipman kodlarını içeren bir liste verdiler ama ne bayi adı yazıyor nede imza kaşe var. Listede Sadece xenon olduguna dair bir ibare var ama farımın üzerindeki kodlardan hiçbir eser yok. Sizce kabul edilirmi ? 

image.png.c288f4786b37f68d0302109d2705025f.png
image.png.f785d9f0577f1067616504e3e3619721.png

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
(düzenlendi)

Araç orjinaldir yazıp kaşe imza atmaları bu kadar mı zor? Anlamıyorum gerçekten. Satarken her şey güzel sıkıntı çıkınca sorumluluk yok. Motosiklet çantalarında da aynı durum... 

Hocam bence wv Türkiye ile ya da Doğuş oto ile irtibata geçin.. 

tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Sevinç

Görüldüğü üzere etiketi bile duruyor ve okunuyor.

image.png.ecb507d1e25969a1b18d6ddb09790bc6.png

image.png.b4af9d4f100ac2f4135169b3ee02ba28.png

Yorum bağlantısı
Yasin Sevinç
Tayfun Aydın yazdı:

Araç orjinaldir yazıp kaşe imza atmaları bu kadar mı zor? Anlamıyorum gerçekten. Satarken her şey güzel sıkıntı çıkınca sorumluluk yok. Motosiklet çantalarında da aynı durum... 

Hocam bence wv Türkiye ile ya da Doğuş oto ile irtibata geçin.. 

Zeytinburnu Tamaş ile görüşmüştüm ben. Vw yetkili satış ve servisi orası diye biliyorum vw nin kendi sitesinden baktım. Vw ye ait bir numara göremedim. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

corolla'da mercekli halojen var. dün grupta paylaştılar. mercekli farda led ampülden geçirmemişler.

belki eğimi yanlıştı bilinmez ama geçmemiş yani

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Yasin Sevinç yazdı:

Zeytinburnu Tamaş ile görüşmüştüm ben. Vw yetkili satış ve servisi orası diye biliyorum vw nin kendi sitesinden baktım. Vw ye ait bir numara göremedim. 

Hocam ana bayii Esenler Tekstilkent'in oradaki değil mi?

Yorum bağlantısı
Yasin Sevinç
Tayfun Aydın yazdı:

Hocam ana bayii Esenler Tekstilkent'in oradaki değil mi?

Volkswagen kendi sitesindeki haritada sadece bu şubeler gösteriliyor

image.png.ce089d44b8d3c3054304ea4cfa647dc3.png

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

corolla'da mercekli halojen var. dün grupta paylaştılar. mercekli farda led ampülden geçirmemişler.

belki eğimi yanlıştı bilinmez ama geçmemiş yani

Muayene istasyonları çok yetersiz. Ne işlerini biliyorlar nede ellerinde sistem var. Eğer adam akıllı bir sistem olsa. Şaseden bile bakabilmeleri lazım. Neyin orjinal neyin olmadığını bilmiyorlar. Yılların firması tüvtürk, ama çok yetersiz

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Yasin Sevinç yazdı:

Selamun aleykum arkadaşlar, 05/07/2025 tarihinde girdiğim muyeneden LED XENON farlar yüzünden kaldım. Açıklamaları şöyleydi; 1 Mayıstan itibaren LED far yasakladı. Sarı Halojen takıp öyle gel geçersin dediler. Led in yasak olmasını kabul edebilirim ama şöyle bir problem var.  Benim aracımın orjinal fabrika çıkışı XENON far ile. Buna sarı halojen takmam mümkün değil. Led leri çıkartıp. Olması gereken Philippsin Xenon lambasını taktım. bu arada teknik ekiple görüştüm. Gittiğinizde istasyon amiri ile görüştüğümde, "Tamam ledleri cıkartmışsın ama Xenon oldugu için tekrar girsen bile geçemezsin" boşuna yakma hakkını, git volkswagen bayiden orjinalliğini kanıtlayan belge al dedi. Bayii ye gittiğimde. üstün körü baktıklarında başaramadılar. Komple tamponu felan indirip farı incelememiz lazım dediler."  Halbuki Farın üzerinde etiketi ve kabartmaları mevcuttu. Bana Aracımın ekipman kodlarını içeren bir liste verdiler ama ne bayi adı yazıyor nede imza kaşe var. Listede Sadece xenon olduguna dair bir ibare var ama farımın üzerindeki kodlardan hiçbir eser yok. Sizce kabul edilirmi ? 

Araç orjinal xenon ise otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama bulunması yeterli. Her türlü geçersin

Yorum bağlantısı
Yasin Sevinç

Orjinal xenon ama bunu kanıtlamamı istiyorlar. Sorun orda bunu kanıtlamakta zorlanıyorum. VW den belge istiyorlar. Onlarda vermek istemiyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yasin Sevinç yazdı:

Görüldüğü üzere etiketi bile duruyor ve okunuyor.

image.png.ecb507d1e25969a1b18d6ddb09790bc6.png

Bu senin far mı?

Bunda H7 yazıyor.. Bunun için bırakmışlardır. 

Buna led veya xenon takarsan geçemezsin.. Yada fabrika nasıl bir led taktı görmek lazım. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Farlardaki H7 uzunlar için. Sizin uzunlarınızda ne var? 

Farları inceledim internette, bi-xenon far olarak geçiyor. Ayrıca uzunlar için de ek H7 koymuşlar. Oraya da LED takılmış olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Yasin Sevinç

Ne kadar doğru bilmiyorum ama Chatgpt orjinal olduğunu onayladı. Ayrıca far vidalarında minnacık bile olsa bir boya kalkma izi vs yok. Ve fabrika verilerindede Xenon olduğu yazıyor. Inanın ordakiler bu sayıların ne oldugunu bile bilmiyorlar :D
Şuna baksana herşeyi anlayacaklar 

image.png.42a932146559ec1d17a227df0c4e1a64.png

ChatGPT

image.png.6ea3325fbd053ae4265cfac4e5b0487d.png

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yasin Sevinç yazdı:

Ne kadar doğru bilmiyorum ama Chatgpt orjinal olduğunu onayladı. Ayrıca far vidalarında minnacık bile olsa bir boya kalkma izi vs yok. Ve fabrika verilerindede Xenon olduğu yazıyor. Inanın ordakiler bu sayıların ne oldugunu bile bilmiyorlar :D
Şuna baksana herşeyi anlayacaklar 

image.png.42a932146559ec1d17a227df0c4e1a64.png

Bu etiket parça numarasını gösteriyor sadece. Parçanın araca ait olduğunu kanıtlamıyor.

Yorum bağlantısı
Yasin Sevinç
Nihat Palolu yazdı:

Farın önden resmini paylaşabilir misniz.

image.png.bfbebf2e7f77d16deccf14945a3889e1.pngimage.png.1d6baf096fe525caa8ce7d054eb4acba.png

Sani Gerşon yazdı:

Bu etiket parça numarasını gösteriyor sadece. Parçanın araca ait olduğunu kanıtlamıyor.

İşte bunu kimse kanıtlayamıyor veya kanıtlamak istemiyor...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ampül cinsi  değil far seviyesi hatalı, Xenon LED de  kesilme çizgisine çok takıyorlar. 

LED mercek değilse  sonradan takilan LED ampül mercege tam uyumlu montajlanmadi ise far çizgisi ve ışık dağılabiliyor. Veya  far seviyesi far üzerindeki eğim ile ayarlı değilse o yüzden de seviye kaynaklı ağır kusur veriliyor 

Far yıkama ve otomatik far seviye ayarı mevcut ise far Xenondur.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Viraj aydınlatma ampulü halojen olması gerekirken siz led ampul taktığınız için geçemediniz muhtemelen. Tüv'de farın yapısını anlamamış karıştırmış iyice.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Gece duvara vuran aydınlatma resmi de gerek

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yasin bey,

Uzunları yakarken de önden bi foto atar mısınız?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Xenon ise D1S bu.. Bakmıştım ben Osramın sitesinden. 

Buna H7 zor oturtulur.. Oturtulsa bile seviye hatalı olur. 

Servisten yazı almak şart. 

Sani Gerşon yazdı:

Farlardaki H7 uzunlar için. Sizin uzunlarınızda ne var? 

Sani bu farda uzun far görünmüyor.. 

Osrama göre bu model yılında iki tip far var.. 

image.png.8cf74086b1b8b3ecfd5bfcc8061809fa.png

Yorum bağlantısı
Yasin Sevinç

Ledi çıkarttım şuan bunu taktım. Servis onayladı doğru olduğunu yarın bu sizinle paylaştığım evraklarla gidicem bakalım. Umarım başıma başka birşey çıkartmazlar.  Yeni aydınlatma resimlerini birazdan paylaşacağım

image.png.d8ef03ae10a009bff869cd49bd2a19ea.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yasin Sevinç yazdı:

Ledi çıkarttım şuan bunu taktım. Servis onayladı doğru olduğunu yarın bu sizinle paylaştığım evraklarla gidicem bakalım. Umarım başıma başka birşey çıkartmazlar.  Yeni aydınlatma resimlerini birazdan paylaşacağım

image.png.d8ef03ae10a009bff869cd49bd2a19ea.png

Doğrusu bu.. Leedi kim takmış?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

araç xenon HID farlı mı? xenon led diye birşey olmaz. xenon gazı, deşarj lambalasının içinde kullanılan gaz karışımından bir tanesinin adıdır.

ben burada normal merceğin içine takılmış led görüyorum. eğer orijinal ışık kaynağı d1s d2s gibi birşey ise bunun olmasını bekliyor olmalılar. ama mecekli farda ışık dağılımı çok kötü olmayacağına göre bence sorun ayarsızlıkta oluşmuş. yani ayar doğru olsa belkide led mi değili diye bakmayacaklardı.

Yorum bağlantısı
Yasin Sevinç

1 mayıstan itibaren fabrika çıkış hariç LED yasaklandı, sarı halojen tak dediler...

Mehmet Ozyurek yazdı:

Doğrusu bu.. Leedi kim takmış?

Eski sahibi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...