Ramazan Bozkurt Pazartesi 15:44 Paylaş Pazartesi 15:44 Merhaba arkadaşlar, 2015 model Peugeot 508 EAT6 kasa aracım var. Klimayı devreye almadığım sürece herhangi bir ses duymuyorum. Ancak klimayı çalıştırdığımda, özellikle düşük devirlerde “vuuuu” benzeri bir ses geliyor. Devir yükseldikçe bu ses kayboluyor. Ses yalnızca devir düşerken, yani rölantiye yakın devirlerde daha belirgin hale geliyor. Soğutma performansında ise hiçbir problem yok. Klimayı uzun süre açık tutsam bile araç gayet güzel soğutuyor. Örneğin 1 saatlik kullanımda bile herhangi bir performans düşüşü yaşamıyorum. Durumu birkaç ustaya danıştım. Ancak kimisi daha aracı görmeden direkt kompresör değişmeli dedi, kimisi ise kompresör, radyatör, fan pervaneleri gibi birçok parçadan bahsetti. Açıkçası söyledikleri bana pek güven vermedi. Bu şekilde yaklaşık 15.000 km kullandım ve araçta herhangi bir performans ya da soğutma sorunu yaşamadım. Ankara'da bu konuda gerçekten güvenebileceğim bir usta da bulamadım. Sizce bu sesin kaynağı kompresör kasnağı, rulman gibi parçalar olabilir mi? Ya da başka bir ihtimal söz konusu mudur? Benzer durumu yaşayan veya teknik olarak fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. İyi forumlar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 16:23 Paylaş Pazartesi 16:23 vuu sesine direkt olarak kompresör arıza ihtimalinde hatalı bir şey yok, teşhis için motoru arabayı görmeli ustanız, güven le ne alaksı var? arabayı görmeden para mı aldılar? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts