Celal Aydın Cumartesi 23:24 Paylaş Cumartesi 23:24 Mehmet Muhip Yılmaz yazdı: Focus RS pert etmesiyle meşhurdur Sınırları zorlardı, Sinan Koç kadar olmasa da Güzel ikiliydiler, sonradan ne olduysa dağıldılar. Bu arada E39 M5’e sahip bu arkadaş. Severiz kendisini. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Pazar 09:34 Paylaş Pazar 09:34 Frenler konusunda şikayetler devam ediyor. Birisi daha video kaydını atmış. https://x.com/andmcetin/status/1944091586867917010?t=zgIHnW8TuJDDGks43oONmg&s=19 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora Pazar 15:27 Paylaş Pazar 15:27 Süleyman Can yazdı: Frenler konusunda şikayetler devam ediyor. Birisi daha video kaydını atmış. https://x.com/andmcetin/status/1944091586867917010?t=zgIHnW8TuJDDGks43oONmg&s=19 Tam basmıyor mu acaba frene. Dün trafik yoğundu öndekiler aniden durdu , ben içimden ben dururum ama arkadan gelen duramaz belki diye tam kuvvetle fren yapmadım, arkadaki az daha çarpıyordu bir kaç cm kala durdu, tam kuvvetle frene bassam kesinlikle çarpardı bana, takip mesafesi şart. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Pazar 19:09 Paylaş Pazar 19:09 Evren Erakçora yazdı: Tam basmıyor mu acaba frene. Dün trafik yoğundu öndekiler aniden durdu , ben içimden ben dururum ama arkadan gelen duramaz belki diye tam kuvvetle fren yapmadım, arkadaki az daha çarpıyordu bir kaç cm kala durdu, tam kuvvetle frene bassam kesinlikle çarpardı bana, takip mesafesi şart. Videoda takip mesafesi yeteri kadar uzun. En acemi sürücünün bile ayağı frene giderdi. Bana basmış ama tutmamış gibi geldi. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Pazar 19:41 Yazar Paylaş Pazar 19:41 Elektrikliler ağır. Takip mesafesini korumak şart. Asfalt kalitesi zaten leş, erimeyen yer yok, zift eriyip soguyunca yağini birakiyor. Her agir araba kayar. Benimki de kayiyor bazen. Re-Gen candir. Yorum bağlantısı
Sedat Oral Pazar 20:38 Paylaş Pazar 20:38 Çağlar Bayur yazdı: bir ytbr, firmalar onu ne kadar besler ise onları derleyip video çeker. gözler ile görülmüştür, otomotiv sektörü hiç bir dönemde bu kadar teknikten uzaklaşmamıştı Aslında bunu yapmadığı için sistemin dışına itildi markalardan araba alamama pahasına her türlü eleştiriyi yaptı. And gidince marka işbirlikleriyle büyüdü kanal 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Pazartesi 13:22 Paylaş Pazartesi 13:22 H.Cenk Bayrakçı yazdı: Ya orada teslim alırken ilgilenmiyorlar ki? Açıksa bile alıp gidemez. Muhtemelen yanlış kart verdiler. Bir de merak ettiğim teslim alan plakasını bilmiyor mu? Plaka tescil edilince görülüyor olması lazım. Pek olası bir şey değil. Plaka işine hiç girme.. Mertolun arabanın önüne 34 arkasına 48 tamışlardı 1 1 Yorum bağlantısı
Recep Yavuz Salı 14:21 Paylaş Salı 14:21 (düzenlendi) Süleyman Can yazdı: Tek sorun keşke bu olsa. Buyurunuz: Aman Allah' ım. 10 yıllık aracım neden kışın trim ses yapıyor diye hayıflanırken duyduklarım beni şaşırttı. O jant sesi ve ESP sesi nedir öyle. Ayrıca benim anlamadığım örneğin benim aracın kitapçığında yazdığına göre sürekli devrede ESP. Bir sorun olursa uyarı alıyoruz falan. Bu araçta ESP yokuş vb. durumunda mı sadece devreye giriyor. Geçen sene Kalkan' da İslamlar köyünde öyle rampalara girdim ki, hele bir tane rampa vardı, navigasyonun azizliğine uğradım, o rampayı nasıl çıktı 2.3 tonluk araç şaşırdım. Herhangi bir ESP sesi, uyarısı falan duymadık. Ya da bu araçlar çok sessiz olduğundan mı tüm seslere maruz kalıyor kulakları? Video' nun sonunda o söylediği cümle sanırım doğru sanırım, "araç henüz bitmemiş" Fren pedalı olayı çok şaşırttı. Kazalar falan var bununla ilgili bazı sosyal medya platformlarında. En güzeli arkadan bir juniperi gördüğümüzde kenara çekilelim bu süreçte. Salı 14:42 tarihinde Recep Yavuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Demir 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Mertol Kip yazdı: Elektrikliler ağır. Takip mesafesini korumak şart. Asfalt kalitesi zaten leş, erimeyen yer yok, zift eriyip soguyunca yağini birakiyor. Her agir araba kayar. Benimki de kayiyor bazen. Re-Gen candir. ilk aldığım gün izmirin kaymak asfaltta ilk 1-2 frenlemede panik yaptım bende. sonra kilo, lastiğin e-primacy olması, asfaltın durumunu düşününce ona göre kullanmaya başladım. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Onur Demir yazdı: ilk aldığım gün izmirin kaymak asfaltta ilk 1-2 frenlemede panik yaptım bende. sonra kilo, lastiğin e-primacy olması, asfaltın durumunu düşününce ona göre kullanmaya başladım. İzmirde durabilen araba denk gelmedi bana henüz. Sürtünmesiz eğik düzlem neredeyse. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 15 saat önce Paylaş 15 saat önce İlkay Başaran yazdı: İzmirde durabilen araba denk gelmedi bana henüz. Sürtünmesiz eğik düzlem neredeyse. Neden öyle oluyor acaba, kaymak asfaltta daha iyi tutması lazım aslında, tabii toz vs yoksa. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Evren Erakçora yazdı: Neden öyle oluyor acaba, kaymak asfaltta daha iyi tutması lazım aslında, tabii toz vs yoksa. Sürtünme az hocam. Temas yüzeyi fazla ama çok aşınmış yol. Prüz yok. Cam gibi Asfaltın içindeki agregadan da kaynaklı olabilir. Taşın yapısı. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 15 saat önce Yazar Paylaş 15 saat önce Bi de sıcakta asfalt eriyor, jöle kıvamına geliyor. Dikkatli kullanmak lazım bu mevsimde. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 saat önce Paylaş 15 saat önce İlkay Başaran yazdı: Sürtünme az hocam. Temas yüzeyi fazla ama çok aşınmış yol. Prüz yok. Cam gibi Asfaltın içindeki agregadan da kaynaklı olabilir. Taşın yapısı. Kesin agregadandır. Bence agregadan. İşin içinde agrega varsa başka sebep aramaya gerek yok. 2 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 saat önce Paylaş 15 saat önce asfalt yolda gürültü çoksa agregalar arası boşluk artmış, bitüm bileşen çok zayıflamıştır. bizim tüm yollarımız böyle toyota'nın ses yalıtımı kötü değil, agrelalar kötü Tansu Kalafatoğlu yazdı: asfalt yolda gürültü çoksa agregalar arası boşluk artmış, bitüm bileşen çok zayıflamıştır. bizim tüm yollarımız böyle 1 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Evren Erakçora yazdı: Neden öyle oluyor acaba, kaymak asfaltta daha iyi tutması lazım aslında, tabii toz vs yoksa. Istanbul ve Izmirdeki asfaltta tutunma yok gibi bisey. O sebeple 3 yil 50 bin km den eski lastik is yapmiyor TR de. Almanyada ise tum asfalt ayni oldugu icin (pist kivaminda) 10 yasindaki lastik TUV den geciyor. Yeterki dis kalinligi 1.6 mm den fazla olsun. Kayma belirtisi bile olmuyor. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Süleyman Can yazdı: Derleme yaparak sorunları video kayıtlarıyla ispatlıyor. Kimsenin her aracı alıp uzun süre kullanıp rapor hazırlamaya vakti yetmez. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Arabaların internet aleminde konuşulan sorunlarını derleyip toplayan birileri olmalı. O birileri her arabayı 50 bin km test edemez zaten. Hele Türkiye’de arabasını gizliden tamire verip sorunlarını örtbas etmeye çalışan çoğunluk olduktan sonra bu arkadaşların yaptıkları kıymetlidir. kendisi reddit kullanıcı yorumlarını baz alıyor genelde. Çoğunluğun mutabık kaldığı sorunları söylüyor. Şahsi olarak da iyi tanıyor(d)um, teşrik-i mesaimiz oldu, bir ara anlatabilirim. Buradaki sorun uzun zamandır piyasadan (ve Türkiye'den) uzak olmasına rağmen sürekli çok biliyormuş gibi yorum yapması. Bazen shortslarda denk geliyor, hep aynı ezber yorumlar. Örneğin az önce Corolla Cross hakkında yorum yazdım diğer konuda, evet bende belki yüzlerce araba deneyimledim, hislerime vs. güvenirim ama binmeden bu yorumları yapamazdım. 2 gün kullanmakla hiç kullanmamak arasında çok fark var. Tesla'da sorunlar var, Teslası olup ya da alıp satıp video çeken de bin kişi var zaten. Celal Aydın yazdı: Sınırları zorlardı, Sinan Koç kadar olmasa da Sinan'ın Allah vergisi bir yeteneği ve çok emeği var. Bir de kasılmıyor. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Önder Özcan yazdı: Kesin agregadandır. Bence agregadan. İşin içinde agrega varsa başka sebep aramaya gerek yok. Tansu Kalafatoğlu yazdı: asfalt yolda gürültü çoksa agregalar arası boşluk artmış, bitüm bileşen çok zayıflamıştır. bizim tüm yollarımız böyle toyota'nın ses yalıtımı kötü değil, agrelalar kötü Agrega Nedir ? Asfalt Üretim Tesisinde Agreganın Önemi Agrega; beton harç ve benzeri yapımında çimento ve suyla kullanılan kum, çakıl, kırma taş gibi taneli farklı mineral yapıya sahip inorganik malzemelere verilen isimdir. Asfalt Üretiminde Kullanılan Asfalt Plentinin en önemli bileşenidir. Agregaların fiziksel özellikleri: Maksimum tane boyutu ve gradasyonu: Maksimum tane boyutu ve gradasyonu kullanacağı tabakaya göre belirlenir. Temiz olup olmaması: Agregalar bitki atıkları, yumuşak malzemeler, kil topakları ve yabancı madde içermemelidir. Tane şekli: Agreganın tane şekli, işlenebilirliği sıkışabilirliği ve stabiliteyi etkiler. Köşeli, kırılmış tanelerin kullanımı tercih edilir. agrega-1 Tanelerin yüzey yapısı: Bitümlü karışımlarda yük taşıma kapasitesini etkilerler. Çok pürüzlü yüzeylere sahip agregalar kayma gerilmelerine karşı yüksek direnç gösterirler. agrega-2 Gözeneklilik: Karışımda bitüm yüzdesini etkiler. Karışım agregalarında, agrega bitüm adezyonunu sağlamak için bir miktar gözeneklilik gerekir. agrega-3 Sağlamlılık: Bitümlü kaplamalarda kullanılacak agregaları, kırılmaya, su ve don etkisiyle ayrışmaya karşı dayanıklı olabilirler. Bitümle kaplanabilme: Bitümlü kaplamalarda kullanılan agregalar bitüm ile kaplandıklarında su etkisi ile soyulma göstermemelidir. Soyulma dayanımı düşük agregalar bitüme özel katkı maddeleri ilave edilerek kullanılabilir. Asfalt yol karışımında kullanılan agrega, karışım dizaynına bağlı olarak fiziksel özelliklerine ve boyutlarına göre sınıflandırılarak seçilen sert minerallerdir. Bu mineraller kırma taş, çakıl doğal kaynaklı veya yüksek fırın cürufu gibi yapay olabilmektedir. Doğal agregalar; nehir yatakları, göl kenarları, taş ocaklarından alınan ve üzerinde kırma yıkama ve sınıflandırma dışında hiçbir işlem yapılmamış olan agregalardır. Yapay agregalar; dekoratif amaçlarla veya özellikleri belirlenerek üretimleri gerçekleştirilen veya herhangi bir sektörün yan ürünü olarak çıkabilen agregalardır. Agregalar ağırlıklarına göre ise 3’e ayrılırlar. Normal agregalar: Özgül ağırlıkları 2.0 ile 3,0 kg/l arasında olan agregalardır. Kum, çakıl bu agregalara örnek olabilirler. Hafif agregalar: Özgül ağırlıkları 2,5 kg/l’nin altında olan agregalardır. Genellikle gözenekli yapıya sahip olan hafif agregaları kullanıldığı betonda ses ve ısı yalıtım özelliği kazandırmaktadır. Hafif agregaların basınç, çarpma ve aşınmaya karşı olan dayanımları düşüktür. Su emme ve boşluk oranları ise yüksektir. Bu agrega türüne örnek olarak ponza, bims, kil ve perlit örnek olarak gösterilebilir. Sabit asfalt Plenti ve Mobil Asfalt Plentinde Kullanılan en yaygın agrega çeşididir. Ağır agregalar: Özgül ağırlığı 3.0 kg/l’nin üstünde olan agregalardır. Ağır beton elde etmek amacıyla kullanılır. Ekonomik bakımdan hem malzeme hem de işçilik açısından normal agregaya göre daha pahalı olan ağır agregalara barit, manyetit ve limonit örnek verilebilir. Betonun katılaşmasına veya sertleşmesine zarar verdiği, dayanımı veya kompasitesini azalttığı, korozyona karşı korunmasını tehlikeye düşürdüğü için ince ve yıkanabilir maddeler, organik kökenli maddeler ve hafif maddeler agregalara zarar vermektedir. Bu yüzden agregalar sağlam olmalı, aşınmamalı, suyun etkisiyle yumuşayıp dağılmamalıdır. Ayrıca agrega tanelerinin biçimi ve dokusu iyi olmalı, büyüklük bakımından amaca ve standartlara uygun olmalıdır. İzmirdekiler yüzde 99 cilalanmış sınıfına giriyor ve sonuç ortada. Genelde tek şeritli köy yollarında çok prüzlü agrega kullanılıyor bu da gürültü ve tutuş olarak geri dönüyor. Motoru pegleri sürtecek kadar yatırırsın kaymaz. İzmirde 30 bin km gidecek lastiği 10 binde telleri çıkacak kıvama getirir. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Düz mantıkla pürüzsüz asfalt kuru iken , pütürlü asfalt ıslakken daha iyi tutar diye düşünüyorum. Beton asfaltta fren mesafesi en düşük derlerdi. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Evren Erakçora yazdı: Düz mantıkla pürüzsüz asfalt kuru iken , pütürlü asfalt ıslakken daha iyi tutar diye düşünüyorum. Beton asfaltta fren mesafesi en düşük derlerdi. Düz ve prüzsüz asfaltın temas alanı fazla olsa da sürtünme katsayısı düşük olduğu için (neredeyse cilalanmış gibi olan yüzey.) tutmuyor. Köy asfaltında onun 10 da biri temas alanı varken sürtünme belki 20 kat fazla olduğundan tutunuyor lastik. Bu arada beton yollara finişer en son işlem olarak beton yüzeyine tarak ile iz yapar prüz açar. Burada elle yapmışlar mesela. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Peki kuru zeminde Kuzey Marmara otoyolundaki asfaltta mı daha iyi dururuz yoksa köy yolundaki pütürlü asfaltta mı? Düzgün asfaltta direksiyon bile ağırlaşıyor, Ford direksiyonunda hissediyorsun Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Önder Özcan yazdı: Kesin agregadandır. Bence agregadan. İşin içinde agrega varsa başka sebep aramaya gerek yok. ve transmikser operatöründnendir. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Evren Erakçora yazdı: Peki kuru zeminde Kuzey Marmara otoyolundaki asfaltta mı daha iyi dururuz yoksa köy yolundaki pütürlü asfaltta mı? Düzgün asfaltta direksiyon bile ağırlaşıyor, Ford direksiyonunda hissediyorsun Durduğun yerde direksiyon pompasını en çok kastıran asfalt en iyi sürtünmeye sahiptir en basit test. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 saat önce Paylaş 14 saat önce yeni yapılmış asfaltta lastik sesi ile eski asfaltta çok farklı. ucuz malzeme seçimi ve bağlayıcı seçimi asfalt ömrünü kısaltıyor. Eski asfaltta durup bir bakın. Agregalar arası açılmış, bağlayıcı yok olmuş. bunun sonucunda içeri nüfuz eden su kışın donuyor. Şişiyor ve asfalttan parça koparıyor. Evren Erakçora yazdı: Peki kuru zeminde Kuzey Marmara otoyolundaki asfaltta mı daha iyi dururuz yoksa köy yolundaki pütürlü asfaltta mı? Düzgün asfaltta direksiyon bile ağırlaşıyor, Ford direksiyonunda hissediyorsun Soruyu düzeltirsek, ince ve pürüzlü gözenekli ince agrega ve bitümlü asfaltta en kısa durursunuz. köydeki asfaltta boşluk çok olur. Fren mesafesi uzar. ama şehirdeki asfalt eskimişse o da kötü Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Doğan Arşiray yazdı: ve transmikser operatöründnendir. Beton yol şantiyesinde mikser operatörü müdahale edemez oyarlar adamı çünkü tüm sorumlular da orada ama dediğin olay inşaatlarda çok oluyor. Yapıdenetim sadece belge verileceği zaman geldiği için tüm inşaat ilkokul terk işçi ile mikser ve pompacıya emanet. Bu da memleket gerçeği. Evim yeni diye kimse güvenmesin. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts